Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών
ΑΕΚ

Στέφανο Σορεντίνο: Ο Ιταλός όποτε χρειάστηκε έκανε τις σωτήριες επεμβάσεις. Ηταν σταθερός και δεν φέρει ευθύνες για κανένα από τα γκολ που δέχθηκε.

Μπρούνο Τσιρίλο: Ο έτερος Ιταλός ήταν από τους καλύτερους της αμυντικής γραμμής, χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα από το τραύμα του ποδιού του. Ωστόσο, στην φάση του γκολ του Κωνσταντίνου δεν δούλεψαν σωστά τα μαρκαρίσματα και φέρει ευθύνη γι’αυτό.

Γιώργος Αλεξόπουλος: Εχασε τον Κωνσταντίνου στο 1-2 αν και σε ολόκληρη την αναμέτρηση τον είχε περιορίσει σημαντικά. Το γκολ που πέτυχε λίγο έλειψε να τον χρίσει MVP του ντέρμπι.

Χρήστος Κόντης: Τα πήγε αρκετά καλά πάνω στον Τζόρτζεβιτς με αποτέλεσμα να «αναγκάσει» τον Σόλιντ σε αλλαγή του Σέρβου. Ηταν ένα από τα καλύτερά του βράδια, αλλά –δυστυχώς γι’αυτόν- το αποτέλεσμα μετράει.

Νικόλα Μάλμπασα: Ενας από τους χειρότερους παίκτες της ΑΕΚ. Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον Γιάννη Οκκά, αλλά έμεινε μέσα στο παιχνίδι αφού ο Σάντος δεν έχει άλλη λύση στη θέση του. Το μοναδικό «συν» για τον Σέρβο, η σέντρα στο γκολ της ΑΕΚ.

Κώστας Κατσουράνης: Ανέβηκε επιθετικά στο δεύτερο μέρος, ωστόσο για άλλη μια φορά δεν έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Δεν έχει βρει ακόμη τη φόρμα του και είναι απορίας άξιο γιατί τον χρησιμοποιεί ο Σάντος και δεν τον αφήνει να ακολουθήσει ένα ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης.

Βλάνταν Ιβιτς: Βοήθησε σημαντικά στον χώρο του κέντρου. Πήρε αρκετές πρωτοβουλίες, αν και μερικές φορές έκανε το κάτι παραπάνω. Από τα μέσα του δεύτερου μέρους και μετά, έμεινε από δυνάμεις.

Βασίλης Λάκης: Ηθελε αλλά δεν μπορούσε. Ο διεθνής μέσος προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις από την πλευρά του, αλλά τα «χάλαγε» στη τελική προσπάθεια. Αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός, θα μπορούσε να φέρει πολλούς κινδύνους στην περιοχή του Ολυμπιακού. Πολλοί θα υποστηρίξουν πως ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ. Εμείς θα διαφωνήσουμε.

Αλεσάντρε Σοάρες: Αν δεν έχανε την φάση στο 51ο λεπτό, θα περνούσε απαρατήρητος. Ετρεχε άσκοπα και δεν βοήθησε.

Νίκος Λυμπερόπουλος: Περιορίστηκαν οι δυνατότητες του Μεσσήνιου άσσου από την άμυνα του Ολυμπιακού. Ανέβηκε αισθητά στο δεύτερο μέρος, ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά δεν έφτασε στα επίπεδα απόδοσης που τον έχουμε συνηθίσει.

Ζούλιο Σέζαρ: Κινήθηκε στην μετριότητα, αν και το ξεκίνημά του στο ματς έδειχνε ακριβώς το αντίθετο.

Σίμος Κρασσάς: Μπήκε στον αγώνα 10 λεπτά πριν το τέλος, αλλά δεν πρόλαβε να δείξει κάτι. Πέρασε απαρατήρητος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αντώνης Νικοπολίδης: Ηταν σταθερός και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στην τελική επικράτηση. Οποτε χρειάστηκε δήλωσε «παρών».

Τάσος Πάντος: Πολλοί περίμεναν να παίξει ο Μιχάλης Καψής, ωστόσο ο Σόλιντ προτίμησε τον Πάντο. Εκανε καλό παιχνίδι και ανέκοψε αρκετές φορές τον Σέζαρ.

Γιώργος Ανατολάκης: Ο διεθνής στόπερ συνέχισε τις μέτριες εμφανίσεις του. Δεν είχε την απαραίτητη συνεργασία με τον Κωστούλα και αρκετές φορές άφησε ακάλυπτη την άμυνα των «ερυθρολεύκων».

Θανάσης Κωστούλας: Μια από τα ίδια και για τον έτερο στόπερ του Ολυμπιακού. Φέρει τεράστια ευθύνη για το γκολ του Αλεξόπουλου.

Γρηγόρης Γεωργάτος: Από τη στιγμή που ο Λάκης κέρδισε θέση στο βασικό σχήμα, όλοι περιμέναμε τις μονομαχίες του με τον Γεωργάτο. Ο «καραφλός» δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά κόντρα στον παίκτη της ΑΕΚ και σε πολλές φάσεις που είχε την μπάλα στα πόδια του, ήταν επιπόλαιος και «ανέκοπτε» τις αντεπιθέσεις της ομάδας του.

Παντελής Καφές: Σταθερή αξία στα τελευταία παιχνίδια. Βοήθησε στην αμυντική λειτουργία, ενώ έδωσε λύσεις και στην δεξιά πλευρά όταν ο Πάντος δυσκολευόταν απέναντι στον Σέζαρ.

Γιάγια Τουρέ: Για δεύτερη φορά –μετά από αυτή κόντρα στον Παναθηναϊκό- ο Τουρέ είχε εντολή να παίζει πιο αμυντικά, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το δημιουργικό κομμάτι. Δεν ξεχώρισε με την απόδοσή του.

Ριβάλντο: Από το πρώτο λεπτό προσπαθούσε να γίνει το «αφεντικό» της μεσαίας γραμμής,όμως έδειξε ιδιαίτερα κουρασμένος. Πιστώνεται την υπέροχη πάσα στον Κωνσταντίνου λίγο πριν το δεύτερο γκολ, αλλά και την σπουδαία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου. Δεν πρέπει να έχει παράπονα για τη θέση που έπαιξε.

Μιχάλης Κωνσταντίνου: Φάνηκε περισσότερο από κάθε άλλο παιχνίδι και αυτό γιατί είχε δίπλα του τον Γιάννη Οκκά. Πάλεψε στον «αέρα» και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ.

Γιάννης Οκκάς: Ο καλύτερος παίκτης των νικητών. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το υπέροχο γκολ που σημείωσε, το οποίο διαμόρφωσε τον «κόκκινο» θρίαμβο.

Μιχάλης Καψής: Μπήκε ως αλλαγή στο 74ο λεπτό στη θέση του Ανατολάκη. Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και ούτε έκανε το μεγάλο λάθος. Μπήκε με σκοπό να συμμαζέψει την άμυνα και τα κατάφερε.

Αρούνα Μπαμπανγκίντα: Πέρασε στη θέση του Τζόρτζεβιτς, αλλά δεν έδειξε κάτι το αξιοσημείωτο.

Ιεροκλής Στολτίδης: Από τη στιγμή που μπήκε στο 90ο λεπτό η απόδοσή του δεν μπορεί να κριθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK