Η καλύτερη 11άδα των free agents που αγωνίστηκαν πέρσι στην Ελλάδα

Μια σειρά από παίκτες που αγωνίστηκαν πέρσι στην χώρα μας είναι ελεύθεροι στην αγορά. Το Contra.gr επέλεξε τους καλύτερους ανά θέση, φτιάχνοντας την κορυφαία 11άδα free agents με άρωμα Ελλάδας.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο Μπίμπαρς Νάτχο σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση Ολυμπιακός - Λεβαδειακός στο 'Γεώργιος Καραίσκάκης' (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η θερινή μεταγραφική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι ομάδες ανά την Ευρώπη προσπαθούν να θωρακίσουν τα ρόστερ τους ενόψει της νέας σεζόν. Στην αγορά υπάρχουν ακόμη πολλοί free agents, κάποιοι από αυτούς αγωνίστηκαν με την φανέλα των ομάδων της περσινής Super League και το Contra.gr επέλεξε τους καλύτερους ανά θέση, φτιάχνοντας την κορυφαία 11άδα free agents με άρωμα Ελλάδας, σε διάταξη 4-2-3-1. Και αυτή είναι με τους Λοντίγκιν κάτω από την εστία, Γκάλο, Κασάδο, Ποτουρίδη, Κουλιμπαλί τετράδα στην άμυνα, τους Τομάς - Στανόγεβιτς κεντρικούς μέσους με τον Νάτχο σε πιο ελεύθερο ρόλο, τους Μανά - Επστάιν στα άκρα της επίθεσης και τον Καρέλη σέντερ φορ. Παίκτες όπως Τάσος Παπάζογλου, Μάρκο Μαρκόβσκι, Μπόγιαν Σάρανοβ, Στέφανος Αθανασιάδης, Άντι Λίλα, Βασίλης Κουτσιανικούλης, Λευτέρης Χουτεσιώτης και Λενί Νανγκί, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν μια θέση στην... 18άδα.

1. Γιούρι Λοντίγκιν

Προϊόν των Ακαδημιών της Ξάνθης, πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι του 2013 για την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, έγραψε 13 συμμετοχές με την εθνική Ρωσίας και φέτος τον Γενάρη επέστρεψε στη χώρα μας ως δανεικός στον Ολυμπιακό. Έπεσε πάνω στον Ζοζέ Σα και έπαιξε μόλις σε 3 παιχνίδια. Επέστρεψε στην Ζενίτ, το συμβόλαιο του με την οποία ολοκληρώθηκε και πλέον είναι ελεύθερος στα 29 του χρόνια να επιλέξει την ομάδα που θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν.

2. Ροντρίγκο Γκάλο

Ολοκλήρωσε μια πολύ καλή σεζόν με την ΑΕΚ, με απολογισμό 4 γκολ και 6 ασίστ σε 41 συμμετοχές (2696'), νούμερα άκρως ικανοποιητικά για πλάγιο μπακ. Στην χώρα μας μέτρησε συνολικά 204 εμφανίσεις με 10 γκολ και 24 ασίστ, παίζοντας σε Παναιτωλικό και ΑΕΚ. Ο 32χρονος Βραζιλιάνος δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον 'Δικέφαλο' και έμεινε ελεύθερος.

3. Ουσμάν Κουλιμπαλί

Συστήθηκε στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό μέσω του Πλατανιά, όπου πραγματοποίησε 52 συμμετοχές με 4 γκολ και 3 ασίστ, πριν πάρει μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό το 2016. Με τους 'πράσινους' μέτρησε 66 παιχνίδια και 4 ασίστ, ξεχωρίζοντας για την δύναμη και την ταχύτητα του. Είναι 16 φορές διεθνής με το Μάλι και στα 30 του χρόνια αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ως ελεύθερος.

4. Χόρχε Κασάδο

Με προϋπηρεσία σε Ρεάλ Β', Μπέτις και Σαραγόσα, ο Ισπανός μπακ υπέγραψε στην Ξάνθη το καλοκαίρι του 2017 και αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ακριτικής ομάδας την τελευταία διετία με 56 συμμετοχές, 3 γκολ και 5 ασίστ παίζοντας πότε ως αριστερός μπακ και πότε ως στόπερ. Η συνεργασία του με την ακριτική ομάδα ολοκληρώθηκε με την χρηματιστηριακή του αξία να βρίσκεται στις 500.000 ευρώ.

5. Γιάννης Ποτουρίδης

 Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, αγωνίστηκε σε Πλατανιά, Νοβάρα, Πανθρακικό, ΑΕΛ, Μιέτζ Λέγκνιτσα και το καλοκαίρι του 2017 υπέγραψε στον ΟΦΗ. Με την ομάδα της Κρήτης είχε φέτος 27 συμμετοχές (2331') και 1 γκολ, βοηθώντας την σημαντικά να παραμείνει στην Super League. Συνολικά στην θητεία του στον ΟΦΗ είχε 60 συμμετοχές. Πλέον είναι ελεύθερος να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του.

6. Μάρκο Στανόγεβιτς

Ο Σέρβος κεντρικός χαφ ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης του Λεβαδειακού την περασμένη σεζόν, έστω κι αν αυτό δεν ήταν αρκετό για την ομάδα της Βοιωτίας, που υποβιβάστηκε. Ο Στανόγεβιτς είχε 3 γκολ και 3 ασίστ απολογισμό σε 24 συνολικά συμμετοχές, αριθμοί που σίγουρα θα του εξασφαλίσουν ένα συμβόλαιο για τη νέα σεζόν. Με συλλόγους από το Καζακστάν, πρωτάθλημα στο οποίο αγωνιζόταν πριν έρθει στην Ελλάδα, να του έχουν καταθέσει ήδη προτάσεις.

7. Νικολάς Μανά

Παίκτης με προϋπηρεσία στην Μπόκα Τζούνιορς, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις την περσινή σεζόν με τη φανέλα του Παναιτωλικού. Αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια (1957'), έχοντας απολογισμό 3 γκολ και 4 ασίστ. Έπαιξε κυρίως ως δεξιός εξτρέμ, όπου έγραψε τα καλύτερα νούμερα. Στα 25 του χρόνια δεν θα δυσκολευτεί να βρει ομάδα.

8. Τομάς Μπεντινέλι

Ήταν από τους ελάχιστους παίκτες που 'επέπλευσε' από το... ναυάγιο του Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Βραζιλιάνος (με ιταλικό διαβατήριο) κεντρικός μέσος πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις στα 27 ματς (2001') που αγωνίστηκε, σκοράροντας 5 τέρματα. Μετά τον υποβιβασμό της 'Ελαφράς Ταξιαρχίας' μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του όπου επιθυμεί ως ελεύθερος. Αρκετοί σύλλογοι της Super League ενδιαφέρονται για την απόκτηση του.

9. Νίκος Καρέλης

Αποκτήθηκε πέρσι από τον ΠΑΟΚ ως δανεικός από την Γκενκ, ωστόσο αγωνίστηκε μόλις σε 11 παιχνίδια (497') σκοράροντας 3 γκολ. Το συμβόλαιο του με τους Βέλγους ολοκληρώθηκε και στα 27 του χρόνια μπορεί να επιλέξει ως ελεύθερος την επόμενη ομάδα του, επιχειρώντας ένα restart στην καριέρα του. Ο Καρέλης είναι διεθνής με την Ελλάδα, έχοντας 19 συμμετοχές και 3 γκολ με το εθνόσημο.

10. Μπίμπαρς Νάτχο

Υπέγραψε το καλοκαίρι του 2018 στον Ολυμπιακό, με την προοπτική να αποτελέσει βασικό παίκτη στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Η 'αποκάλυψη' του Μαντί Καμαρά χάλασε τα σχέδια του Ισραηλινού, που κατέγραψε συνολικά 34 συμμετοχές και 1336 αγωνιστικά λεπτά, με απολογισμό 1 γκολ και 5 ασίστ. Γνωρίζοντας πως δεν είναι στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς ζήτησε να λυθεί η συνεργασία του με τους 'ερυθρόλευκους', όπως και έγινε. Κυκλοφορεί ελεύθερος.

11. Ντένις Επστάιν

Ο αειθαλής Γερμανός μεσοεπιθετικός είχε σημαντική συμβολή στην εντυπωσιακή περσινή πορεία της Λαμίας, που την έφερε πρώτη μεταξύ των ομάδων της επαρχίας στην Super League αλλά και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έχοντας αποκλείσει τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό κατά σειρά! Ο Επστάιν έγραψε 30 συμμετοχές με 3 γκολ και 4 ασίστ, αποδεικνύοντας ότι ακόμη μπορεί να προσφέρει ουσιαστικές λύσεις στον αγωνιστικό χώρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK