Η Γιουβέντους έμοιαζε με φυλακή για την Πετρονέλα Έκροθ

Εφιαλτικός ήταν ο χρόνος που έζησε η Πετρονέλα Έκροθ στο Τορίνο. Η ίδια εξήγησε ποιες οι απαγορεύσεις που της είχαν επιβληθεί από το κλαμπ, ιδίως σε ό,τι είχε να κάνει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Γιουβέντους έμοιαζε με φυλακή για την Πετρονέλα Έκροθ

Μολονότι ως τμήμα συστήθηκε μόλις το 2017 η γυναικεία ομάδα της Γιουβέντους δεν είναι ένα συμπλήρωμα της ανδρικής. Με 2 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο σε μια 2ετία 'ζωής', είναι εξίσου πετυχημένη εντός των τειχών, κυνηγώντας πλέον ευρωπαϊκές υπερβάσεις. Το ρόστερ αποτελείται κυρίως από Ιταλίδες, ταυτόχρονα όμως θα βρεις αρκετές ξένες παίκτριες, όπως η διεθνής Φινλανή αμυντικός Χίιρινεν ή Αγγλίδα επιθετικός Άλουκο - αμφότερες με τριψήφιο αριθμό συμμετοχών στα εθνικά συγκροτήματα των πατρίδων τους.

Μεταξύ των άλλων μη γηγενών παικτριών ανήκε μέχρι πρότινος η 29χρονη Σουηδή Πετρονέλα Έκροθ. Ένα κορίτσι με έντονες ανησυχίες και αναζητήσεις, μια κοπέλα που δεν περιορίζει τη δράση της εντός των τεσσάρων γραμμών, ούσα μάλιστα εκ των πρέσβειρων της UEFA στην καμπάνια #WePlayStrong, η οποία έχει ως στόχο τη διάδοση και εξάπλωση του γυναικείου ποδοσφαίρου σε χώρες που οι γυναίκες δεν λογίζονται ισάξιες των ανδρών, με στόχο να φτάσει στο σημείο να γίνει το Νο1 γυναικείο σπορ στον πλανήτη.

Με τη μητέρα της Υβόνη να παίζει ποδόσφαιρο στα 80s, η μικρή αγάπησε, όπως το χορό και τα σοκολατάκια, τη φύση του αθλήματος καταλήγοντας να εξελιχθεί σε μια κινητή διαφήμιση των συναισθημάτων που προσφέρει.

Όπως και της καλοκαιρινής Ελλάδας μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram.

Προ ημερών η Έκροθ έληξε τη συνεργασία της με το κλαμπ του Τορίνο επιστρέφοντας στην Τζουργκάρντεν, ομάδας της πρωτεύουσας Στοκχόλμης. Προηγουμένως είχε αγωνιστεί σε Λίνκεπινγκ, Τιρέσει, ΑΪΚ, Γίτεξ και Χάμαρμπι, κερδίζοντας συμμετοχές σε όλες τις μικρές εθνικές της Σουηδίας, ως μια ταλαντούχα αμυντικός.

Η μεταγραφή της στη Γιουβέντους τον Ιούλιο του 2018 ήταν μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της πορείας της. ως σήμερα Τότε δήλωνε ενθουσιασμένη, μιλώντας για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. "Είναι μια ομάδα με υψηλούς στόχους που διαθέτει παράδοση στους κερδισμένους τίτλους και είναι πολύ ωραίο να είσαι μέλος της", ανέφερε πριν από ένα χρόνο.

Σήμερα αισθάνεται τρομερά άβολα για τη μία σεζόν που ανήκε στη Γιουβέντους. Διότι ποτέ της αυτό το διάστημα δεν ένιωσε ελεύθερη. Τουναντίον εγκλωβισμένη 'ζούσε' σε παράλληλο σύμπαν, έναν απόκοσμο κόσμο, ένα κλουβί, χωρίς δικαίωμα να εκφράζει την άποψή της για όσα την απασχολούν. Η Έκροθ γύρισε στη Σουηδία και ξέγνοιασε. Ρωτήθηκε σε συνάντευξή της για όσα βίωσε ενόσω διέμενε στην Ιταλία και έβγαλε όλα όσα έκρυβε μέσα της. Η υπόθεση βιασμού για την οποία έχει καταγγελθεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε στο επίκεντρο της κουβέντας και η Σουηδή ήταν άκρως αποκαλυπτική σε σχέση με την απαγόρευση σχολιασμού των γεγονότων.

"Μας απαγορευόταν να μιλάμε για την υπόθεση. Μέναμε σιωπηλές και δεν μπορούσαμε να το αναφέρουμε. Το μοναδικό που κάναμε ήταν να κρατάμε ένα χαμηλό προφίλ και να δουλεύουμε σύμφωνα με τις αξίες του συλλόγου. Ήμουν κλειστή γιατί ένιωθα ότι οι απόψεις μου δεν υπολογίζονταν. Αισθανόμουν κάπως σαν φυλακισμένη. Δεν μπορούσα να κάνω ό,τι ήθελα.

Μπορείτε να δείχνετε τη μία πλευρά του νομίσματος, αλλά υπάρχουν πολλά που παραμένουν κρυμμένα, πράγματα που δυστυχώς δεν συζητιούνται ή δείχνονται και πάει λέγοντας. Είσαι πολύ περιορισμένος σε τόσα πολλά. Είναι ορισμένα που μπορείς να κάνεις και άλλα όχι, που δεν είναι τόσο καλό. Ένιωθω ότι θα έχανα ένα μέρος του εαυτού μου. Ήταν δύσκολο".

Μήπως κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Γιουβέντους;

News 24/7

24MEDIA NETWORK