Η λαμπρή βραδιά αυτών που δεν ήθελε κανένας

Από τη μία ο Πάουλο Ντιμπάλα και από την άλλη ο Μάουρο Ικάρντι. Το καλοκαίρι ήταν... χωρίς ομάδα, αλλά πλέον ξεχωρίζουν.

Ο Πάουλο Ντιμπάλα έπειτα από γκολ του με τη φανέλα της Γιουβέντους
Ο Πάουλο Ντιμπάλα έπειτα από γκολ του με τη φανέλα της Γιουβέντους AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η παραγωγικότητα στους αγώνες του part1 της 3ης ημέρας του Champions League δεν ήταν άνευ προηγουμένου, σε καμία περίπτωση όμως αμελητέα. Αν τα 30 γκολ διαιρεθούν προς τους 8 αγώνες της Τρίτης, το πηλίκο που προκύπτει είναι 3.75 ανά γήπεδο. Τα 28 εξ αυτών μάλιστα σε μόλις 6 αναμετρήσεις! Το μέσο όρο 'κατέβασαν' πολύ οι δύο ομάδες της Μαδρίτης, η Ατλέτικο και η Ρεάλ που σκόραραν από μία φορά.

Όχι παραδόξως πάντως. Άλλωστε ούτε η μία ούτε η άλλη φημίζονται εφέτος για την επαφή τους με τ' αντίπαλα δίχτυα. Για τους 'μερένγκες' το ένα γκολ στην Κωνσταντινούπολη ήταν το τρίτο στη διοργάνωση, όταν στην Primera Division έχουν σκοράρει 16 φορές σε 9 αγωνιστικές - το αντίπαλον δέος Μπαρτσελόνα έχει ήδη 23. Από την άλλη, οι 'ροχιμπλάνκος' έχουν βρει δίχτυα πέντε φορές στον όμιλο, αλλά την ίδια στιγμή η επίδοσή τους στο πρωτάθλημα η τέταρτη χειρότερη που θα βρεις μετά, αντίστοιχη με της Μπιλμπάο και της Βαγιαδολίδ.

Βέβαια τόσο το 1-0 επί της Γαλατάσαραϊ όσο και το 1-0 επί της Λεβερκούζεν, όσο φτωχά κι αν ήταν, δεν αφαίρεσαν τίποτα από τη σημαντικότητα των τριών βαθμών. Ιδίως για την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν που μετρούσε δύο αποτυχημένες απόπειρες επιτυχίας ως τώρα. Σε γενικότερο πλαίσιο τα παιχνίδια της Τρίτης ήταν προσωπικεντρικά. Δεν είναι σύνηθες να συνδυαστούν ταυτόχρονα δύο χατ τρικ (τρία γκολ από τον ίδιο ποδοσφαιριστή) και πέντε νταμπλς (δύο από τον ίδιο).

Ας αρχίσουμε την αρίθμηση...

➡ Ο Κιλιάν Εμπαμπέ, ερχόμενος από τον πάγκο στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν με αντίπαλο την Μπριζ, πρόλαβε σε 22 λεπτά να πετύχει, όπως ήθελε (κεφάλι, δεξί, αριστερό) τρία γκολ και να δώσει μία ασίστ. Ξεπερνώντας αισίως τα 15 προσωπικά στη διοργάνωση, έγινε ο νεότερος (20 ετών και 302 ημερών) που έχει καταφέρει κάτι ανάλογο. Η απόλυτη σύγκριση αφορά φυσικά τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ήταν 21 ετών και 289 ημερών όταν κατάφερνε ένα ανάλογο επίτευγμα.

➡ Ο υπεταλαντούχος Γάλλος ήταν ομολογουμένως η ατραξιόν του 5-0 των Παριζιάνων, αλλά ο Μάουρο Ικάρντι κέρδισε δικαιολογημένα το δικό του μερίδιο δημοσιότητας. Ο Αργεντινός ήταν μακράν του δεύτερου ο πιο ανεπιθύμητος παίκτης στην Ίντερ, αφότου προσελήφθη ο Αντόνιο Κόντε, ιδίως από τη στιγμή που και η κερκίδα ζητούσε την 'καρατόμησή' του. Όσο όμως περνούσε ο καιρός και λύση δεν βρισκόταν τόσο έμενε... αμανάτι. Στις 2 του περασμένου Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε ο δανεισμός του στην Παρί έναντι οψιόν αγοράς 70 εκατομμυρίων ευρώ, ως η έσχατη επιλογή. Παρόλα αυτά ήταν μια εξέλιξη λυτρωτική για όλους. Αλλιώς θα ξέμενε στο ράφι. Χρειάστηκε λίγο χρόνο, πάντως μόνο στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια ο 26χρονος έχει σημειώσει 5 γκολ. Απόντος του Νεϊμάρ.

➡ Ο Πάουλο Ντιμπάλα ήταν ένας άλλος ποδοσφαιριστής που εν μέσω θέρους έψαχνε εναγωνίως ομάδα. "Δεν ήταν ένα εύκολο καλοκαίρι, ακούγοντας το όνομά σου για ομάδες που δεν ήθελες καν να πας ", ομολόγησε προσφάτως. Ως το Μάντσεστερ είχε ταξιδέψει, για να διαπραγματευτεί με τη Γιουνάιτεντ, οι απαιτήσεις του ωστόσο θεωρήθηκαν υπέρογκες και απορρίφθηκε. Αναγκαστικά η Γιουβέντους τον διατήρησε στο ρόστερ της, ο Μαουρίτσιο Σάρι τον χώρεσε απλώς στο ροτέισον δίνοντας κάποια λεπτά, αλλά ο Αργεντινός αποδεικνύει πόσο πολύτιμος είναι. Διότι ήταν εκείνος που με δύο πανέρμορφα σε εκτέλεση γκολ ανέτρεψε το 0-1 της Λοκομοτίβ Μόσχας στο Τορίνο. "Νιώθω λιγότερη πίεση στους ώμους μου", διευκρίνισε.

➡ Ούτε ο Άλβαρο Μοράτα ήταν βασική προτεραιότητα για την Ατλέτικο, μετά το δεύτερο 6μηνο της περυσινής περιόδου. Ούτως ή άλλως ο Ντιέγκο Σιμεόνε εμπιστευόταν περισσότερο τον Ντιέγκο Κόστα, αφού ο Ιταλός φορ ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα στο γόνατο και την έφεσή του στις κάρτες. Το μοναδικό τέρμα του στη χρονιά εντοπιζόταν στις 18 Αυγούστου. Από τότε είχε πιει τ' αμίλητο νερό. Μέχρι να έρθει από τον πάγκο και να κρίνει το παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν (1-0 στο 78').

➡ Ο Ραχίμ Στέρλινγκ τουναντίον είναι μια αδιαπραγμάτευτη απειλή για κάθε αντίπαλη άμυνα που πασχίζει ν' αντιπαρέλθει την πίεση της Μάντσεστερ Σίτι. Η Αταλάντα προηγήθηκε, αλλά χωρίς αμυντική ισορροπία ήταν αδύνατο ν' αντέξει σε ό,τι έφτιαχναν μετά το κέντρο οι πρωταθλητές Αγγλίας. Ο Σέρχιο Αγουέρο σκόραρε δις, προτού ο Άγγλος πάρει τη σκυτάλη και σε 11 αγωνιστικά λεπτά (58' ως 69') σημειώσει το παρθενικό χατ τρικ της καριέρας του στο Champions League. Μοίρασε επίσης την ασίστ στο 1-1 και κέρδισε το πέναλτι για το 2-1.

➡ Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, πάλι, σκοράρει χρόνια τώρα, είτε με την Ντόρτμουντ ως το 2014 είτε με την Μπάγερν έκτοτε. Τα 2 τέρματα στο 3-2 των Βαυαρών επί του Ολυμπιακού τον έστειλαν στην πρώτη 5άδα των γκολτζήδων όλων των εποχών. 9άρι παλιάς κοπής.

➡ Ο Πολωνός στάικερ δεν πρόλαβε να συνυπάρξει με τον Τόνι Κρος στο Μόναχο, καθώς ο δεύτερος έφυγε για τη Μαδρίτη. Ο 29χρονος χαφ ήταν ο σκόρερ της Ρεάλ στο 1-0 επί της Γαλατάσαραϊ, κυρίως όμως έγινε ο 5ος Γερμανός με τουλάχιστον 100 συμμετοχές στη διοργάνωση. Οι δύο είναι τερματοφύλακες (Καν, Νόιερ) και οι άλλοι πρώην συμπαίκτες του (Λαμ, Μίλερ).

➡ Την ίδια στιγμή ο Βέλγος Τιμπό Κουρτουά, έχοντας ανακτήσει τη θέση του στα γκολπόστ των 'μερένγκες', κράτησε ανέπαφη την εστία του σε αγώνα Champions League για πρώτη φορά σε 11 μήνες και 5 παιχνίδια. Όσο για τον Σέρχιο Ράμος έγινε ο ένας και μοναδικός αμυντικός που έχει αφήσει πίσω του πια τις 120 συμμετοχές στο Champions League.

➡ Ο Χάρι Κέιν τέλος 200άρισε σε γκολ. Με την Τότεναμ του all is nothing. Για την οποία ο Σον είχε άλλα δύο τέρματα

The show must go on, την Τετάρτη.


News 24/7

24MEDIA NETWORK