Η ευρωπαϊκή αγωνιστική κίνηση

Η ευρωπαϊκή αγωνιστική κίνηση
Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο, μετά από διακοπή δύο εβδομάδων. Το απόγευμα του Σαββάτου, η Σίτι κατάφερε να πάρει το εκτός έδρας 1-1 στο "Ολντ Τράφορντ", με αντίπαλο τη Γιουνάιτεντ, στο σπουδαίο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Σούπερ η Βέρντερ Βρέμης, συνέτριψε με 5-1 την Καϊζερσλάουτερν και πάει με τη καλύτερη δυνατή ψυχολογία στη πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Μπαρτσελόνα, η οποία με τη σειρά της δεν είχε πρόβλημα με αντίπαλο τη Μαγιόρκα (2-0).

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ ήταν εξόχως θεαματικό. Παρά το ότι οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες δεν ήταν πολλές, ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ εκμεταλλεύτηκε αμυντική αδράνεια των "Πολιτών" στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και από θέση οφ σάιντ νίκησε με σουτ τον Ντέιβιντ Τζέιμς. Ο Τζόι Μπάρτον όμως απάντησε ένα τέταρτο πριν το τέλος, με τους φιλοξενούμενους του Στιούαρτ Πιρς να χάνουν τη σπουδαία ευκαιρία στο 93' να πάρουν το τρίποντο. Ο Αντι Κόουλ έπιασε τη βολίδα μέσα από την περιοχή αλλά ο Έντβιν Φαν ντερ Σαρ απέδειξε για ακόμη μία φορά πως είναι το καλύτερο θερινό απόκτημα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Η Τσέλσι απείχε πολύ από τα γνωστά στάνταρ της αλλά υπέταξε με 2-0 τη Σάντερλαντ και συνεχίζει στο 100%. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την Τσάρλτον, η οποία πέρασε με ένα γκολ του φορμαρισμένου Ντάρεν Μπεντ από τα Μίντιλαντς, με θύμα αυτή τη φορά τη Μπέρμιγχαμ. Λευκή ισοπαλία στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν", όπου η Τότεναμ υποδέχθηκε την Λίβερπουλ. Ήττα για την Αρσεναλ, 2-1 από τη Μίντλεσμπρο


Με πρωταγωνιστή τον νεοαποκτηθέντα επιθετικό Φρεντ η Λιόν έκαμψε την αντίσταση της Μονακό στο Ζερλάν με 2-1 στο ντέρμπι της Ligue 1. Ο Βραζιλιάνος στράικερ με δύο προσωπικά τέρματα χάρισε τη νίκη στην ομάδα του και… τρέλανε με την απόδοσή του τους φίλους της ομάδας. Μείωσαν οι Μονεγάσκοι με το Ζιζλιοτί, όμως η αποβολή του οξύθυμου Καπό δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Mετά το σοκ της εντός έδρας ήττα από τη Νις (2-1), η Παρί Σεν Ζερμέν συνήλθε και επικράτησε εντός έδρας της Στρασμπούρ με 1-0. Την Κυριακή, η Λανς έμεινε στο 1-1 με τη Μπορντό, ενώ η μέχρι πρότινος ουραγός Μαρσέιγ κατάφερε να υποτάξει εκτός έδρας τη Σοσό και να πάρει τη πρώτη νίκη της για εφέτος.


Στην Ισπανία, γκέλα ολκής για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Καστιλιάνοι ηττήθηκαν στο Σαντιάγο Μπερναμπέου από τη νεοφώτιστη Θέλτα με 3-2 και προβλημάτισαν με την αμυντική λειτουργία τους τον Βαντερλέι Λουξεμπούργο εν όψει του ματς με τη Λιόν. Οι Γαλιθιάνοι προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να κυνηγούν. Τα τέρματα όμως των Ρονάλντο και Μπαπτίστα δεν ήταν αρκετά προκειμένου να αποφευχθεί η ήττα. Κάτι ανάλογο απέφυγε η Μπαρτσελόνα που σημείωσε την πρώτη της φετινή νίκη. Οι Καταλανοί επικράτησαν της Μαγιόρκα με 2-0 στο "Καμπ Νου" φτάνοντας τους τέσσερις βαθμούς.


Τα αποτελέσματα των αντιπάλων:

-(link:102012) του Ολυμπιακού(/link)
-(link:102008) του Παναθηναϊκού(/link)
-(link:102020)των ομάδων του ΟΥΕΦΑ(/link)



Μπορεί εκ πρώτης όψεως η 2η αγωνιστική στη Serie A να μην περιελάμβανε κάποιο σπουδαίο παιχνίδι, όμως η Παλέρμο με την απόδοσή της κόντρα στην Ιντερ κατόρθωσε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Οι Σικελοί νίκησαν τους "νερατζούροι" με 3-2 υποχρεώνοντάς τους στην πρώτη φετινή ήττα τους. Κατά τ' άλλα, η πρωταθλήτρια Γιουβέντους πέρασε άνετα από το "Κάρλο Καστελάνι" της Εμπολι επικρατώντας με 4-0, ενώ η Μίλαν δεν είχε πρόβλημα να νικήσει με 3-1 τη Σιένα. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για την Ουντινέζε στο "Ολίμπικο" κόντρα στη Ρόμα με 1-0.


Η προέλαση της πρωτοπόρου Μπάγερν Μονάχου συνεχίστηκε και στην έδρα της Νυρεμβέργης αφού το συγκρότημα του Μάγκατ επικράτησε με 2-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν αλλά δύο τέρματα των Γκερέρο και Μπάλακ αποκατέστησαν τη τάξη.
H αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ Βέρντερ έκανε επίδειξη δύναμης στο "Φριτς Βάλτερ Στάντιουμ" με αντίπαλο την Κάιζερσλάουτερν. Η ομάδα του Τόμας Σάαφ νίκησε άνετα 5-1 με τους Κλόζε (2), Μικού, Φρινγκς και Βράνιες να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα.


Στην Jupiler, απρόσμενη προσγείωση για τη Σταντάρ, η οποία ηττήθηκε στη Λιέγη από τη Μπέβερεν με 3-1 Αντίθετα, οι "μεγάλοι" προχώρησαν με νίκες. Η πρωταθλήτρια Μπριζ επιβλήθηκε της Σιντ Τρούιντεν με 2-1, ενώ εύκολο έργο είχε η Αντερλεχτ, 3-1 τη Μουσκρόν.

Στην Σκωτία, η Χαρτς συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Τάκη Φύσσα επικράτησε εκτός έδρας της Λίβινγκστον με 4-1, με τον Ρούντολφ Σκάτσελ -παίκτης του μήνα στη Premiership- να βρίσκει για άλλη μια φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Φύσσας αγωνίστηκε όλο το 90λεπτο. Ακόμη πιο μακριά από τις πρώτες θέσεις έμεινε η Ρέιντζερς, 1-1 εκτός έδρας με τη νεοφώτιστη Φόλκερκ, "καθαρή" νίκη 2-0 για τη Σέλτικ επί της Αμπερτίν.


Η Αλκμααρ αποδεικνύει πως και φέτος θα πρωταγωνιστήσει στην Eredivisie. Με ένα καταπληκτικό σε απόδοση δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ σκόρπισε τη Ρούζενταλ με 7-0. Η διώκτριά της Αϊντχόφεν δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε την Ουτρέχτη (1-0), ενώ ο Αγιαξ, με τον Αγγελο Χαριστέα να διαμορφώνει το τελικό 2-0, πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Βίλεμ.

Στη Superliga, ο Γιώργος Καραγκούνης δεν έκανε το καλύτερο δυνατό ντεμπούτο με τη Μπενφίκα, αφού οι "αετοί" της Λισαβόνας έχασαν από την "αιώνια" αντίπαλο Σπόρτινγκ με 2-1 στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς. Ο διεθνής μέσος αγωνίστηκε για 67 λεπτά και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον Αλσίδες. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα σε τρεις αγώνες για την Μπενφίκα, η οποία βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με μόλις ένα βαθμό.


News 24/7

24MEDIA NETWORK