Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θυμίζει Μπαρτσελόνα στα χειρότερά της

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέτυχε να νικήσει ξανά σε εκτός έδρας αναμέτρηση, αρνητικό σερί που κρατάει από τη νίκη με 3-1 επί της Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League.

Ο Σκοτ Μακτόμινεϊ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απογοητευμένος, μετά από την ήττα 0-2 από τη Γουέστ Χαμ για την Premier League 2019-2020 στο 'Λόντον Στέιντιουμ', Λονδίνο, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019
Ο Σκοτ Μακτόμινεϊ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απογοητευμένος, μετά από την ήττα 0-2 από τη Γουέστ Χαμ για την Premier League 2019-2020 στο 'Λόντον Στέιντιουμ', Λονδίνο, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 AP PHOTO/LEILA COKER

Η Μπαρτσελόνα έχει βαλθεί να κάνει το ένα αρνητικό ρεκόρ τριακονταετίας μετά το άλλο και τα πηγαίνει... περίφημα. Η ήττα από τη Γρανάδα επισφράγισε τη χειρότερη εκκίνηση της σεζόν από το 1994-1995, ενώ για 8ο σερί παιχνίδι μακριά από το 'Καμπ Νόου', οι Καταλανοί απέτυχαν να φτάσουν στη νίκη. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βάλθηκε να τους μιμηθεί. Όχι στα καλά τους, αλλά σε αυτήν την αδυναμία να νικήσουν μακριά από την έδρα τους.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ηττήθηκε από τη Θέλτα στο πρωτάθλημα, συνετρίβη από τη Λίβερπουλ στα ημιτελικά του Champions League, έφερε ισοπαλία με την Έιμπαρ σε αδιάφορο παιχνίδι πρωταθλήματος, ηττήθηκε στον τελικό Copa del Rey από τη Βαλένθια στο 'Μπενίτο Βιγιαμαρίν' της Σεβίλλης και έκλεισε έτσι την περσινή σεζόν. Φέτος, σε 4 αγώνες μακριά από το γήπεδό της έχει την ήττα στο τέλος από την Αθλέτικ στο Μπιλμπάο, το 2-2 στην Παμπλόνα κόντρα στην Οσασούνα, το 0-0 στο Ντόρτμουντ με ήρωα τον Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν και τώρα την ήττα στην Ανδαλουσία.

Οι 'κόκκινοι διάβολοι' φαίνεται πως ζήλεψαν αυτό το αρνητικό ρεκόρ, με συνέπεια να αυξήσουν το αντίστοιχο δικό τους. Από την περσινή σεζόν και την... καταραμένη νίκη επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο 'Παρκ ντε Πρενς' με 3-1, που τους έδωσε την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν ξανά εκτός Μάντσεστερ. Το αρνητικό σερί άρχισε στο Λονδίνο με το 0-2 από την Άρσεναλ για την Premier League και συνεχίστηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου με το 1-2 από τους Γουλβς. Το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι ήρθε μερικές ημέρες αργότερα ξανά στο 'Μόλινιου' κόντρα στους 'λύκους', με το σκορ να είναι ίδιο. Ακολούθησε η ήττα 0-3 από την Μπαρτσελόνα στο 'Καμπ Νόου' για το Champions League, η συντριβή 5 ημέρες μετά από την Έβερτον με 0-4 για το πρωτάθλημα και οι υποχρεώσεις εκτός 'Ολντ Τράφορντ' για το 2018-2019 έκλεισαν με το 1-1 στην έδρα της Χάντερσφιλντ.

Παρότι στα φιλικά η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έκανε μόνο νίκες και μάλιστα εκτός Αγγλίας, όταν ήρθε η κρίσιμη ώρα, τα αποτελέσματα άλλαξαν. Ο... κακός δαίμονας Γουλβς έμεινε αήττητος ξανά στην έδρα του (1-1), ενώ αυτό το αποτέλεσμα εμφανίστηκε και στην έδρα της Σαουθάμπτον. Την Κυριακή, μετά από 8 αγώνες δίχως εκτός έδρας νίκη, η Γιουνάιτεντ είχε την ευκαιρία να διακόψει αυτό το σερί κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Φευ. Τα γκολ των Αντρέι Γιαρμόλενκο και Άαρον Κρέσγουελ στο τέλος κάθε ημιχρόνου έδωσαν τη νίκη 2-0 στα 'σφυριά', που προσπέρασαν τη Γιουνάιτεντ στη βαθμολογία και την άφησαν δίχως εκτός έδρας νίκη για 9ο σερί παιχνίδι (5-18 τα τέρματα) και 7ο στο πρωτάθλημα. Το πλέον αξιοσημείωτο στατιστικό είναι στα πρώτα 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τον Σόλσκιερ στον πάγκο, η Γιουνάιτεντ είχε 9 νίκες με 23-4 γκολ!

Θα περάσει από τη φάση των ομίλων του Champions League η Μπαρτσελόνα; Η (δύσκολη) απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK