Η Λίβερπουλ ανάγκασε τους οπαδούς της να μη φεύγουν

Στην τηλεόραση, late night show είναι οι μεταμεσονύκτιες συνεντεύξεις, που ξεκίνησαν στις ΗΠΑ και έφτασαν μέχρι τα μέρη μας. Στο ποδόσφαιρο, οτιδήποτε late αφορά τις ομάδες που σκοράρουν στα 'χασομέρια'. Μετά το 90'. Καλύτερη όλων η Λίβερπουλ, που μέσα στην εβδομάδα το έκανε δυο φορές!

O Σαντιό Μανέ σκοράρει και χαρίζει τη νίκη στη Λίβερπουλ με γυριστή κεφαλιά, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Άστον Βίλα, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019
O Σαντιό Μανέ σκοράρει και χαρίζει τη νίκη στη Λίβερπουλ με γυριστή κεφαλιά, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Άστον Βίλα, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η Λίβερπουλ ξέρει να ανατρέπει παιχνίδια και σκορ. Μέσα στην εβδομάδα το έκανε δυο φορές, μία για το League Cup, με το γκολ του Ντίβοκ Ορίγκι στις καθυστερήσεις (για το 5-5) κόντρα στην Άρσεναλ και μία το Σάββατο με τον Σαντιό Μανέ, που πέτυχε το 'χρυσό' γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Άστον Βίλα. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε για την ικανότητα αυτή των αντιπάλων του και ιδιαίτερα του Μανέ κι επειδή έρχεται ντέρμπι στο 'Άνφιλντ' (Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι την Κυριακή), εκθείασε τον Σενεγαλέζο άσο, αφήνοντας και αιχμές. "Είναι πολύ ταλαντούχος σε αυτόν τον τομέα. Κάποιες φορές βουτάει μέσα στην περιοχή, κάποιες άλλες σημειώνει απίστευτα γκολ", σχολίασε ο Καταλανός προπονητής.

Έχουν τον τρόπο τους να... ξεκατινιάζονται στη Γηραιά Αλβιώνα. Φλεγματικοί μεν, δηκτικοί δε, όταν μπαίνει στη μέση το συμφέρον της ομάδας τους. Και μη νομίζετε ότι δεν γίνεται και στο νησί της 'κακομοίρας' με το VAR. Η Λίβερπουλ πήρε ανάποδες με τον video assistant referee του αγώνα κόντρα στη Βίλα, που δεν ήταν άλλος από τον Μάρτιν Άτκινσον. Η Premier League αναγκάστηκε να τουιτάρει:

Αλλά το θέμα μας δεν είναι εκεί. Παρότι στο συγκεκριμένο ματς η Λίβερπουλ αδικήθηκε, γιατί δεν της δόθηκε κι ένα ολοφάνερο πέναλτι σε χέρι του Μπιορν Ένχελς, η ικανότητά της να σκοράρει στις. καθυστερήσεις, της έδωσε και πάλι τους 3 βαθμούς και την κράτησε στο +6 από τη Σίτι. Η Άστον Βίλα δυσκόλεψε πολύ τους 'κόκκινους', που φορούσαν λευκές φανέλες, αλλά ο Μανέ έκανε πάλι το θαύμα του. Πήγε πρώτος στην μπάλα από το καλοχτυπημένο κόρνερ του Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ και με μια απίθανη ανάποδη κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στη γωνία για να γράψει το 1-2. Νωρίτερα, ο ίδιος είχε κάνει μια θαυμάσια σέντρα, ταξιδεύοντας την μπάλα στο σημείο που ερχόταν (σαν τρέιλερ) ο Άντι Ρόμπερτσον. Κεφαλιά και 1-1...

Ο Γκουαρδιόλα, λοιπόν, μπορεί να λέει ό,τι θέλει, τη δουλειά του κάνει. Άλλωστε, γι' αυτό ασχολείται και με τους διαιτητές, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι αυτή που έγραψε τον περασμένο Μάρτιο η Opta Sports, που καλύπτει στατιστικά την Premier League και όχι μόνο. Η Λίβερπουλ παραμένει μακράν η ομάδα που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλη ομάδα της κατηγορίας στο τελευταίο λεπτό ή και... αργότερα.

Το νούμερο της Λίβερπουλ έφτασε τα 35 γκολ, καθώς φέτος εκτός του Μανέ, σκόραρε και ο Τζέιμς Μίλνερ με πέναλτι στις καθυστερήσεις κόντρα στη Λέστερ. Ο Μανέ είχε πάρει το (καθαρό) πέναλτι, που έδωσε το ερέθισμα στον Γκουαρδιόλα να κάνει τις σχετικές δηλώσεις. Οι περισσότεροι, βέβαια, θυμούνται το περσινό... θαύμα του Ορίγκι εναντίον της Έβερτον, με ένα γκολ που είχε έρθει πραγματικά από τον ουρανό. Δεν υπάρχει η φάση, όπως εξελίχθηκε, με τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ να κάνει στραβοκλωτσιά, την μπάλα να βγαίνει άουτ, ξαφνικά να κατεβαίνει, να χτυπάει στο δοκάρι και να βρίσκει τον Ορίγκι έτοιμο να νικήσει τον Τζόρνταν Πίκφορντ!

Μέσα από το γήπεδο

Αυτά είναι τα γκολ που... τρελαίνουν τους οπαδούς. Εκείνους που πιστεύουν ότι κάποια στιγμή η ομάδα τους θα σκοράρει, θα τους λυτρώσει από την αγωνία και θα φύγουν ευτυχισμένοι από το γήπεδο. Ή απογοητεύουν τους γηπεδούχους, που βλέπουν ξαφνικά να τους παίρνουν την μπουκιά από το στόμα. Ένα τέτοιο (όχι στο 90', αλλά 5 λεπτά νωρίτερα) ήταν κι αυτό του Άνταμ Λαλάνα, που έκανε το 1-1 στο 'Ολντ Τράφορντ', την ώρα που οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φώναζαν υπέρ της ομάδας τους. Δείτε κατ' αρχάς τις 17 πάσες που αλλάζουν οι παίκτες της Λίβερπουλ, τη σέντρα του Ρόμπερτσον και το πλασέ του Λαλάνα, που προκαλεί διάφορες κραυγές και κλασικά "fuck" από τους φανς της Γιουνάιτεντ.

Οι κάμερες των κινητών παίρνουν φωτιά, όταν η Λίβερπουλ ψάχνει να βρει το γκολ στα τελευταία λεπτά. Τα βιντεάκια που κυκλοφορούν είναι καταπληκτικά και δείχνουν το κλίμα στην εξέδρα μιας ομάδας που ψάχνει το γκολ. Όπως στο 5-5 με την Άρσεναλ και το ανάποδο σουτ του Οριγκί:

Σύμφωνα με τον Φαν Ντάικ, το μυστικό της Λίβερπουλ είναι ότι όλοι διατηρούν την ψυχραιμία τους. "Μπορεί ο χρόνος να πιέζει, αλλά προσπαθούμε να τηρήσουμε το πλάνο του προπονητή μέχρι το τέλος", είπε ο Ολλανδός, που κατευθύνει την ομάδα του από την άμυνα.

Κι όλα αυτά ενώ πριν από δυο χρόνια, ο Γιούργκεν Κλοπ είχε αναρωτηθεί γιατί οι οπαδοί της ομάδας του, όταν σε ένα παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας το σκορ ήταν 2-1, έφευγαν από το 82ο λεπτό. "Είδα το χρονόμετρο, ήθελε 12 λεπτά με τις καθυστερήσεις για να τελειώσει το ματς. Γύρισα να δω τι γίνεται στην εξέδρα και είδα κόσμο να φεύγει. Ένιωσα πολύ μόνος εκείνη την στιγμή. Μέσα στο γήπεδο, αποφασίσαμε ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει. Ανάμεσα στο 82' και το 94', μπορείς να βάλεις 8 γκολ, αν θέλεις. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό".

Κάπως έτσι γύρισε τον χρόνο η Λίβερπουλ και ανάγκασε τους οπαδούς της να μη φεύγουν από το γήπεδο... ποτέ. Δείτε πως πανηγύρισαν στην εξέδρα το γκολ του Μανέ, το Σάββατο:

Έτσι χτίζεται και ο χαρακτήρας μιας ομάδας που δεν παραδίνεται, που διεκδικεί τη νίκη ως το τέλος, για να πάρει αυτό που της αναλογεί. Ο Κλοπ μπορεί να μην είναι ικανοποιημένος πολλές φορές από το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του, επιμένει όμως σε ένα μότο: "Σε μέρες, που δεν σου βγαίνει τίποτε, πρέπει να παλεύεις για οτιδήποτε". Όπως κάνει, δηλαδή, ο Μανέ, όπως εκτελεί τα πέναλτι ο Μίλνερ και τρελαίνει τον κόσμο της Λίβερπουλ στο 'Άνφιλντ'.

Θα ξεπεράσει τα 50 γκολ ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι φέτος; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK