Η Λίβερπουλ με το κακό timing, η εκδίκηση του Έμερι στην Άρσεναλ και ο ανοιχτός δρόμος του Πεπ για το repeat

Μία αγωνιστική-φωτιά για την κορυφή της πυραμίδας, σε αυτό το πρωτάθλημα η συνέπεια είναι αυτή που δίνει τον τίτλο.

Manchester City's manager Pep Guardiola, left, and Arsenal's manager Mikel Arteta during the English FA Community Shield final soccer match between Arsenal and Manchester City at Wembley Stadium in London, Sunday, Aug. 6, 2023. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
(AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Η Premier League απέδειξε για άλλη μία φορά τον λόγο που θεωρείτε το κορυφαίο πρωτάθλημα του σήμερα. 3 ομάδες διεκδικούν τον τίτλο, καθώς βρισκόμαστε λίγο πριν την τελική ευθεία και όμως οι ανατροπές δεν έχουν τελειωμό.

Η Λίβερπουλ "επέλεξε" το χειρότερο δυνατό σημείο για να κάνει κοιλιά στο μαραθώνιο. Έχει καταφέρει μέσα σε έναν μήνα να υπονομεύσει σχεδόν όλους της τους στόχους. Το καμπανάκι είχε ηχήσει, ωστόσο κανείς δεν ήταν έτοιμος για αυτό που ακολούθησε. Η ήττα με την Κρίσταλ Παλας είναι αδικαιολόγητη, πόσο μάλλον όταν διαθέτεις 80 λεπτά να γυρίσεις τον αγώνα εντός έδρας. Ο Κλοπ θα χρειαστεί να κάνει μαγικά για να αλλάξει άρδην η κατάσταση και κυρίως τα αποτελέσματα, όμως πλέον μπορεί να μην εξαρτάται και τόσο από εκείνη...

Η Άρσεναλ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την ήττα των "Κόκκινων" και αντιθέτως ηττήθηκε καθαρά από τον πρώην προπονητής της Ούναι Έμερι. Εκείνος είχε το κίνητρο να αποδείξει για άλλη μία φορά την αξία του και το κατάφερε. Ενδεχομένως, αυτή ή ήττα μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά στην ομάδα του Αρτέτα. Να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά που οι "Κανονιέρηδες" αφήνουν βαθμούς στο πρωτάθλημα το 2024. Τα πράγματα έχουν ζορίσει και ίσως ο τελικός με την Γιουνάιτεντ μία αγωνιστική πριν το τέλος να καθορίσει τον νικητή.

Από την άλλη μεριά, η Μάντσεστερ Σίτι δικαιώνεται για την υπομονή και την συνέπεια που επέδειξε. Δεν αγχώθηκε όταν έμεινε πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος. Ο Γκουαρντιόλα γνωρίζει πολύ καλά πως να κάνει ιδανικό κλείσιμο στην σεζόν. Η αλήθεια είναι πως είναι ικανοί οι "Πολίτες" να φέρουν εις πέρας το νικηφόρο σερί 6 παιχνιδιών. Το έχει κάνει στο παρελθόν και είχε χρειαστεί να κάνει μεγαλύτερο αήττητο σερί. Δεν αποκλείεται δηλαδή να μην έχουν την ευκαιρία οι δύο αντίπαλοί της να γυρίσουν την παρτίδα παρόλο που φαινομενικά είχαν το πάνω χέρι μέχρι σήμερα.

Το πρωτάθλημα έχει ακόμη πράγματα να δώσει, ωστόσο τα λάθη δεν επιτρέπονται σε αυτό το χρονικό σημείο. Ένα ακόμα στραβοπάτημα και ο στόχος θα χαθεί. Η "αντιπολίτευση" θα χρειαστεί να πιέσει την ομάδα του Γκουαρντιόλα με νίκες. Η ομάδα με την μεγαλύτερη συνέπεια και νηφαλιότητα θα στεφθεί πρωταθλήτρια.

Διαβάστε περισσότερα

Πρώην παίκτης της Λίβερπουλ που χάθηκε έμαθε ότι δεν παίζει κι αποφάσισε να μην μπει στο λεωφορείο

Ξεκάθαρη η στάση του νεαρού αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης, η παραμονή και τα ανυπόστατα σενάρια

News 24/7

24MEDIA NETWORK