Η απόλυτη σύγκριση Αραούχο - Πρίγιοβιτς

Δυο εκ των κορυφαίων... killer του ελληνικού πρωταθλήματος, μεταγραφές του Ιανουαρίου, θα αναμετρηθούν στον τελικό κυπέλλου. Τα γκολ τους, λοιπόν, να κρίνουν ενδεχομένως μια κούπα. Ποιος όμως, είναι καλύτερος βάσει των αριθμών; Το Contra.gr αναλύει τα στατιστικά των Σέρχιο Αραούχο και Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Η απόλυτη σύγκριση Αραούχο - Πρίγιοβιτς
araujo projovic

Σέρχιο Αραούχο και Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ανήκουν από τον Ιανουάριο στο δυναμικό της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα, έχοντας δώσει νέα πνοή στην επιθετική γραμμή των ομάδων τους. Επάνω τους, ο καθένας από τους δυο Δικεφάλους εναποθέτει ελπίδες τίτλου.

Τα γκολ που έχει σημειώσει ο καθένας από τη στιγμή που “μετακόμισε” στο Ελληνικό πρωτάθλημα αποτελούν το πιο “λαμπερό” σημείο των στατιστικών τους επιδόσεων, και με φόντο τον τελικό του κυπέλλου είναι η καλύτερη στιγμή για να πέσει φως σε όλα τα υπόλοιπα στατιστικά στοιχεία των“killer”των δυο ομάδων.

ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

Η απόλυτη σύγκριση Αραούχο - Πρίγιοβιτς

Σέρχιο Αραούχο και Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς μετράνε από εννιά παιχνίδια πρωταθλήματος, με τον Αργεντινό να έχει μ.ο. συμμετοχής τα 71 λεπτά και τον Σέρβο τα 53,6 λεπτά. Ο Αραούχο σημείωσε τέσσερα τέρματα και ο Πρίγιοβιτς έξι. Όπως ήταν αναμενόμενο, στον καταμερισμό των ενεργειών τους μέσα στο παιχνίδι, τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν οι τελικές προσπάθειες.

Για τον Αραούχο είναι το 31% και για τον Πρίγιοβιτς το 44%. Αν και ο Πρίγιοβιοτς είναι κατα έντεκα εκατοστά πιο ψηλός, η διαφορά τους στο παιχνίδι στον αέρα είναι μικρή όσον αφορά το ποσοστό των ενεργειών τους, καθώς από τις συνολικές του Αραούχο είναι το 22% ενώ για τον Πρίγιοβιτς τι 25%. Ο επιθετικός της ΑΕΚ πασάρει λίγο περισσότερο και αμύνεται λίγο περισσότερο, σε ποσοστό 8% και 8% αντίστοιχα, σε σχέση με τον Πρίγιοβιτς τα οποία ανέρχονται στο 5% και 4% αντίστοιχα. Ένας τομέας στον οποίο το ποσοστό του Σέρχιο Αραούχο (όχι επιτυχίας αλλά προσπαθειών στο σύνολο των ενεργειών του στο παιχνίδι) είναι σαφώς μεγαλύτερο από αυτό του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είναι αυτό των ατομικών ενεργειών, καθώς για τον Αργεντινό είναι το 15% του παιχνιδιού του και για τον Σέρβο το 9% του παιχνιδιού του.

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Η απόλυτη σύγκριση Αραούχο - Πρίγιοβιτς

Οι καταγεγραμμένες με βάση την στατιστική ενέργειες του Σέρχιο Αραούχο στα παιχνίδια είναι 1452 και του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είναι 1640, με τον Αργεντινό να έχει όμως μεγαλύτερο μέσο όρο ανά 90 λεπτά παιχνιδιού (90,5 έναντι 75,3) καθώς συνολικά μέσα στην σεζόν ο επιθετικός της Ένωσης έχει λιγότερο χρόνο συμμετοχής από τον επιθετικό των ασπρόμαυρων. Μεγαλύτερο είναι και το συνολικό ποσοστό επιτυχίας για τον Αραούχο, καθώς είναι στο 59% έναντι 48% του Πρίγιοβιτς. Ο θερμικός χάρτης που “συνοδεύει” την συγκεκριμένη καταγραφή, αποτυπώνει και το χώρο στον οποίο έχουν γίνει όλες αυτές οι ενέργειες, είτε αφορούν τον επιθετικό είναι τον αμυντικό τομέα. Ο Αραούχο κινείται κυρίως προς την αριστερή πλευρά, ενώ από την πλευρά του ο Πρίγιοβιτς δεν δείχνει να έχει προτίμηση. Στην χάρτη καταγράφεται και η αμυντική συνεισφορά του Πρίγιοβιτς στα κόρνερ, καθώς υπάρχει κινητικότητα (που καταγράφεται με το πράσινο χρώμα) στην μικρή περιοχή της άμυνας, εκεί που ο Σέρβος με το ύψος του δίνει βοήθειες.

ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Η απόλυτη σύγκριση Αραούχο - Πρίγιοβιτς

Με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να μετρά περισσότερους αγώνες μέσα στην σεζόν (η στατιστική απεικόνιση αφορά την δράση και των δυο από την έναρξη του πρωταθλήματος) είναι λογικό ο Σέρβος να έχει σχεδόν διπλάσιες ευκαιρίες για γκολ έναντι του Αργεντινού, και συγκεκριμένα 69 έναντι 39. Ο θερμικός χάρτης καταγράφει και τη διαφορά στο παιχνίδι των δυο παικτών, που βέβαια έχει να κάνει και με το σωματότυπό τους. Ο Αραούχο, πιο κινητικός και πιο ευέλικτος, έχει καταγράψει “πατήματα” και εκτός μεγάλης περιοχής, αλλά και στις δυο περιοχές μπροστά από τις γωνίες της μικρής περιοχής. Ο Πρίγιοβιτς από την πλευρά του κινείται στον χώρο που βρίσκεται μπροστά και πίσω από τη γραμμή της μικρής περιοχής. Όσον για το μέρος της εστίας στο οποίο στέλνουν τη μπάλα, ο Πρίγιοβιτς, λόγω ύψους και κεφαλιών, την έχει στείλει και στο “Γ” τόσο της αριστερής όσο και της δεξιάς πλευράς. Το 22% των τελειωμάτων του Αραούχο πηγαίνει χαμηλά και στο κέντρο της εστίας, ενώ το αντίστοιχο του Πρίγιοβιτς είναι στο 13%.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ

Η απόλυτη σύγκριση Αραούχο - Πρίγιοβιτς

Σέρχιο Αραούχο και Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έχει υψηλό ποσοστό επιτυχίας στις συνολικές επιθετικές μονομαχίες που έχουν δώσει. Όπως αναμενόταν, ο κύριος όγκος των ατομικών ενεργειών του Αργεντινού επιθετικού της ΑΕΚ έχει έρθει από την αριστερή πλευρά και προς την αντίπαλη μεγάλη περιοχή. Στο σύνολό τους οι μονομαχίες του Αραούχο είναι 166, με το 75% εξ' αυτών να είναι κερδισμένες. Για τον Πρίγιοβιτς, οι 157 μονομαχίες είναι διάσπαρτες από τη μεσαία γραμμή και προς την αντίπαλη περιοχή, και από τες, το 71% είναι οι κερδισμένες.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Η απόλυτη σύγκριση Αραούχο - Πρίγιοβιτς

Ήταν δεδομένο πως σε αυτή τη κατηγορία ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς θα υπερτερούσε σε ποσότητα, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με την “ποιότητα” (και όμως μάλλον αναμενόμενο λόγω του μικρού δείγματος γραφής από την πλευρά του πρώτου). Ο Σέρχιο Αραούχο μετρά πέντε τελικές με το κεφάλι, έναντι 24 του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, με τον Αργεντινό να έχει ποσοστό επιτυχίας στο 40$ και τον Σέρβο στο 25%. Μάλιστα από τις κεφαλιές τους, ο καθένας έχει δει από μια να χτυπά στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

ΣΤΟ ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ

Η απόλυτη σύγκριση Αραούχο - Πρίγιοβιτς

Παρόμοια και υψηλά είναι τα ποσοστά επιτυχίας των δυο επιθετικών στις μονομαχίες “ένας εναντίον ενός”. Ο θερμικός χάρτης δείχνει ότι τέτοιες προσπάθειες έχουν καταγράψει αμφότεροι στα 3/4 του γηπέδου, με τον Αραούχο να έχει 67 και ποσοστό επιτυχίας στο 76% και τον Πρίγιοβιτς να έχει 72 και ποσοστό επιτυχίας στο 71%.

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΕΙΣ

Η απόλυτη σύγκριση Αραούχο - Πρίγιοβιτς

Αν και ο Αραούχο είναι ο παίκτης οι περισσότεροι θα περίμεναν να έχει ξεχωρίσει στο τομέα των επιταχύνσεων με τη μπάλα στα πόδια, ο Πρίγιοβιτς είναι εκείνος που έχει περισσότερες ενέργειες και με μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας. Βέβαια, το δείγμα και για τους δυο είναι μικρό, με τον Αργεντινό να έχει εννιά με πετυχημένο το 78% των ενεργειών του, και τον Πρίγιοβιτς να έχει δώδεκα, με πετυχημένο το 92% των ενεργειών του.

ΚΑΘΕΤΕΣ ΠΑΣΕΣ

Η απόλυτη σύγκριση Αραούχο - Πρίγιοβιτς

Με βάση τον σωματότυπό τους, ο Αραούχο είναι ο ιδανικός παίκτης για να περιμένει και να υποδεχθεί κάθετη πάσα προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του, και ο Πρίγιοβιτς είναι ο ιδανικός παίκτης για να υποδεχθεί τη μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή και να ψάξει με πάσα συμπαίκτη του που θα έχει προωθηθεί για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του. Και αυτή η διαφορά στο παιχνίδι τους καταγράφεται στις κάθετες πάσες, με τον Αραούχο να έχει επιχειρήσει δώδεκα με ποσοστό επιτυχίας το 25% και τον Πρίγιοβιτς έχει επιχειρήσει 23 με ποσοστό επιτυχίας στο 13%.

ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Η απόλυτη σύγκριση Αραούχο - Πρίγιοβιτς

Στις μακρινές πάσες, αυτό που αλλάζει δεν είναι η διαφορά στον αριθμό ανάμεσα στους δυο (καθώς και πάλι ο Αραούχο έχει λιγότερες σε σχέση με τον Πρίγιοβιτς, και συγκεκριμένα δώδεκα έναντι 19) αλλά το ποσοστό επιτυχίας, με αυτό του Αραούχο να είναι στο 42% και το αντίστοιχο του Πρίγιοβιτς στο 53%.

ΠΑΣΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ

Η απόλυτη σύγκριση Αραούχο - Πρίγιοβιτς

Ο Σέρχιο Αραούχο μετρά περισσότερες πάσες, ενώ ταυτόχρονα είναι και πιο αποτελεσματικός. Ο Αργεντινός μετρά 360 πάσες με ποσοστό επιτυχίας στο 83% ενώ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς μετρά 304 πάσες με ποσοστό επιτυχίας στο 65%. Στο ποσοστό του Πρίγιοβιτς συμπεριλαμβάνονται και οι πάσες που προσπάθησε να βγάλει όταν, μετά από γέμισμα από τη μεγάλη περιοχή, κινήθηκε για να υποδεχθεί με το κεφάλι την μπάλα και να βρει συμπαίκτη του, φάση στην οποία ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος από το να υποδεχθείς τη μπάλα με τα πόδια και να τη μοιράσεις σε συμπαίκτη σου.

ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ

Η απόλυτη σύγκριση Αραούχο - Πρίγιοβιτς

Δεν περίμενε κανείς και πολλά σε αυτό το τομέα από κανέναν από τους δυο, αν και η πίεση ψηλά είναι κάτι που ζητούν όλοι οι προπονητές από τους επιθετικούς τους. Βέβαια, σε αυτό το τομέα, καταγράφονται συνολικά οι φορές που επιχείρησαν να επανακτήσουν την κατοχή για την ομάδα τους. Για τον Σέρχιο Αραούχο έχουν καταγραφεί 59 αμυντικές μονομαχίες με ποσοστό επιτυχίας στο 46% και για τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς 43 με ποσοστό επιτυχίας στο 40%.

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ

Η απόλυτη σύγκριση Αραούχο - Πρίγιοβιτς

Αυτός είναι ένας τομέας που μετράει κυρίως σε μια “ειδική” κατηγορία. Ο Σέρχιο Αραούχο μετρά 25 κερδισμένα φάουλ έναντι 19 του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, με τον Σέρβο επιθετικό του ΠΑΟΚ να είναι μπροστά με βραχεία κεφαλή και συγκεκριμένα με οκτώ έναντι επτά όσον αφορά τα φάουλ που έχουν κερδιθεί σε σημείο που μπορεί να γίνει γέμισμα μέσα στην μεγάλη περιοχή, άρα και φάση επικίνδυνη για τον αντίπαλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK