Η Μπέρνλι τον ταλαιπώρησε αλλά ο Ποντένσε τον έστειλε στους ομίλους

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε απέναντι στην Μπέρνλι και είδε το "Turf Moor" να... κατηφορίζει επικίνδυνα στο δεύτερο μέρος. Παρόλα αυτά βρήκε το πολυπόθητο γκολ που έψαχνε με τον Ποντένσε για να πάρει το 1-1 και με συνολικό σκορ 4-2 κόντρα στους Άγγλους σφράγισε το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

EUROPA LEAGUE / ÌÐÅÑÍËÉ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÌÐÅÑÍËÉ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μεταξύ του πρώτου ματς στο "Καραϊσκάκης" και το δεύτερου στο Νησί μεσολάβησε μόλις μία εβδομάδα όμως τα δύο αυτά ματς μεταξύ του Ολυμπιακού και της Μπέρνλι ήταν εντελώς διαφορετικά. Σαν τη μέρα με τη νύχτα...

Την περασμένη Πέμπτη είδαμε τους Πειραιώτες να βγάζουν ένταση, συνεργασίες και αυτοματισμούς στο παιχνίδι τους, να κυριαρχούν κατά κράτος επί της Μπέρνλι και να επικρατούν με 3-1 έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσουν και την κάκιστη διαιτησία στο πρώτο μέρος με πέναλτι-φάντασμα εις βάρος τους.

Αντίθετα στο ματς του "Turf Moor" ο Ολυμπιακός έπαιξε λες και ήταν επηρεασμένος από την τραγική παράδοση που τον συνοδεύει εδώ και δεκαετίες κάθε φορά που πατάει το πόδι του σε αγγλικό έδαφος (μοναδική εξαίρεση ο θρίαμβός του με 3-2 επί της Άρσεναλ τη σεζόν 2015-16 στους ομίλους του UCL).

Αποτέλεσμα; Έδωσε περίσσιο θάρρος στην Μπέρνλι που έπαιξε καλύτερα από εκείνον, με τους παίκτες του Σον Ντάις να βγάζουν αρκετές φάσεις στα ερυθρόλευκα καρέ αλλά να μην βρίσκουν το γκολ είτε γιατί "κολλούσαν" στην τελική πάσα/προσπάθεια, είτε γιατί ο Γιαννιώτης ήταν σε εξαιρετική βραδιά.

EUROPA LEAGUE / ÌÐÅÑÍËÉ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÌÐÅÑÍËÉ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο και αμφότερες οι ομάδες θα μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα (ο Ολυμπιακός είχε τρεις καλές στιγμές, όλες με τον Ποντένσε), όμως στο δεύτερο άλλαξαν τα δεδομένα.

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα και περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο (ειδικά από το 45' μέχρι το 65'), με την άμυνα να περνάει δύσκολες στιγμές και τους Άγγλους να χάνουν μοναδικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ και να βάλουν φωτιά στο ματς.

Δεν είχαν όμως την κλάση που απαιτείται σε υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και την εμπειρία και ο -προβληματικός- Ολυμπιακός τους τιμώρησε, όταν έβγαλε εξαιρετική αντεπίθεση στο 83' και τελείωσε τη φάση με σούπερ ντρίμπλα και σουτ μέσα από την περιοχή του Ποντένσε (0-1).

EUROPA LEAGUE / ÌÐÅÑÍËÉ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÌÐÅÑÍËÉ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το γκολ αυτό ουσιαστικά "τελείωσε" την υπόθεση πρόκριση, με την Μπέρνλι να βρίσκει μεν το γκολ της ισοφάρισης στο 86' με τον Βίντρα, γκολ που εδικαιούτο 100% με βάση την πολύ καλή εικόνα της, αλλά τον Ολυμπιακό, έχοντας και το 3-1 από τον πρώτο αγώνα, να παίρνει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Με θετικό αποτέλεσμα μάλιστα στο Νησί και με την πρώτη πρόκριση της ιστορίας του απέναντι σε εκπρόσωπο της Premier League.

ΜΠΕΡΝΛΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1 (GOALS):

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

Μπέρνλι: Χίτον, Τέιλορ, Μι, Βόουκς, Μπαρνς (65' Βίντρα), Χέντρικ, Γουέστγουντ, Λένον (75' Κορκ), Μπάρντσλι, Λονγκ, Μακνίλ (75' Γουντ)

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (88' Τοροσίδης), Ποντένσε (94' Σισέ ), Γκερέρο (72' Χασάν)

News 24/7

24MEDIA NETWORK