Η γυναικεία ομάδα της Μπενφίκα σκοράρει 18.3 γκολ ανά 90 λεπτά!

Σεφέροβιτς, Ζόνας και Φέλιξ 'χλωμιάζουν' μπροστά στα κατορθώματα της Περέιρα, της Νταρλένε και της Γκέισε. Τα κορίτσια της Μπενφίκα δεν θα χαρίζονταν ούτε στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Η γυναικεία ομάδα της Μπενφίκα σκοράρει 18.3 γκολ ανά 90 λεπτά!

Η Μπενφίκα, με ιστορία 114 ετών, είναι μακράν της δεύτερης η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στην Πορτογαλία. Έχοντας 36 πρωταθλήματα, 26 κύπελλα, 7 λιγκ καπ, 7 σούπερ καπ και 2 Πρωταθλητριών είναι ασύγκριτα μεγαλύτερο μέγεθος τόσο από τη βασική αντίπαλό της Πόρτο (28 πρωταθλήματα, 16 κύπελλα, 21 σούπερ καπ, 2 Πρωταθλητριών, 2 Europa) όσο φυσικά και από τη συμπολίτισσα Σπόρτινγκ (18 πρωταθλήματα, 16 κύπελλα, 2 λιγκ καπ, 8 Σούπερ Καπ, 1 Κυπελλούχων).

Αντίθετα η γυναικεία ομάδα των Λουζιτανών δεν έχει κατακτήσει (ακόμη) ούτε έναν τίτλο. Τις τελευταίες ημέρες παρόλα αυτά 'κλέβει' κάμποση από την αίγλη των ανδρών, διότι το Σάββατο κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ στο εγχώριο ποδόσφαιρο. Νίκησε 32-0 την Πέγκο, αντίστοιχη ομάδα από την πόλη Αμπράντες στο Σανταρέμ, και δικαιολογημένα τα μέσα ενημέρωσης, εγχώρια και διεθνή, ασχολήθηκαν με αυτό που 'χτίζεται' στο 'Estádio da Tapadinha'.

Το τμήμα είναι νεοσύστατο, χωρίς να έχει σχέση έχει με τη δις πρωταθλήτρια και συνονόματη CF Benfica (άλλο Clube de futebol κι άλλο Sport Lisboa) που συμμετέχει στην πρώτη κατηγορία. Ήταν μια ιδέα που 'φώλιαζε' στο μυαλό του πανέξυπνου προέδρου Λουίς Φιλίπε Βιέιρα, αλλά δεν έβρισκε πρόσφορο έδαφος, με αποτέλεσμα να γεννηθεί πριν από 13 μήνες, στις 12 Δεκεμβρίου του 2017, όταν και αναρτήθηκε η 'ιδρυτική διακήρυξη'.

Η στελέχωση του τμήματος έγινε σε άκρως επαγγελματικά πλαίσια. Προσελήφθη ένας προπονητής που είχε ήδη κάνει πρωταθλητισμό με την Μπράγκα, ο 42χρονος Ζοάο Μάρκες, ενώ το ρόστερ συνέθεσαν 20 γεμάτες ταλέντο κοπέλες ηλικίας 17 (η νεαρότερη) ως 32 ετών (η γηραιότερη).

Βάσει κανόνων, βέβαια, δήλωσε αναγκαστικά συμμετοχή στην τέταρτη κατηγορία του εγχώριου ποδοσφαίρου (Serie D), με απώτερο στόχο -χρονιά με τη χρονιά- να φτάσει στο ανώτερο επίπεδο, διεκδικώντας ακόμη και το Champions League (που κατακτά διαδοχικά από το 2016 η γαλλική Λιόν).

Η ποιοτική διαφορά ωστόσο της Μπενφίκα με τις αντιπάλους της είναι χαώδης. Η διοίκηση των 'αετών' -προκειμένου να υπηρετήσει το μεγαλόπνοο σχέδιο της- επένδυσε αρκετά χρήματα τόσο σε ντόπιο στοιχείο (11 Πορτογαλίδες) όσο και σε ξένο (7 Βραζιλιάνες). Μόνο στις τρεις διεθνείς με τη 'σελεσάο' να σταθεί κανείς, τις Νταρλένε, Γκέισε, Ριλάνι, αντιλαμβάνεται το μέγεθος της φιλοδοξίας των Λουζιτανών.

Μαζί μ' αυτές η Έβι Περέιρα από το Πράσινο Ακρωτήριο - πορτογαλική κτήση από το 1495 ως το 1975! Είναι η επιθετικός που σκόραρε επτά φορές στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Πέγκο. Δέκα φορές βρήκε δίχτυα η Νταρλένε (τρία πέναλτι), ενώ από τρία η Γκέισε και η Πατρίσια!

Η γυναικεία ομάδα της Μπενφίκα σκοράρει 18.3 γκολ ανά 90 λεπτά!

Με τη νίκη αυτή η Μπενφίκα συμπλήρωσε 14 στις ισάριθμες αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί ως τώρα και απέχει ήδη 9 βαθμούς από τη δεύτερη Σπόρτινγκ Β'. Της οποίας είχε επιβληθεί με το 'φτωχό' 10-0 στις 20 Ιανουαρίου - ήταν το ντέρμπι κορυφής. Μετράει επίσης 2/2 νίκες στο Κύπελλο.

Το τρομακτικό του επιτεύγματος της Μπενφίκα είναι πως για τα 257 γκολ πρωταθλήματος και τα 36 κυπέλλου που έχει σημειώσει (συνολικά 293), η εστία της δεν έχει παραβιαστεί ούτε μία φορά! Γι' αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η Ντάνι, η 25χρονη γκολκίπερ της ομάδας, η οποία εξήγησε πως " υπάρχουν αγώνες με λίγη δουλειά, αλλά αυτό με ωθεί να είμαι πολύ συγκεντρωμένη. Υπήρχε αγώνας που για 85 δεν είχα αγγίξει την μπάλα και χρειάστηκε να επέμβω όταν ήμουν κρύα".

Ποσοστιαία η Μπενφίκα σκοράρει 18.3 τέρματα ανά αγώνα και δεν δέχεται κανένα! Δεν είναι μύθευμα, συμβαίνει όντως...

Οι αποδείξεις:

Μπενφίκα - Πόντε Φριέλας 28-0

Ος Βιντρέιρος - Μπενφίκα 0-19

Μπενφίκα - Σιντρένσε 10-0

Αλμεϊρίμ - Μπενφίκα 0-28

Μπενφίκα - Σπόρτινγκ Β' 4-0

Παλμελένσε - Μπενφίκα 0-20 (Κύπελλο)

Πένγκο - Μπενφίκα 0-26

Μπενφίκα - Τορένσε 13-0

Νταμαϊένσε - Μπενφίκα 0-17

Μπενφίκα - Τορένσε 16-0 (Κύπελλο)

Πόντε Φριέλας 0-14

Μπενφίκα - Ος Βιντρέιρος 19-0

Σιντρένσε - Μπενφίκα 0-15

Μπενφίκα - Αλμεϊρίμ 22-0

Σπόρτινγκ Β' - Μπενφίκα 0-1

Μπενφίκα - Πέγκο 32-0

Προφανώς η άνοδος στην παραπάνω κατηγορία είναι ήδη εξασφαλισμένη, ασχέτως αν απομένουν 3 παιχνίδια ως τη λήξη του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά στόχος της διοίκησης είναι " να κοιτάμε απευθείας στα μάτια κάθε άλλη ομάδα παγκόσμιου βεληνεκούς. Θέλουμε να γίνουμε πανίσχυροι σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Γι' αυτό δουλεύουμε". Μπορούν ήδη.

Ούτως ή άλλως, όπως δήλωσε ο Ζοάο Μάρκες...

δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς στην ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Κεντρική φωτογραφία: www.slbenfica.pt

News 24/7

24MEDIA NETWORK