Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ παίρνει σάρκα και οστά και το Contra.gr σας παρουσιάζει τα πλάνα για τη χωρητικότητά του.

Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το όνειρο των οπαδών της ΑΕΚ για την απόκτηση ιδιόκτητου γηπέδου στη θέση του θρυλικού "Νίκος Γκούμας", στη Νέα Φιλαδέλφεια, αρχίζει και παίρνει πλέον σάρκα και οστά!

Και εξηγούμαστε. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες οι οποίες βασίζονται στην στατική μελέτη της φέρουσας κατασκευής το νέο γήπεδο της Ενωσης θα είναι κατά τις 3000 θέσεις μεγαλύτερο από το παλιό.

Πιο αναλυτικά, η "Αγία Σοφία" θα έχει τελικά, όπως προβλέπει η μελέτη, χωρικότητα 28 χιλιάδων θέσεων, θα είναι δηλαδή, όπως τονίσαμε και παραπάνω, κατά τι μεγαλύτερο σε σχέση με την τελευταία βερσιον του "Γκούμας" το οποίο μετά τις αλλαγές στο περιορισμό της χωρητικότητάς φιλοξενούσε 25.000 καθήμενους.

Για την ... ιστορία το τελευταίο σολντ άουτ στο "Νίκος Γκούμας" έγινε στο μάτς με την Μπαρτσελόνα το 2001, με 24.404 εισιτήρια. Δύο χρόνια δηλα΄δη πριν απο την κατεδάφιση του γηπέδου...

Αναλυτικά, το γήπεδο θα περιλαμβάνει τα εξής:

κάτω διάζωμα με 19 σειρές καθισμάτων

πάνω διάζωμα με 14 σειρές

ανώτερο ύψος κερκίδων 20.4 μέτρα

ανώτερο ύψος στεγάστρων 28.4 μέτρα

ύψος πυλώνων 40 μέτρα

Τις επόμενες ημέρες το θέμα της ανέγερσης του νέου γηπέδου θα μπει στην τελική του ευθεία και δεν αποκλείεται στο χώρο του πρώην γηπέδου να μπουν και οι μπουλντόζες. Η χωρητικότητα θα "κλειδώσει" τελεσίδικα όταν κατατεθεί και η αρχιτεκτονική μελέτη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK