7 παίκτες της Super League με Black Friday απόδοση

Το Contra.gr κατέγραψε την Black Friday ποδοσφαιριστών, των οποίων η πτώση είναι σχεδόν κατακόρυφη, όπως οι τιμές των προϊόντων την τελευταία Παρασκευή κάθε Νοεμβρίου.

Ο Μπίσεσβαρ κατά τη διάρκεια του Βόλος-ΠΑΟΚ, τον Οκτώβριο του 2019
Ο Μπίσεσβαρ κατά τη διάρκεια του Βόλος-ΠΑΟΚ, τον Οκτώβριο του 2019 EUROKINISSI

Τα ξέρετε. Η Black Friday είναι το ανεπίσημο όνομα της ημέρας που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, ημέρα η οποία έχει θεωρηθεί ως η αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών στην χώρα από το 1952. Είναι η ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων, με τις τιμές σε διάφορα προϊόντα να παρουσιάζουν πτώση ακόμα και 90%. Δηλαδή καμία σχέση με την Ελλάδα.

Εμείς δεν φτιάξαμε λίστα με προϊόντα, αλλά λίστα με ποδοσφαιριστές της εφετινής Super League που παρουσιάζουν πτώση σαν τις τιμές στη 'Μαύρη Παρασκευή'. Η αντίστροφη πορεία. Από 'προσφορές' έγιναν απογοητεύσεις.

Γιάννης Μπουζούκης (Παναθηναϊκός)

Ο πραγματικός ορισμός της Black Friday και της προσφοράς είναι η περσινή παρουσία του νεαρού μεσοεπιθετικού του Παναθηναϊκού. Όταν συστήθηκε στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό και μέτρησε συνολικά 24 συμμετοχές και 4 γκολ. Εφέτος... μαύρα κι άραχνα. Αν και έχει παίξει και στα 11 παιχνίδια του 'τριφυλλιού' στο πρωτάθλημα, ο απολογισμός κρίνεται φτωχός. Τα νούμερα, τουλάχιστον, αυτό δείχνουν. Ο Γιάννης Μπουζούκης παραμένει 'άσφαιρος', με μία ασίστ, 17 τελικές και 47 λάθη. Υπάρχει εξήγηση για τον... κατηφορικό δρόμο στην τρέχουσα Super League; Η εύλογη απάντηση είναι η εφετινή εικόνα του Παναθηναϊκού, ο οποίος πορεύεται στο πρωτάθλημα μόνο με 'εκλάμψεις' σε συγκεκριμένα παιχνίδια, κάτι που δεν φτάνει για να τον βγάλει από τη 'διακεκαυμένη ζώνη' των πλέι οφ. Η μετριότητα του Παναθηναϊκού παρέσυρε και τον Μπουζούκη που ακόμα αναζητά τον χαμένο του εαυτό.

Λέριν Ντουάρτε (Άρης)

Ηρθε με 'βαρύ' βιογραφικό (Άγιαξ, Εθνική Ολλανδίας), αλλά δεν έπεισε τον Σάββα Παντελίδη, δεν έπεισε τον Τόλη Τερζή, δεν πείθει και τον Μίχαελ Ένινγκ. Σε καμία των περιπτέσεων δεν έχει δικαιολογήσει το βιογραφικό του ούτε και τις συστάσεις που τον συνόδευαν και -το βασικότερο- τα χρήματα που δαπάνησε ο Άρης για να τον αποκτήσει δίνοντάς του μάλιστα και τριετές συμβόλαιο. Μετράει μόλις δύο συμμετοχές στο εφετινό πρωτάθλημα και συνολικά 60 λεπτά. Δηλαδή, ούτε βασικός. Γκολ δεν έχει, ασίστ δεν έχει, παρά μόνο 5 τελικές προσπάθειες. Αν στον Άρη έβρισκαν τρόπο να λύσουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα το συμβόλαιό του, θα έφευγε... χθες.

Δημήτρης Κολοβός (Παναθηναϊκός)

Το 2015 πήγε από τον Πανιώνιο στον Ολυμπιακό όντας εκ των κορυφαίων των 'κυανέρυθρων'. Από τις 29 συμμετοχές και τα 11 γκολ τη σεζόν 2014-2015, την τελευταία του στον Πανιώνιο, πήγε στις μόλις 5 συμμετοχές με την ερυθρόλευκη φανέλα. Επέστρεψε εφέτος στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, η μεταγραφή αντιμετωπίστηκε με σχετικό ενθουσιασμό, αλλά ο 26χρονος μέσος εξακολουθεί να... αγνοείται. Ο Γιώργος Δώνης του δίνει ευκαιρίες, έχει παίξει σε 9 από τα 11 ματς πρωταθλήματος, στα περισσότερα έχει ξεκινήσει βασικός, αλλά τα νούμερα είναι απογοητευτικά. Κανένα γκολ, καμία ασίστ, μόλις μία τελική προσπάθεια. Για τους 'πράσινους' εξακολουθεί να είναι το μεγάλο στοίχημα, ενώ και ο ίδιος έχει βάλει προσωπικό στοίχημα να αρχίσει την ανοδική πορεία στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Η πτώση του, πάντως, δεν έχει προς το παρόν σταματημό.

Μίροσλαβ Στοχ (ΠΑΟΚ)

Ο περσινός MVP του τσεχικού πρωταθλήματος, ο οποίος -σύμφωνα με το transfermarkt- κόστιζε 4.5 εκατ. ευρώ και ο ΠΑΟΚ πλήρωσε πάνω από 1.000.000 για να τον 'ντύσει' ξανά στα ασπρόμαυρα, συνεχίζει να μη βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του Φερέιρα. Σε αυτό οφείλεται και η σχετική πτώση στη χρηματιστηριακή του αξία (πλέον είναι στα 3 εκατ. ευρώ). Έχει παίξει 46 λεπτά με τον Παναθηναϊκό, 74' με τη Λαμία και 64' με τον Βόλο και έως τώρα δεν έχει σκοράρει. Σε αυτά προσθέστε τις 5 τελικές και τη 1 ασίστ για να γίνει αντιληπτή η προσφορά του στον εφετινό ΠΑΟΚ. Καμία προσφορά, δηλαδή.

Άντρε Σιμόες (ΑΕΚ)

Εδώ υπάρχει το εξής περίεργο με τον Πορτογάλο. Μέχρι και την πρωταθληματική σεζόν της ΑΕΚ, δηάδή το 2017-18, ήταν από τα βασικά μέλη με φουλ συμμετοχές. Πέρυσι, μέτρησε μόλις 15, αφού για κάποιο διάστημα μπήκε στο 'ψυγείο'. Εφέτος επέστρεψε στο προσκήνιο και μετρά 10 συμμετοχές σε 11 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Μοναδικό γκολ αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης που έχει μείνει στη μνήμη λόγω της σημαντικότητας του συγκεκριμένου αγώνα. Στις επιμέρους κατηγορίες, που αφορούν περισσότερο τη θέση του, τα νούμερα είναι επίσης αισθητά πεσμένα όχι μόνο σε σύγκριση με την περσινή σεζόν, αλλά και με τις προηγούμενες, τις λεγόμενες 'καλές' του. Ο Πορτογάλος δεν είναι ο παλιός καλός Σιμόες και αυτό φαίνεται στην -έτσι κι αλλιώς- προβληματική, εφετινή, ΑΕΚ.

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (ΠΑΟΚ)

Εκ των πρωταγωνιστών του περσινού νταμπλ, εφέτος έχει συμμετοχή σε όλα τα ματς πρωταθλήματος, αλλά τα νούμερά του είναι αισθητά κάτω σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Μετράει μόλις δύο ασίστ (κόντρα σε Πανιώνιο και Λαμία) και 16 τελικές προσπάθειες, ενώ δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Πέρυσι έκλεισε τη σεζόν με 9 γκολ και 7 ασίστ, στην καλύτερή του σεζόν με τον Δικέφαλο του Βορρά. Η πτώση του Ολλανδού δεν κάνει κρότο γιατί 'τραβάει' ο υπόλοιπος ΠΑΟΚ οπότε δεν φαίνεται η διαφορά, ενώ αφήνει ανοιχτό το παράθυρο της αισιοδοξίας για τη συνέχεια, αφού αν καταφέρει να φτάσει ξανά τα στάνταρτς του επιπέδου του τότε θα δώσει σημαντικές βοήθειες στον νταμπλούχο.

Γιασίν Μεριά (Ολυμπιακός)

Σε πέντε αγώνες έχει παίξει στο πρωτάθλημα ο Γιασίν Μεριά και δεν είναι αυτό που λέμε ότι έχει κάνει τη διαφορά στην άμυνα του Ολυμπιακού. Σεμέδο δεν τον λες. Είναι φρέσκο το λάθος του στον αγώνα με την Τότεναμ που αυτή η παράγραφος διαβάζεται αυτή την περίοδο χωρίς μεροληψία. Πάντως, σε γενικές γραμμές ο Τυνήσιος αμυντικός δεν έχει ξεχωρίσει και δεν αποτελεί βασική επιλογή στην άμυνα. Στο τρέχον πρωτάθλημα έχει πάρει φανέλα βασικού σε 4 από τα 5 παιχνίδια που έχει συνολικά αγωνιστεί. Σε ένα εξ αυτών, κόντρα στον Παναθηναϊκό, τα λάθη ξεχώρισαν και ήταν μέσα σε αυτούς που 'χρεώθηκε' την ισοπαλία. Στα 5 παιχνίδια που έχει παίξει έχει κάνει 12 λάθη και μετρά 3 κλεψίματα. Τα νούμερα από μόνα τους δείχνουν τις συγκεκριμένες δυνατότητες ενός ποδοσφαιριστή που δεν έχει βοηθήσει όσο θα περίμεναν πολλοί τον Ολυμπιακό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK