X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

Η εφορία... σκοτώνει τις κινέζικες ομάδες που αλλάζουν πολιτική

Οι κινέζικες ομάδες μας έχουν συνηθίσει από το 2014 να δαπανούν τεράστια χρήματα, αποκτώντας πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Τι συμβαίνει όμως και οι Κινέζοι σκέφτονται μεγάλες περικοπές στις μεταγραφικές... φούσκες των τελευταίων ετών;

Η λαμπερή μεταγραφική πολιτική των κινέζικων ομάδων δείχνει να έχει τεράστιες διαφορές σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν. Κατόπιν έρευνας έχει φανεί ότι οι Κινέζοι ξοδεύουν πολύ λιγότερα για να φέρουν σταρ του ποδοσφαίρου στο πρωτάθλημα τους. Γιατί όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο και τι είχε δηλώσει ο Λούκας Ποντόλσκι που αλλάζει κατά πολύ την εικόνα του κόσμου για τα... χρυσά συμβόλαια που υπογράφονται στην Κίνα.

Βασικός λόγος που το κινέζικο πρωτάθλημα αλλάζει πολιτική στις μεταγραφές είναι γιατί όπως έχει νομοθετηθεί κάθε σύλλογος πρέπει να πληρώνει το 100% του ποσού που δαπανήθηκε για κάθε παίκτη στην εφορία. Τα χρήματα αυτά πηγαίνουν αυτόματα σε ένα ταμείο υπέρ ανάπτυξης του ποδοσφαίρου. Μεγάλος σκόπελος...

Από εκεί και πέρα οι Κινέζοι έχουν παρατηρήσει ότι ξοδεύουν ασύστολα, αλλά αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές έρχονται για να τα... πάρουν κι από εκεί και έπειτα κάθονται πάνω στο συμβόλαιό τους χωρίς να... ιδρώνουν τη φανέλα.

Επίσης, η κινεζική λίγκα έχει επιβάλλει οι ομάδες να έχουν στο ρόστερ τους τρεις ξένους και όχι τέσσερις όπως ήταν πριν...

Το κινεζικό πρωτάθλημα έχει διάρκεια από τον Μάρτιο μέχρι τον Νοέμβριο και τα περισσότερα χρήματα πληρώνονται στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Για παράδειγμα τον περασμένο Φεβρουάριο οι Κινέζοι πλήρωσαν 403 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές, ενώ μέχρι στιγμής για το καλοκαίρι έχουν πληρωθεί μόλις 28.000.000 ευρώ! Την τελευταία φορά που παρατηρήθηκε τόσο μικρό ποσό για μεταγραφές ήταν το 2014, περίπου 27.000.000 ευρώ τότε.

Από την άλλη έχουμε και τις δηλώσεις του Ποντόλσκι ο οποίος είχε πει: " Το κινέζικο πρωτάθλημα δεν θα φτάσει ποτέ την ελίτ του ευρωπαϊκού. Όλα δείχνουν λαμπερά στο προσκήνιο, αλλά στο παρασκήνιο είναι εντελώς διαφορετικά. Όταν σου προσφέρουν 15 και 20 εκατ. το χρόνο, προφανώς είναι δελεαστικό, αλλά όταν υπογράφεις συμβόλαιο καταλαβαίνεις ότι θα πάρει λιγότερα από τα συμφωνημένα γιατί σε κάθε μεταγραφή στην Κίνα εμπλέκονται οκτώ ή εννιά μάνατζερ!"

Photo Credits: AP Photo/Natacha Pisarenko