Η Μπεσίκτας δεν ξέρει τι ρόστερ θα έχει ως το ματς της Τούμπας

Η Μπεσίκτας δεν ξέρει τι της ξημερώνει. Δεν μπορεί να είναι σίγουρη σε ποια πρόσωπα υπολογίζει μέχρι το ματς της Τούμπας. Και ο ΠΑΟΚ μοιάζει να μην έχει δικαιολογία απέναντι σε μια τουρκική ομάδα με τόσο αποδυναμωμένο ρόστερ, ώστε να κοστολογείται στα 41,35 εκατ. ευρώ απέναντι στα 53,6 που αποτιμάται αυτό του 'Δικεφάλου'.

Ο Νεσίπ Ουϊσάλ σε στιγμιότυπο από αναμέτρηση της Μπεσίκτας με την Γουλβς στο 'Molineux', για το Group K του Europa League στις 12 Δεκεμβρίου 2019. (AP Photo/ Rui Vieira)
Ο Νεσίπ Ουϊσάλ σε στιγμιότυπο από αναμέτρηση της Μπεσίκτας με την Γουλβς στο 'Molineux', για το Group K του Europa League στις 12 Δεκεμβρίου 2019. AP PHOTO/ RUI VIEIRA

Η κλήρωση για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (8/10) στη Νιόν της Ελβετίας και έφερε την Μπεσίκτας στον δρόμο του ΠΑΟΚ. Σε νοκ-άουτ αναμέτρηση που θα διεξαχθεί την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου (25 ή 26) στην Τούμπα. Ματς για το οποίο η UEFA προσανατολιζόταν να δώσει κλειδάριθμο εξαιτίας της κρίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά προφανώς εντέλει θεώρησε πως δεν υπήρχε λόγος. Ίσως σημαντικό ρόλο σε αυτό να έπαιξε το γεγονός πως το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ πρόκειται να συναντήσει έναν αντίπαλο σε... σύγχυση. Η Μπεσίκτας ολοκλήρωσε την προσπάθεια της στην Super Lig κατακτώντας την 3η θέση. Μοιάζει με έναν μικρό άθλο, καθώς πριν την πρόσληψη του Σεργκέι Γιαλτσίν τον Γενάρη, οι 'μαύροι αετοί' βρίσκονταν εκτός και μακριά από τις θέσεις της Ευρώπης. Εντούτοις μετά από ένα σερί τεσσάρων νικών τις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές πρόλαβαν όχι μόνο να κερδίσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά αυτό που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Προφανώς και χρειάστηκε το... σκριν της τιμωρίας αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στην Τράμπζονσπορ (και έμεινε ως είχε μετά την έφεση), η οποία τερμάτισε 2η αλλά δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Γενικότερα, με τον Γιαλτσίν στον πάγκο αντί του απολυθέντος Αμπντουλάχ Αβτσί, η Μπεσίκτας σε 15 παιχνίδια παρουσίασε 10 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες, με τέρματα 30 υπέρ και 14 κατά. Ωστόσο η τουκρική ομάδα αναμένεται να παρουσιαστεί σημαντικά αποδυναμωμένη στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ επέστρεψε στην Φιορεντίνα, ο Μπουράκ Γιλμάζ έκλεισε στην Λιλ, ο Τζανέρ Ερκίν στην Φενέρμπαχτσε, ο Μοχάμεντ Ελνενί γύρισε στην Άρσεναλ, ο Ατίμπα Χάτσινσον -επί σειρά ετών αρχηγός και εκ των κορυφαίων παικτών της- αποχώρησε, ο Ντιαμπί επέστρεψε στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, ο Γκιονούλ ολοκλήρωσε το συμβόλαιο του και έφυγε.

Σίγουρα διαθέτει ακόμη ποδοσφαιριστές που δεν αποτελούν αμελητέα ποσότητα. Ο Άντεμ Λιάιτς είναι παίκτης υψηλής κλάσης, ενώ δεδομένη είναι η ποιότητα των Ντομαγκόι Βίντα, Τζορτζ-Κέβιν Ενκούντου, Ζερμέν Λανς, Τάιλερ Μπόιντ, Κάιλ Λάριν και του 21χρονου φορ Γκιουβέν Γιαλτσίν. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσοι από αυτούς θα βρίσκονται στο ρόστερ της Μπεσίκτας και τις επόμενες μέρες ή τουλάχιστον μέχρι την αναμέτρηση της Τούμπας. Η τουρκική ομάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και επί της ουσίας είναι στη βιτρίνα κάθε παίκτης που μπορεί να φέρει χρήματα στα ταμεία της. Θυμίζουμε πως πρόσφατα στο μεταγραφικό ρεπορτάζ η Μπεσίκτας ενεπλάκη με τον Τσούμπα Άκπομ και ο ΠΑΟΚ με τον Κάιλ Λάριν...

Όσο και αν η κλήρωση με μια ομάδα της Τουρκίας που έχει να παρουσιάσει εμπειρία Ευρώπης και εγχώριους τίτλους δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλή, σε αυτή την περίπτωση είναι ίσως και ιδανική για τον ΠΑΟΚ. Όχι πως ο 'Δικέφαλος' έχει τα προβλήματα του όλα λυμένα, ωστόσο είναι ξεκάθαρα σε πολύ καλύτερη μοίρα από τους 'μαύρους αετούς'.

Η Μπεσίκτας δεν ξέρει τι της ξημερώνει. Δεν μπορεί να γνωρίζει σίγουρα ποιος από τους εναπομείναντες πρωτοκλασάτους παίκτες της θα μείνει ή μπορεί να φύγει... αύριο το πρωί. Δεν είναι σίγουρη για το πόσες και τι μεταγραφές θα κάνει. Ο Γιαλτσίν δεν μπορεί να ξέρει πώς ακριβώς θα προετοιμάσει την ομάδα του για το ματς της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ με τη σειρά του έχει ανοιχτές υποθέσεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει την ααβεβαιότητα της αντιπάλου του. Αν την υποτιμήσει είναι δεδομένο πως θα βρεθεί προ εκπλήξεως. Το ίδιο δεδομένο είναι ωστόσο πως έχει μπροστά του μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γράψει μια πρόκριση και να περιμένει την επόμενη κλήρωση.

Πρόπερσι ο 'Δικέφαλος' θυσίασε την προοπτική να προχωρήσει στην Ευρώπη μέσα από έναν εύκολο όμιλο στο Europa League, προκειμένου να αφοσιωθεί στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πέρσι είχε την δικαιολογία της αλλαγής προπονητή στην προετοιμασία - αν και ο αποκλεισμός από την Σλόβαν Μπρατισλάβας παραμένει σοκαριστικός. Φέτος όμως οι δικαιολογίες μοιάζουν να έχουν στερέψει. Και ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει καμία αν δεν τα καταφέρει απέναντι σε μια τουρκική ομάδα με τόσο αποδυναμωμένο ρόστερ, ώστε να κοστολογείται στα 41,35 εκατ. ευρώ απέναντι στα 53,6 που αποτιμάται αυτό του 'Δικεφάλου'. Και μάλιστα σε νοκ-άουτ ματς στην Τούμπα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK