Η εμμονή του Βαλβέρδε με άσο της Σοσιεδάδ έκανε τη... διαφορά!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξέρει να "διαβάζει" τα παιχνίδια και αυτό φάνηκε 100% στο ματς με την Ρεάλ Σοσιεδάδ, με την "Marca" να αποκαλύπτει την τακτική του για να "κλειδώσει" άσο της ομάδας των Βάσκων.

Η εμμονή του Βαλβέρδε με άσο της Σοσιεδάδ έκανε τη... διαφορά!

Σπάνια βλέπουμε την Μπαρτσελόνα να διαμορφώνει τα αγωνιστικά πλάνα της κατά τέτοιο τρόπο ώστε να "κουμπώνει" στην αντίπαλη ομάδα και να σκοπεύει στον περιορισμό ενός συγκεκριμένου παίκτη, όμως αυτό ακριβώς συνέβη στο πλαίσιο του τελευταίου αγώνα της.

Η "Μπάρσα" ήθελε να φύγει αλώβητη από το "Ανοέτα" για να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο της La Liga χωρίς ήττα και το κατάφερε επικρατώντας 4-2 της Ρεάλ Σοσιεδάδ, με την "Marca" να υπογράφει ρεπορτάζ στο οποίο απονέμει τα εύσημα στον Ερνέστο Βαλβέρδε για την οξυμένη τακτική του αντίληψη.

Η εμμονή του Βαλβέρδε με άσο της Σοσιεδάδ έκανε τη... διαφορά!

Όπως αναφέρει το μαδριλένικο μέσο, ο προπονητής των "μπλαουγκράνα" θεωρούσε πως ο Άλβαρο Οντριοθόλα μπορούσε να κάνει σοβαρή ζημιά στην ομάδα του ξεκινώντας από το δεξί άκρο της άμυνας, και για αυτό ετοίμασε ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης.

Έτσι, για το αριστερό άκρο της επίθεσης της Μπαρτσελόνα (έπαιξε με σύστημα 4-4-2) δεν επέλεξε τον Ντένις Σουάρες για αντί-Ινιέστα (τραυματίας) αλλά τον Αντρέ Γκόμες, ξέροντας πως ο Πορτογάλος θα βοηθήσει καλύτερα τον Άλμπα να υπερασπιστεί την πλευρά του, απέναντι στον επικίνδυνο άσο της Σοσιεδάδ.

Όπως φαίνονται από τα δύο σχεδιαγράμματα στο κείμενο, ο Οντριοθόλα έκανε αμέτρητα "ανεβάσματα" στην πλευρά του και ο Αντρέ Γκόμες συνειδητά πέρασε ελάχιστες φορές τη σέντρα, με το εντυπωσιακό πάντως να είναι πως παρά το... διπλομαρκάρισμα, η Σοσιεδάδ πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο μέρος που ξεκίνησαν από αυτή την πλευρά.

Η εμμονή του Βαλβέρδε με άσο της Σοσιεδάδ έκανε τη... διαφορά!

Το σχέδιο του Βαλβέρδε δεν άλλαξε πάντως, και μετά την ανατροπή, με το σκορ στο 3-2, συνέχισε να δείχνει έντονο ενδιαφέρον στο περιορισμό του άσου της Σοσιεδάδ. Όταν ήρθε η στιγμή να ξεκουράσει τον Γκόμες έβαλε στη θέση του στα τελευταία 10 λεπτά τον Λούκας Ντιν, παίζοντας ουσιαστικά με δύο αριστερούς μπακ για να κρατήσουν τη νίκη.

Ενώ μάλιστα η στατιστική δείχνει πως ο Οντριοθόλα είχε σημαντική συμμετοχή στο παιχνίδι με 44 αγγίγματα της μπάλας, η "Marca" υπογραμμίζει πως σε σχέση με άλλα ματς είχε λιγότερες επαφές, κάτι που σημαίνει πως το σχέδιο του "Τσινγκούρι" απέδωσε και με το παραπάνω.

News 24/7

24MEDIA NETWORK