Η έκπληξη των Ολλανδών και η εξάντληση των Ισπανών

Ο Γιώργος Δώνης εντοπίζει τις αιτίες του παρολίγον εκτροχιασμού της Ολλανδίας και του αποκλεισμού της Ισπανίας.

Η έκπληξη των Ολλανδών και η εξάντληση των Ισπανών

"Εχουμε πει και άλλες φορές στο παρελθόν ότι μετά από μία νίκη επί μεγάλου αντιπάλου, αδειάζεις ψυχολογικά και αντιμετωπίζεις προβλήματα στο αμέσως επόμενο παιχνίδι ακόμα από εύκολους, θεωρητικά, αντιπάλους.

Αυτό, κατά τη γνώμη μου, έπαθε η Ολλανδία στο παιχνίδι με την Αυστραλία. Η τακτική προσέγγιση των Αυστραλών στο παιχνίδι ήταν εξαιρετική. Βλέποντας ότι οι Ολλανδοί παρατάχθηκαν με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (όπως και στο παιχνίδι με την Ισπανία) ο κόουτς της Αυστραλία έδωσε εντολή στην τριάδα της επίθεσής του να ασκήσουν πίεση πολύ ψηλά. Οι αμυντικοί των Ολλανδών αιφνιδιάστηκαν καθώς δεν μπορούσαν να οργανώσουν παιχνίδι από πίσω.

Φάνηκε ότι ο Λουίς φαν Χάαλ δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Στο πρώτο ημίχρονο έτσι η Ολλανδία δεν έκανε σχεδόν καμία οργανωμένη επίθεση και δεν είχε καθαρές ευκαιρίες σε αντίθεση με την Αυστραλία που πάτησε πολλές φορές περιοχή κλέβοντας μπάλες και βγαίνοντας γρήγορα μπροστά.

Από το 1-2 και μετά βέβαια οι Αυστραλοί έκαναν λάθος διαχείριση του αποτελέσματος κόντρα σε ποδοσφαιριστές ατομικά καλύτερους. Οι αδράνειες πάντα σ' αυτό το επίπεδο πληρώνονται, όπως έγινε και σ' αυτό το παιχνίδι.

Μου έκανε, τέλος, εξαιρετική εντύπωση ο δεξιός εξτρέμ της Αυστραλίας, ο Λέκι ο οποίος έκανε καταπληκτική εμφάνιση.

Να πούμε και δύο λόγια για την Ισπανία. Οι παίκτες της είναι πολύ κουρασμένοι και ο προπονητής του δεν μπόρεσε ποτέ να τους επαναφέρει, αυτό ήταν κάτι παραπάνω από φανερό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK