Η Φιορεντίνα θυμήθηκε τον απίθανο Μπάτζιο κι εμείς ζαλιστήκαμε από τις ντρίμπλες

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ του Ρομπέρτο Μπάτζιο με τα μωβ της Φιορεντίνα ήταν ένα 'μαραντονικό' σόλο απέναντι στη Νάπολι του Ντιέγκο.

Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας
Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας AP PHOTO/MICHAEL PROBST/FILE

Αν ένας αγώνας ξεχωρίζει από από τη δράση του τριημέρου στη Serie A είναι το Νάπολι-Φιορεντίνα στο 'Σαν Πάολο'. Οι δυο ομάδες δεν διάγουν την καλύτερη σεζόν της τελευταίας 10ετίας κι έχουν ήδη αλλάξει προπονητές (Γκατούζο αντί Αντσελότι από τη μία, Ιακίνι αντί Μοντέλα από την άλλη), ψάχνοντας διέξοδο από την αγωνιστική κρίση. Μολαταύτα δεν τους λείπει το ειδικό βάρος και η 159η συνάντησή τους στο ιταλικό στερέωμα, δεδομένης της τρομακτικά ισορροπημένης παράδοσης (54-48-56) άσχετα από τη διοργάνωση ή έδρα, και της ταυτόχρονης ανάγκης τους για βαθμούς, γεννά μια απροσδιόριστη συνθήκη μάχης.

Μόνο το 3-4 του α' γύρου στο 'Αρτέμιο Φράνκι' να θυμηθεί κανείς, καταλαβαίνει ότι όποια πρόβλεψη κρύβει από πίσω της ένα μεγάλο κίνδυνο ρίσκου. Το προ 5μηνου παιχνίδι είχε αναδείξει πρωταγωνιστή τον Λορέντζο Ινσίνιε, ο οποίος είχε σκοράρει δις για τους 'παρτενοπέι', διαμορφώνοντας από το 67' το τελικό αποτέλεσμα. Οι 'βιόλα' είχαν προηγηθεί 1-0 και είχαν ισοφαρίσει δις (2-2 και 3-3), κατέληξαν όμως με πολλά παράπονα από τη διαιτησία.

Αυτό που τους είχε λείψει σίγουρα ήταν μια ηγετική φυσιογνωμία στο χορτάρι όπως ο Ρομπέρτο Μπάτζιο, καθώς ο Frank Ριμπερί είχε μπει αργά στο παιχνίδι. Παρά το σοβαρό τραυματισμό του το καλοκαίρι του '85 ο 'Μικρός Βούδας' ανήκε για μια 5ετία στην ομάδα της Φλωρεντίας, προτού το 1990 φύγει για τη Γιουβέντους για να μεγαλουργήσει, και ένα από τα δεκάδες γκολ που σημείωσε με τα μωβ (στο σύνολο 55) ήταν απέναντι στην Νάπολι τον Σεπτέμβριο του 1989. Ήταν ένα σόλο που έμοιαζε τουλάχιστον 'μαραντονικό', αφήνοντας πίσω κάθε εμπόδιο που βρέθηκε στο διάβα του και οι άνθρωποι της Φιορεντίνα το επανέφεραν στην επικαιρότητα μήπως φέρει γούρι.

Ο Μπάτζιο είχε σκοράρει εκ νέου σ' εκείνο το παιχνίδι, αλλά η είσοδος του 'Ντιεγκίτο' στο 46' έφερε την ανατροπή και τη μετατροπή του 0-2 σε 3-2 από το 61' ως το 87'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK