Το ντοκιμαντέρ 'All is Nothing' της Amazon έχει και λίγο από Ολυμπιακό

Το Amazon Prime ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη φετινή σεζόν της Τότεναμ. Αναπόφεκυτα μια θέση σε αυτό έχει και ο... Ολυμπιακός.

O Χάρι Κέιν εκτελεί εύστοχα ένα πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό, στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, στο στάδιο Καραϊσκάκης
O Χάρι Κέιν εκτελεί εύστοχα ένα πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό, στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, στο στάδιο Καραϊσκάκης AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Η εκτόξευση των διαδικτυακών πλατφορμών στις ΗΠΑ αναπόφευκτα επικάλυψαν και τον τομέα του αθλητισμού με την ποιότητα που χαρακτηρίζει την προσέγγισή τους σε σειρές και ταινίες. Netflix, Amazon Prime και YouTube Red έχουν αποφασίσει να επενδύσουν δυναμικά στα σπορ, με τον δικό τους τρόπο. Η σειρά αυτοτελών επεισοδίων 'Loser', το ντοκιμαντέρ 'Sunderland 'Til I Die' και το 'Apache - Η ζωή του Κάρλος Τέβες' του Netflix είναι ορισμένες παραγωγές που απευθύνονται σε κάθε θεατή και όχι μόνο στους φίλους του αθλητισμού και δη του ποδοσφαίρου.

Σε αυτό το μοτίβο, η Amazon ετοιμάζει κι αυτή δικές της αθλητικές παραγωγές διαφόρων ειδών, που θα κορυφωθούν με τη μετάδοση σε live streaming αγώνων της Premier League στην Boxing Day. Στον τομέα των αθλητικών ντοκιμαντέρ, οι συζητήσεις που είχε η αμερικανική πλατφόρμα με την Τότεναμ είχε αίσια έκβαση, με συνέπεια να ανακοινωθεί την Παρασκευή το 'All or Nothing: Tottenham Hotspur'.

Το νέο ντοκιμαντέρ του Amazon Prime θα χαρτογραφήσει την πορεία του λονδρέζικου συλλόγου αμέσως μετά το άκρως επιτυχημένο 2018-2019, όταν έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του. "Η σειρά, που θα παρουσιαστεί σε πολλά μέρη, θα προσφέρει στους θεατές ανεπανάληπτη πρόσβαση πίσω από τις κάμερες στη σεζόν μας και θα ρίξει φως στην καθημερινότητα του συλλόγου στις παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις μας", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του συλλόγου. Το ολόφρεσκο docuseries θα εστιάσει και στο νεότευκτο γήπεδο των 'πετεινών', στα πρώτα εντός έδρας παιχνίδια εκεί και στα υπόλοιπα events που φιλοξενεί, όπως αγώνες NFL και Premiership Rugby.

Το... πρόβλημα, πάντως, είναι η επιλογή της σεζόν, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει μεγάλη σχέση με την περσινή. Τα άσχημα αποτελέσματα έχουν οδηγήσει ακόμα και σε σενάρια περί αντικατάστασης του Μαουρίσιο Ποτσετίνο. Ένα αποτέλεσμα εξ αυτών ήταν και το πρώτο παιχνίδι της Τότεναμ στο Champions League έπειτα από την ήττα της στον τελικό της Μαδρίτης από τη Λίβερπουλ. Ο λόγος φυσικά για το 2-2 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' για την πρεμιέρα της φετινής φάσης των ομίλων, ένα παιχνίδι που πιθανότατα θα περιληφθεί στο ντοκιμαντέρ.

Τα ντοκιμαντέρ θα είναι μια παραγωγή της 72 Films από τους Μαρκ Ράφαελ και Τζον Ντάγκλας και θα βγει στον 'αέρα' το 2020. Σκηνοθέτης της σειράς θα είναι ο Άντονι Φίλιπσον και παραγωγός η Κλερ Κάμερον. Πρόκειται για την επόμενη σειρά αθλητικών ντοκιμαντέρ της πλατφόρμας, μετά από τα 'All or Nothing: Manchester City', 'Take Us Home: Leeds United', 'Inside Borussia Dortmund' και 'Steven Gerrard's Make Us Dream'.

Θα κάνει Χριστούγεννα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Όλε Σόλσκιερ;

News 24/7

24MEDIA NETWORK