Η FIFA ερευνά Ρεάλ και Ατλέτικο για μεταγραφές ανηλίκων

Μετά από την Μπαρτσελόνα, η FIFA βάζει στο στόχαστρό της Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης, για παραβάσεις του άρθρου 19, που απαγορεύει τις μεταγραφές ανηλίκων ποδοσφαιριστών, πλην ειδικών περιπτώσεων.

Η FIFA ερευνά Ρεάλ και Ατλέτικο για μεταγραφές ανηλίκων

Η αθλητική εφημερίδα της ισπανικής πρωτεύουσας "AS" επιβεβαιώνει τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, πως η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ετοιμάζεται να εξετάσει τους άλλους δύο "γίγαντες" του ισπανικού ποδοσφαίρου για τον ίδιο λόγο που οδήγησε τους "μπλαουγκράνα" σε τιμωρία απαγόρευσης μεταγραφών για έναν χρόνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ρεάλ έχει αποκτήσει νεαρούς ποδοσφαιριστές για τις "μικρές" ομάδες της, στις συμφωνίες, όμως, υπάρχουν όροι που καθιστούν τους ποδοσφαιριστές, μαζί με τις κάρτες εγγραφής τους, διαθέσιμους στην πρώτη ομάδα ανά πάσα στιγμή.

Στο "στόχαστρο" βρίσκονται δύο Βενεζουελάνοι που έχουν υπογράψει συμβόλαιο με τη Ρεάλ, οι Μανουέλ Αλεχάντρο Γοδόι Τορεάλμπα και Φερνάντο Μασίας, ένας Ιάπωνας που αγωνίζεται στη κ-12, ο Τακουχίρο Νακάι, καθώς και οι εκατοντάδες νεαροί ποδοσφαιριστές σε πάνω από 50 χώρες που ανήκουν σε συλλόγους και ακαδημίες με τους οποίους συνεργάζονται οι πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου.

Ο επικεφαλής της επιτροπής ακεραιότητας και συμμόρφωσης της FIFA, Κίμπερλι Μόρις, απέστειλε επιστολή στην ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (RFEF) με την οποία ζητάει πληροφορίες για τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές μέχρι τις 14 Ιανουαρίου.

Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Χόρχε Πέρεθ, μεταβίβασε το αίτημα στους εμπλεκόμενους συλλόγους 48 ώρες αργότερα και ήδη οι νομικοί των "μερένγκες" έχουν εξετάσει τα έγγραφα και αναμένεται η αντίδρασή τους.

Η Ατλέτικο, από την πλευρά της, ερευνάται για μεταγραφές νεαρών ποδοσφαιριστών τα τελευταία 5 χρόνια. Όπως συνέβη και με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η καταγγελία για τους πρωταθλητές Ισπανίας στη FIFA έγινε ανώνυμα και εμπιστευτικά, ωστόσο ήταν αρκετή για να αρχίσουν οι έρευνες.

Στο επίκεντρο των ερευνών για τους "ροχιμπλάνκος" βρίσκονται οι αδερφοί Σαλομόν και Φέντε Ομπάμα, παιδιά μεταναστών από την Ισημερινή Γουινέα, που έχουν εγκατασταθεί στη Μαδρίτη. Επιπλέον, μέχρι την περσινή σεζόν, στην Καδέτ Ατλέτικο ανήκαν ποδοσφαιριστές από Κολομβία, Ισημερινή Γουινέα, Αιθιοπία και Γεωργία.

Εκτός των δύο περσινών φιναλίστ του Champions League, η FIFA ενδέχεται να ανοίξει έρευνες για αντίστοιχες παραβάσεις του άρθρου 19 από Βαλένθια και Ράγιο Βαγεκάνο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK