Η μέρα που η Λίβερπουλ λήστεψε την Μπαρτσελόνα

Το ημερολόγιο έγραφε 06/01/2018 όταν η Μπαρτσελόνα εξέδωσε ανακοίνωση κι έκανε γνωστό πως πέταξε 145.000.000 ευρώ.

Liverpool's manager Jurgen Klopp speaks to the media during a press conference ahead of the Champions League match against Rangers, at Ibrox stadium in Glasgow, Scotland, Tuesday, Oct. 11, 2022. (AP Photo/Scott Heppell)
Ο Γιούργκεν Κλοπ AP PHOTO/SCOTT HEPPELL

Στις 06/01/2018 ανέβηκε στο σάιτ της Μπαρτσελόνα η επίτευξη της συμφωνίας με την Λίβερπουλ για την απόκτηση του Φελίπε Κουτίνιο. Οι Καταλανοί πλήρωσαν τους Άγγλους 145.000.000 ευρώ για να κάνουν δικό τους τον Βραζιλιάνο, καμαρώνοντας, μάλιστα, που στη συμφωνία με τον παίκτη είχαν συμπεριλάβει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 400.000.000 ευρώ.

Περιπετειώδης η μεταγραφή του "μικρού μάγου", καθώς είχε προηγηθεί αίτημά του να φύγει από τους Κόκκινους, η Μπαρτσελόνα δεν ανέβαινε εκεί που ήθελε η Λίβερπουλ, αλλά στο τέλος η... ληστεία του Γιούργκεν Κλοπ έγινε πραγματικότητα και η ομάδα του έξι μήνες αργότερα έφτασε στον τελικό του Champions League.

Αντίθετα, ο Κουτίνιο που ήθελε να πετύχει στην Μπάρτσα, δεν τα κατάφερε ποτέ. Το καλοκαίρι του 2019 οι μπλαουγκράνα τον έδωσαν δανεικό στην Μπάγερν και τιμωρήθηκαν, αφού ο 31χρονος σήμερα επιτελικός χαφ σκόραρε εις βάρος τους δύο φορές και μοίρασε ασίστ στο ιστορικό 8-2.

Τον Ιανουάριο '22 η Μπαρτσελόνα δάνεισε εκ νέου τον Φελίπε στην Άστον Βίλα και τελικά το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς τον ξεφορτώθηκε με 20 εκατ. ευρώ. Η αγγλική ομάδα τον αγόρασε.

Διαβάστε περισσότερα

Τιερί Ανρί, Game of Thrones: Γλυκοκοιτάζει τη θέση πρώην συνεργάτη του

Αλ Νασρ: Πόσο κοστίζει η φανέλα του Κριστιάνο Ρονάλντο

Γιουνάιτεντ: Βετεράνος κίπερ κάνει ονειρεμένη μεταγραφή στο Όλντ Τράφορντ

News 24/7

24MEDIA NETWORK