Τιερί Ανρί, Game of Thrones: Γλυκοκοιτάζει τη θέση πρώην συνεργάτη του

Δεν αποκλείεται η θέση του προπονητή της εθνικής Βελγίου να καλυφθεί εκ των έσω μια και ο Ανρί έχει θέσει υποψηφιότητα.

Monaco's coach Thierry Henry attends a press conference at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Tuesday, Nov. 27, 2018. Atletico will play Monaco Wednesday in a Group A Champions League soccer match. (AP Photo/Manu Fernandez)
Ο Τιερί Ανρί AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Τιερί Ανρί έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Βελγίου, καθώς επιθυμεί ν' αναλάβει τη θέση του πρώτου προπονητή. Αυτή, δηλαδή, που κατείχε ο συνεργάτης του και επί χρόνια εκλέκτορας των Κόκκινων Διαβόλων, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Για τις προθέσεις του ο Γάλλος έχει ενημερώσει τους αρμόδιους και περιμένει τις εξελίξεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του hln.be ο Ανρί... κατεβαίνει στη διεκδίκηση της καρέκλας με τη στήριξη μερίδας των ποδοσφαιριστών που μάλιστα φέρονται να τον θεωρούν την καταλληλότερη επιλογή.

Ο Ανρί δούλεψε στο Βέλγιο (από τον πάγκο, είχε και διάφορους ρόλους εντός της Ομοσπονδίας) από το 2016 έως το 2018, έφυγε και επέστρεψε εκ νέου το 2021 και συνεχίζει. Στο μεσοδιάστημα '18 με '21 εργάστηκε ως πρώτος προπονητής σε Μονακό και Μόντρεαλ. Τρεις μήνες για τους Μονεγάσκους, ενώ με τους Καναδούς κόουτσαρε για 29 ματς και παραιτήθηκε.

Σύμφωνα με τα βελγικά μίντια ο Ανρί λαμβάνει από την Ομοσπονδία 100.000 ευρώ, αλλά τα δίνει σε φιλανθρωπίες. Ως σχολιαστής στο CBS παίρνει λιγότερα από τα 5.000.000 ευρώ το χρόνο που πληρωνόταν όταν ήταν στο Sky. Εάν κάτσει στην καρέκλα του Βελγίου θα φλερτάρει μ' ένα καλό ποσό.

Ο Μαρτίνεθ πληρωνόταν με 3.000.000 ευρώ το χρόνο, αλλά είχε διπλό ρόλο αφού ασκούσε και τα καθήκοντα του τεχνικού διευθυντή. Πλέον, ο νέος προπονητής των Κόκκινων Διαβόλων θα ασχολείται μόνο με τα του γηπέδου. Έχει ανοίξει θέση για τδ.

Διαβάστε περισσότερα

Μπλιντ: Έτσι κατέληξε στην Μπάγερν και έστειλε όλο το μεταγραφικό παζάρι στον κουβά

Αλ Νασρ: Πόσο κοστίζει η φανέλα του Κριστιάνο Ρονάλντο

Γιουνάιτεντ: Βετεράνος κίπερ κάνει ονειρεμένη μεταγραφή στο Όλντ Τράφορντ

News 24/7

24MEDIA NETWORK