Η επίθεση της Ατλέτικο είναι η χειρότερη από το 2006 και ο λόγος έχει όνομα

Τα επτά γκολ, σε οκτώ αγώνες στη LaLiga Santander είναι η μικρότερη συγκομιδή της Ατλέτικο, επί ημερών Ντιέγκο Σιμεόνε. Τα 40 σουτ προς την εστία, τα μισά από πέρυσι. Το πρόβλημα είναι συγκεκριμένο.

Χωρίς τον Γκριεζμάν υποτίθεται πως ο Ντιέγκο Κόστα θα απελευθερωνόταν. Αυτό δεν έχει γίνει.
Χωρίς τον Γκριεζμάν υποτίθεται πως ο Ντιέγκο Κόστα θα απελευθερωνόταν. Αυτό δεν έχει γίνει. AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

Τα επτά γκολ που 'χει βάλει η Ατλέτικο Μαδρίτης, σε οκτώ αγώνες της LaLiga Santander είναι ό,τι χειρότερο έχει κάνει με τον Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο της (από το 2011) ή αν προτιμάς, από τη σεζόν 2005-06.Τότε, με τα ίδια χαΐρια ήταν στο Νο10 της βαθμολογίας. Τώρα είναι τρίτη, το -3 από τη Ρεάλ που δεν έχει χάσει ακόμα και στο -1 από την Μπαρτσελόνα. Θα σου απαντήσω ότι είναι στο +1 από τη Γρανάδα και στο +2 από τις Ρεάλ Σοσιεδάδ και Σεβίλλη, με μόλις 3 βαθμούς να τη χωρίζουν από τις Ατλέτικο Μπιλμπάο και Βαλένθια. Δηλαδή, δεν περνάει εύκολα. Και για αυτό ασχολήθηκε μαζί της το Forbes.

Για την ακρίβεια, το Forbes ασχολήθηκε με ένα 'τιτίβισμα' της Opta (βρετανικός κολοσσός analytics που παρέχει data από 30 σπορ που υπάρχουν σε 70 χώρες, για λίγκες, τηλεοπτικά κανάλια και bet) για τους 'ροχιμπλάνκος'.

Για να γίνει πιο ξεκάθαρο αυτό που περνάει η Ατλέτικο, αρκεί να διαβάσεις ότι έως τώρα έχει βάλει 0.875 γκολ ανά αγώνα, στην ισπανική λίγκα, με τη Γαλατασαράι που είναι στην 61η θέση της ευρωπαϊκής λίστας (περιλαμβάνει κορυφαίες λίγκες) να 'χει 0.857 κατά μ.ο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που δεν κάνει ακριβώς πάρτι στην Premier League, έχει 1.12 γκολ ανά ματς. Η Μάντσεστερ Σίτι... που πάει για πάρτι, έχει 3.37.

Έως τώρα οι Nτιέγκο Κόστα, Αλβάρο Μοράτα και Ζοάο Φέλιξ έχουν βάλει τέσσερα γκολ. Μαζί. Όλη η ομάδα τους έχει κάνει λιγότερα από 40 σουτ -προς την εστία- έως τώρα. Πέρυσι, στο ίδιο διάστημα (με το 1/4 της σεζόν να έχει 'φύγει') είχε κάνει 79 και τη σεζόν 2016-17 είχε φτάσει στα 134 -όπως αναφέρει η Marca. Πριν το πεις εσύ, να σου πω ότι το είπαν πολλοί άλλοι (πως η έξοδος του Αντουάν Γκριεζμάν έκανε όλη τη διαφορά -από την άλλη βέβαια, αναμενόταν να απελευθερώσει τους Κόστα και Μοράτα, αλλά αυτό δεν έγινε).

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε επέλεξε να κάνει τον 19χρονο Φέλιξ τον πιο ακριβό έφηβο αυτού του καλοκαιριού (έδωσε για αυτόν 127.810.000 ευρώ στην Μπενφίκα), γνωρίζοντας πως θα χρειαστεί χρόνο. Το αυτό ισχύει και για τον προπονητή και τους τρόπους που 'χε να συντονίσει και να πάρει ό,τι καλύτερο μπορούσε από την τριπλέτα που διάβασες παραπάνω.  Παρεμπιπτόντως, ο Φέλιξ έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του UEFA Champions League, κάτι που στο τέλος της ημέρας δεν λέει και τίποτα.

Στα θετικά για την Ατλέτικο είναι πως η άμυνα κρατά τα προσχήματα. Έως τώρα η ομάδα έχει δεχθεί τέσσερα γκολ στην Ισπανία, με το κέντρο να έχει κίνηση, δημιουργία και ζωντάνια. Το πρόβλημα είναι στα μπροστά, με τους επιθετικούς (και δη τους Κόστα και Μοράτα που δεν φαίνεται να συνεννούνται ιδιαίτερα -ή να 'χουν αυτή τη θέληση) να καλούνται να ξεπεράσουν το 'εγώ' τους και να επικοινωνήσουν, το συντομότερο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK