Αυτό το "χρυσό παπούτσι" ποιος θα το πάρει;

Δυνατή μάχη μέχρι τέλους φαίνεται πως θα είναι φέτος η υπόθεση του χρυσού παπουτσιού, καθώς οι διεκδικητές του δεν είναι ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά πέντε πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές που οδηγούν τη κούρσα με 24 γκολ ο καθένας.

Liverpool's Mohamed Salah during the English Premier League soccer match between Liverpool and West Ham United at Anfield in Liverpool, England, Saturday, Feb. 24, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Salah AP IMAGE

Μέσι, Ιμόμπιλε, Καβάνι, Σαλάχ και Κέιν είναι η μαγική πεντάδα που βρίσκεται στη πρώτη θέση όλων των σκόρερ της Ευρώπης, έχοντας από 24 γκολ ο καθένας και 48 πόντους στη σχετική βαθμολογία του χρυσού παπουτσιού.

Ο Μέσι κέρδισε το τέταρτο χρυσό παπούτσι στη καριέρα του τη προηγούμενη σεζόν, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Από αυτή την άτυπη μονομαχία των δύο σταρ φαίνεται και η διάθεση του Αργεντινού να κατακτήσει και φέτος το βραβείο και να ξεπεράσει τον Πορτογάλο.

Ο Ιμόμπιλε διανύει τη καλύτερη σεζόν της καριέρας του, σκοράροντας κάθε βδομάδα σχεδόν και οδηγώντας τη Λάτσιο στη τετράδα. Τελευταία φορά που Ιταλός ποδοσφαιριστής κέρδισε το βραβείο ήταν ο Τότι για τη σεζόν 2006-07 και ο Ιμόμπιλε θα προσπαθήσει να φέρει το "παπούτσι" πίσω σε ιταλικά χέρια.

Ο Καβάνι από τότε που πήγε στη Παρί, έχει γίνει βασικό γρανάζι των παριζιάνων στη γραμμή κρούσης, έχοντας ιδιαίτερη έφεση στο σκοράρισμα. Ειδικά, μετά την έξοδο του Ιμπραΐμοβιτς από τον γαλλικό σύλλογο, ο Καβάνι έχει αναλάβει τον βασικό ρόλο του στράικερ και στα 31 του χρόνια θέλει να κατακτήσει για πρώτη φορά το χρυσό παπούτσι.

Μπορεί το 4o στοιχηματικά φαβορί, Σαλάχ, να νικήσει το απόλυτο φαβορί Μέσι; Δείτε όλες τις ελκυστικές αποδόσεις για το Νικητή του Χρυσού Παπουτσιού στον Stoiximan.gr.

Ο Σαλάχ πήρε μεταγραφή για τη Λίβερπουλ το περασμένο Καλοκαίρι και με το καλημέρα "συστήθηκε" στους φίλους της ομάδας με τα γκολ και τις εμφανίσεις του. Ο Αιγύπτιος κάνει εκπληκτική σεζόν στο νησί και δεν αποκλείεται να αποτελέσει τον πρώτο Αιγύπτιο που φτάνει στη κατάκτηση του συγκεκριμένου βραβείου.

Τη πεντάδα κλείνει ο Κέιν που σκοράρει συνεχώς, βοηθώντας τη Τότεναμ να τερματίσει στη τετράδα και να αγωνιστεί και του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ. 18 χρόνια έχουν περάσει από τη τελευταία κατάκτηση του χρυσού παπουτσιού από Άγγλο ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, ο πρόσφατος τραυματισμός του Κέιν, ίσως του κοστίσει το "όνειρο" να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK