Η Λανς, ο... ΟΦΗ του Σαμπιονά

Μια απόφαση πολιτικού δικαστηρίου έρχεται ν' ανατρέψει τα δεδομένα στο γαλλικό πρωτάθλημα, ακυρώνοντας την περυσινή άνοδο της Λανς!

Η Λανς, ο... ΟΦΗ του Σαμπιονά

Η Σοσό είχε προσφύγει κατά της απόφασης της Γαλλικής Ομοσπονδίας να χορηγήσει άδεια συμμετοχής στη Λανς, παρά τα οικονομικά της προβλήματα, προκειμένου να "εξαργυρώσει" το εισιτήριο ανόδου από την πρώτη στη δεύτερη κατηγορία και μετά από πολύμηνη δικαστική μάχη βγήκε νικήτρια.

Την Πέμπτη το μεσημέρι το δικαστήριο του Μπεζανσόν έκρινε αντικανονική την άνοδο της Λανς και έδωσε εντολή για τον υποβιβασμό της στο φινάλε της τρέχουσας σεζόν ανεξαρτήτως βαθμολογίας. Εξέλιξη φυσικά που επηρεάζει την κατάσταση στο Σαμπιονά, αφού το πρωτάθλημα βρίσκεται ήδη στο β' γύρο του.

Η Γαλλική Ομοσπονδία, σε σύμπραξη με τη Γαλλική Λίγκα, έχουν ήδη προαναγγείλει την κατάθεση εντάσεων κατά της απόφασης, βασίζοντας την υπερασπιστική γραμμή τους στο γεγονός ότι τα πολιτικά δικαστήρια δεν μπορούν να δικάζουν αθλητικές υποθέσεις.

Στη Λανς δεν ανησυχούν και ετοιμάζονται για το ματς με την Μπαστιά. Ούτως ή άλλως η δύσκολη οικονομική κατάσταση, μετά την "εξαφάνιση" του Αζέρου ιδιοκτήτη Μαμάντοφ τούς έχει φέρει στο χείλος του γκρεμού και η χρεοκοπία δεν έχει αποκλειστεί ως ενδεχόμενο.

Στη Σοσό νιώθουν δικαιωμένοι, μολονότι δεν μπορούν να επανέλθουν άμεσα στη Ligue1.

News 24/7

24MEDIA NETWORK