Η φόρμουλα για τον "πράσινο" Γκάμπριελ!

Η δεδομένη συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Βραζιλιάνο για συμβόλαιο έως το '20, η "σφήνα" της Κολόμπους που δεν προσφέρει ωστόσο ενοίκιο για τον δανεισμό του παίκτη και η κίνηση του "τριφυλλιού" να αφήσει ποσοστό μεταπώλησης 30-35% στους "φριουλάνι" που έδωσαν το πρώτο "ΟΚ". Πιθανή η άφιξη του παίκτη Δευτέρα ή Τρίτη στην Ελλάδα λένε οι Ιταλοί.

Η φόρμουλα για τον "πράσινο" Γκάμπριελ!

Οι πληροφορίες της «CorrieredelloSport» από το πρωί της Κυριακής (30/7) ανέφεραν ως «τελειωμένη» τη μετακίνηση του Γκάμπριελ Σίλβα στον Παναθηναϊκό, κάνοντας πλέον για δεδομένη συμφωνία ανάμεσα και στις τρεις πλευρές.

Η αλήθεια καταπώς φαίνεται -με βάση τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τους Ιταλούς ρεπόρτερ- είναι πολύ κοντά, αφού οι επαφές που έγιναν τα τελευταία 24ωρα, δείχνουν πως υπάρχει μία πρώτη «βάση» συμφωνίας, για να ντυθεί στα «πράσινα» ο 26χρονος Βραζιλιάνος μπακ-χαφ. Τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην υπόθεση είναι τα εξής:

--- Ο Παναθηναϊκός τα έχει βρει με την πλευρά του παίκτη, ο οποίος είναι εδώ και καιρό εκτός των πλάνων του προπονητή της Ουντινέζε Λουίτζι Ντελ Νέρι. Οι Ιταλοί θέλουν να «αδειάσουν» το… υπερφορτωμένο ρόστερ τους από συμβόλαια παικτών που δεν χρειάζονται (μόνο οι δανεικοί που επέστρεψαν στη βάση τους ξεπερνούν τους δέκα) και ο Σίλβα έχει ενημερωθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες πως δεν υπολογίζεται. Απ’ το ταξίδι που έκανε την περασμένη εβδομάδα άνθρωπος του Παναθηναϊκού στην Ιταλία, υπάρχει επί της ουσίας ξεκάθαρη συμφωνία με την πλευρά του ποδοσφαιριστή και σ’ αυτό το κομμάτι το «τριφύλλι» έχει θεωρητικά το… πάνω χέρι.

--- Το συμβόλαιό του Βραζιλιάνου μπακ-χαφ με την Ουντινέζε είναι λίγο πιο πάνω απ’ τις 200.000 ευρώ το χρόνο. Όχι ιδιαίτερα μεγάλο ποσό κι εντός των οικονομικών ορίων που έχει θέσει ο Παναθηναϊκός. Οι «φριουλάνι» θα ήθελαν να απαλλαγούν απ’ τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του κι αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: είτε θα βρουν μία λύση με τον παίκτη και θα τον αφήσουν ελεύθερο, είτε θα κάνουν κίνηση να τον δανείσουν εκ νέου (και) γι’ αυτόν τον τελευταίο χρόνο συνεργασίας τους.

--- Η μοναδική κίνηση που έχει γίνει, εκτός Παναθηναϊκού, για τον Σίλβα είναι όντως από την Κολόμπους του αμερικανικούMLS, η οποία ωστόσο, θέλει τον παίκτη με δανεισμό και καλύπτει το συμβόλαιό του, χωρίς (όπως υποστηρίζουν οι Ιταλοί) να προσφέρει μέχρι στιγμής χρήματα «ενοικίου» στην Ουντινέζε για τον Βραζιλιάνο.

--- Ο παίκτης προτιμάει σε απόλυτο βαθμό τον Παναθηναϊκό και την ελληνική προοπτική, αφενός διότι δεν «ψήνεται» για να επιστρέψει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά προτιμάει να μείνει στην Ευρώπη σε μία ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει τίτλους και να παίξει στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, κι αφετέρου διότι οι «πράσινοι» του προσφέρουν την «ασφάλεια» του 3ετούς συμβολαίου. Ενώ ο δανεισμός στις ΗΠΑ θα είναι μόνο για ένα έτος και του χρόνου, τέτοιον καιρό, θα «ψάχνεται» και πάλι…

--- Στην όλη διαδικασία η «λύση» που προωθείται απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού κι έχει ήδη μεταφερθεί προς τους διοικούντες την Ουντινέζε, έχει να κάνει με την πρόταση των «πράσινων» να αφήσουν ένα υψηλότατο ποσοστό μεταπώλησης στην ιταλική ομάδα (έως και 30-35%). Μόλις στα 26 του είναι άλλωστε ο Σϊλβα, κι έχει την ευκαιρία μέσω του Παναθηναϊκού, να ανεβάσει εκ νέου τη χρηματιστηριακή του αξία, με πιθανό μελλοντικό όφελος ΚΑΙ για την Ουντινέζε.

Η τελευταία «φόρμουλα», όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των Ιταλών ρεπόρτερ, έχει τεθεί επί τάπητος από το «τριφύλλι» στους «φριουλάνι», οι οποίοι φέρονται να έχουν πει ήδη το πρώτο «si». Με βάση τα όσα έχουν ειπωθεί ήδη ανάμεσα στα δύο κλαμπ, οι Ιταλοί υποστηρίζουν πως είναι πολύ πιθανό είτε τη Δευτέρα (31/7), είτε την Τρίτη (1/8), να «κλειδώσει» τοdealκαι ο παίκτης να πάρει το αεροπλάνο για την Ελλάδα υπογράφοντας -ως ελεύθερος- έως το 2020 στον Παναθηναϊκό.

Τι θα μπορούσε να ανατρέψει την πορεία της υπόθεσης; Η πιθανότητα να μπει η Κολόμπους στη διαδικασία να προσφέρει και «ενοίκιο» στην Ουντινέζε κι ένα ποσό ικανό να τη βάλει σε… σκέψεις για την κουβέντα που έχει κάνει ο ιταλικός σύλλογος με τον Παναθηναϊκό. Σε μία τέτοια περίπτωση, πιθανότατα θα χρειαστεί να βάλουν και οι «πράσινοι» ένα ποσό στο… τραπέζι, έχοντας ωστόσο κι ως έξτρα διαπραγματευτικό «όπλο» την επιθυμία του παίκτη να έρθει στην Ελλάδα.

Δευτέρα... κοντή γιορτή λοιπόν, αν και ετούτη τη στιγμή οι πιθανότητες δείχνουν συντριπτικά υπέρ του Παναθηναϊκού, προκειμένου να κάνει δικό του (και) τον Γκαμπριέλ Σίλβα και να μεγαλώσει κι άλλο το βραζιλιάνικο παρεάκι στο «Γ. Καλαφάτης» δίπλα στους Μολέδο και Λουτσιάνο…

News 24/7

24MEDIA NETWORK