Η καρδιά του πρωταθλητή

Στη μάχη του τίτλου επέστρεψε η Λιόν που άλωσε την έδρα της φορμαρισμένης Οσέρ, παρουσία του Γιτζάκ Σουμ. Τον Στάθη Ταβλαρίδη ανέδειξε νικητή η μονομαχία των Ελλήνων εκπροσώπων μας στο γαλλικό πρωταθλημα. Η Λιλ κατάφερε να κερδίσει με 1-0 εκτός έδρας την πρωτοπόρο Μονακό ψαλιδίζοντας την διαφορά της τελευταίας από τους διώκτες της. Την απώλεια βαθμών της Μονακό εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Παρί που κέρδισε με 1-0 εκτός έδρας την Τουλούζ και ανεβαίνει συνεχώς.Αφησε βαθμούς στην έδρας της Λε Μαν η Μαρσέιγ, ενώ Σοσό και Μπορντό αναδείχτηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1.

Η καρδιά του πρωταθλητή

Στη μάχη του τίτλου επέστρεψε η Λιόν που άλωσε την έδρα της φορμαρισμένης Οσέρ, παρουσία του Γιτζάκ Σουμ. Τον Στάθη Ταβλαρίδη ανέδειξε νικητή η μονομαχία των Ελλήνων εκπροσώπων μας στο γαλλικό πρωταθλημα. Η Λιλ κατάφερε να κερδίσει με 1-0 εκτός έδρας την πρωτοπόρο Μονακό ψαλιδίζοντας την διαφορά της τελευταίας από τους διώκτες της. Την απώλεια βαθμών της Μονακό εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Παρί που κέρδισε με 1-0 εκτός έδρας την Τουλούζ και ανεβαίνει συνεχώς.
Αφησε βαθμούς στην έδρας της Λε Μαν η Μαρσέιγ, ενώ Σοσό και Μπορντό αναδείχτηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1.

Το παιχνίδι της αγωνιστικής


(Abbe Deschamps)

Οσέρ – Λιόν 1-2

(75' Mπουμσογκ - 8' αυτ. Βιολό, 69' Λουιντουλά)


Μπορεί η Οσέρ να θεωρείται ως η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Γαλλίας αλλά η Λιόν είναι η πρωταθλήτρια και όταν θέλει συμπεριφέρεται σαν πρωταθλήτρια. Το συγκρότημα του Πολ Λε Γκεν λοιπόν πέρασε θριαμβεύτρια από το "Αμπέ Ντεσάμπ", επικράτησε με 2-1 και τώρα είναι ξανά στο παιχνίδι του τίτλου. Οι φιλοξενούμενοι, παρά τις απουσίες τους δεν φοβήθηκαν το παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά επιτέθηκαν για το γκολ που δεν άργησε να έρθει. Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Μαλουντά έκανε την σέντρα και ο Βιολό άθελα του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουλ. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια βελτιώθηκαν, προσπάθησαν να απειλήσουν τον Κουπέ αλλά στο 69' δέχτηκαν και δεύτερο γκολ, αυτή την φορά από τον Πεγκί Λουιντουλά. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Γκι Ρου ήταν μειώσει στο 75' με τον Μπουμσόνγκ αλλά και να δημιουργήσει ευκαιρίες για την ισοφάριση που παρόλα αυτά δεν είχαν αποτέλεσμα. Το ματς έγινε παρουσία του Γιτζάκ Σουμ που κατασκόπευσε την Οσέρ, αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Οι συνθέσεις

Οσέρ: Κουλ, Ραντέ, Μπουμσόγκ, Μεξές, Γκριτσί, Λασέρ, Ταϊνιο, Βιολό, Καπό, Καλού, Σισέ
Λιόν: Κουπέ, Ντεφλάντρε, Μπέρτχοντ (46' Ρεβεγιέρ), Εντμιλσον, Κακαπά, Καριέρ, Μαλουντά, Εσιέν, Ζουνίνιο (26' Μούλερ), Λουιντουλά (89' Μπεργκουνουά), Γκοβού)


Τα υπόλοιπα παιχνίδια

Μετά την έλευση του Ταβλαρίδη και του Ατσίμοβιτς η Λιλ δείχνει να βρίσκεται σε μια διαρκή ανοδική πορεία και ήρθε να το πιστοποιήσει και στην 24η αγωνιστική, καταφέρνοντας να φύγει με το διπλό μέσα από την έδρα πρωτοπόρου Μονακό. Οι Μοναγάσκοι γνώρισαν την ήττα με 1-0 χάρη σε ένα τέρμα του Μουσιλού στο 77' και πλέον νιώθουν ξανά την ανάσα των διώκτων τους. Ακης Ζήκος και Στάθης Ταβλαρίδης αγωνίστηκαν και στα 90' της αναμέτρησης.

Σημαντικό βήμα προς της κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος έκανε η Παρί Σεν Ζερμέν, που πήρε μια ιδιαίτερα σημαντική εκτός έδρας νίκη μέσα στην Τουλούζ με 1-0, χάρη σε τέρμα του Λουμπόγια στο 28'. Σοσό και Μπορντό αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 με τέρματα των Ορούμα και Φρανσά, με τους γηπεδούχους να κατακτούν τον ένα βαθμό στο 90' της αναμέτρησης αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορστο 85' εξαιτίας τέρματος του Φράνσα.

Αζαξιό-Στρασμπούρ και Λε Μαν-Μαρσέιγέμειναν σε "λευκές" ισοπαλίες, με την ομάδα της Μασσαλίας να χάνει πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια που κάνειπροκειμένου να εξασφαλίσει μια θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Η Μπονπελιέ από την πλευρά τηςκατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Μέτς από νωρίς χάρη σε ένα τέρμα του Λεκά στομόλις στο 5' του αγώνα, που ωστόσο αποδείχτηκε αρκετό για τους τρεις βαθμούς.

Στο ντέρμπι της μέσης του βαθμολογικού πίνακα η Ναντ κέρδισε με 3-1 την Νις και πέρασε στην βαθμολογία, κρυφοβλέποντας πια ακόμα ψηλότερα. Η Γκινκάμπ από την πλευρά της έκανε τεράστιο βήμα σωτηρίας κερδίζοντας την Μπαστιά με 1-0 χάρη σε τέρμα του Σερένι στο 16' και πλέον βλέπει περισσότερο αισιόδοξα τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Σημαντική νίκη πήρε και η Λανς με 2-1 επί της Ρεν, χάρη σε τέρματα των Τομέρ και Κοριντόν στο 24' και το 84' αντίστοιχα. Η Ρεν είχε καταφέρει να ισοφαρίσει προσωρινά με τον Πικιονέ στο 79'.








Συνοπτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Σαββάτο 14 Φεβρουαρίου

(Auguste Bonal)
Σοσό – Μπορντό 1-1

(90' Ορουμά- 85' Φρανσά)

(Francois Coty)

Αζαξιό – Στρασμπούρ 0-0

(Stade Omnisports)

Λε Μαν – Μαρσέιγ 0-0

(De La Mosson)

Μονπελιέ – Μετς 0-1

(5' Λεκά)

(La Beaujoire)

Ναντ – Νις 3-1

(6' Πουγιόλ, 29', 83' πεν. Μολντοβάν - 38' Μεσλίν)

(Municipal)

Τουλούζ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-1

(28' Λουμπόγια)

(Louis II)

Μονακό – Λιλ 0-1

(77' Μουσιλού)

(Municipal Du Roudourou)

Γκινγκάμπ – Μπαστιά 1-0

(16' Σερένι)

(Felix Bollaert)
Λανς – Ρεν 2-1

(24' Τομέρ, 84' Κοριντόν - 79' Πικιονέ)

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου

(Abbe Deschamps)

Οσέρ – Λιόν 1-2

(75' Mπουμσογκ - 8' αυτ. Βιολό, 69' Λουιντουλά)


Δείτε την βαθμολογία του γαλλικού πρωταθλήματος

News 24/7

24MEDIA NETWORK