Η εφορία δεν χτύπησε μόνο την πόρτα του Φερνάντο Σάντος

Πέντε περιπτώσεις φοροδιαφυγής αθλητών που μετέτρεψαν του αθλητικογράφους σε λογιστές και οικονομικούς συντάκτες.

LEGENDS 2004 / ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο Φερνάντο Σάντος EUROKINISSI SPORTS

Στον αθλητισμό, ανάλογα το επίπεδο που παίζεις βέβαια, τα χρήματα είναι πολλά, ορισμένες φορές πάρα πολλά. Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας φαινόμενα φοροδιαφυγής από διάσημους ανθρώπους του αθλητισμού. Πιο πρόσφατη περίπτωση ήταν αυτή του Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος, σύμφωνα με όλα όσα έχουν κυκλοφορήσει στο διεθνή Τύπο, καλείται να πληρώσει αποζημείωση ύψους 4.500.000 ευρώ. Το Contra αναλύει πέντε ακόμα πρωταγωνιστές σε σκάνδαλα φοροδιαφυγής. Μέσι, Ρονάλντο, Χάμιλτον και η λίστα συνεχίζεται...

  • ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Ο Αργεντινός σταρ είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όμως δεν φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερα θετικός στο να καλύψει τις φορολογικές του υποχρεώσεις. Το 2017 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 μηνών με αναστολή για υποθέσεις φοροδιαφυγής 4,2 εκατ. ευρώ τις χρονιές 2007, 2008 και 2009. Τελικά, αναγκάστηκε να καταβάλει συνολικά μαζί με τον πατέρα του το ποσό των 3,7 εκατ. ευρώ το οποίο περιλαμβάνει τόσο το πρόστιμο όσο και την εξαγορά της ποινής φυλάκισης. Κάτι λιγότερο από μισθό δύο μηνών για τον Λιονέλ.

  • ΝΕΪΜΑΡ

Ένα από τα καλύτερα ταλέντα της γενιάς του που καταφέρνει να βρίσκεται στο επίκεντρο και για τις εξωαγωνιστικές του συνήθειες είναι ο Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος σταρ της Παρί τις χρονιές 2012, 2013, 2014 δεν κάλυψε τις φορολογικές του υποχρεώσεις. Έτσι, απέκρυψε από τις αρχές έσοδα τις τάξεως των 56,3 εκατομμυρίων ευρώ χρησιμοποιώντας δύο εταιρείες που ήταν στο όνομα του την Neymar Sports Marketing και την Ν+Ν. Με τη βοήθεια των δικηγόρων του πάντως φαίνεται πως γλίτωσε μεγάλο μέρος του χρηματικού προστίμου καταβάλοντας κάτι λιγότερο από 20 εκατομμύρια ευρώ.

  • ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Θα μπορούσε να λείπει ο Πορτογάλος ηγέτης από τη λίστα; Σύμφωνα με αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όχι! Ο CR7 φαίνεται πως φοροδιέφυγε από το 2011 έως το 2014 και κλήθηκε σύμφωνα με την απόφαση ισπανικού δικαστηρίου να καταβάλει στις Αρχές το πρόστιμο των 18,8 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, ο ίδιος αποδέχτηκε σχετικά εύκολα την ποινή του αφού πήγε στο δικαστήριο μόλις για 15 λεπτά απλά για να υπογράψει.

  • ΛΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, επίσης, δεν τήρησε κατά γράμμα τις φορολογικές του υποχρεώσεις μια και το όνομά του βρέθηκε στη λίστα των περίφημων Paradise Papers. Αυτό συνέβη επειδή ο Βρετανός χρησιμοποίησε τις εταιρείες του BRV και Stealth Limited για να αποφύγει την πληρωμή του τζετ του ύψους 3,7 εκατομμυρίων ευρώ. Ήθελε να γλιτώσει ''ψίχουλα'' για τη δυναμική του και έμπλεξε ο Βρετανός.

  • ΜΑΝΟΥΕΛ ΠΕΛΕΓΚΡΙΝΙ

Μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη είχε και ο Χιλιανός πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι ο οποίος φαίνεται πως τις χρονιές που ήταν στον πάγκο των "μπλε" μάλλον δεν είχε και πολύ το μυαλό του στις φορολογικές του υποχρεώσεις. Έτσι την τριετία 2014-2017, ο Πελεγκρίνι απέκρυψε από τις αρχές το ποσό των 907.000 δολαρίων και κλήθηκε να πληρώσει ως ποινή τα μισά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Σνικ πήγε να δει τη Ρόμα του Μουρίνιο με τη σύντροφό του

Ο Ντιμπάλα σκοράρει κι ένας οπαδός της Ρόμα τον "σβήνει" με viral πανηγυρισμό

Ντάνι Άλβες: Ετών 39 με κορμί για επιστημονική μελέτη

News 24/7

24MEDIA NETWORK