Η νέα δουλειά του Ζοζέ Μουρίνιο μοιάζει με παρωδία

Ο Ζοζέ Μουρίνιο επιστρέφει στην Premier League και με τη νέα δουλειά του μοιάζει να θέλει να αντιγράψει τα βήματα καλτ τηλεπερσόνων, στο πλευρό ανθρώπων που δεν τον συμπαθούν ιδιαίτερα.

O Ζοζέ Μουρίνιο, ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπογράφει αυτόγραφα πριν από τον αγώνα με την Μπέρνλι για την Premier League 2018-2019 στο 'Τερφ Μουρ', Μπέρνλι, Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018
O Ζοζέ Μουρίνιο, ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπογράφει αυτόγραφα πριν από τον αγώνα με την Μπέρνλι για την Premier League 2018-2019 στο 'Τερφ Μουρ', Μπέρνλι, Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 MARTIN RICKETT/PA WIRE

Ο Ζοζέ Μουρίνιο επιστρέφει φέτος στο πρωτάθλημα που αγάπησε, που αγάπησε να μισεί, που αγάπησε με πάθος: Στην Premier League. Ο Πορτογάλος προπονητής/τηλεσχολιαστής, ύστερα από μια σύντομη θητεία στο RT, ως σχολιαστής αγώνων του Champions League, επέστρεψε στο τηλεοπτικό κανάλι Sky Sports, όπου θα καταπιάνεται με αγώνες του αγγλικού ποδοσφαίρου για τις επόμενες 3 σεζόν. Το -επικό- video της προαναγγελίας του Πορτογάλου trend-άρει ήδη ασταμάτητα στο βρετανικό twitter.

Μια σημαντική λεπτομέρεια αυτής της 'μεταγραφής' του Μουρίνιο είναι πως ο Πορτογάλος θα πλαισιώσει ένα πάνελ σχολιαστών που θα αποτελείται από βαρυσήμαντες προσωπικότητες του βρετανικού ποδοσφαίρου. Πρόκειται για τους Γκάρι Νέβιλ, Τζέιμι Κάραχερ, Γκρέιαμ Σούνες και Τζέιμι Ρεντναπ.

Ο Μουρίνιο δήλωσε γι'αυτήν την κίνηση: "Η Premier League είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση για μένα, ένας θεσμός που που χρειάζεται σκληρή δουλειά για να κερδίσεις και δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανένα ματς. Το Sky Sports είναι το σπίτι της Premier League και είναι χαρά μου που μπαίνω σε αυτήν την ομάδα, έχοντας στόχο να βοηθώ το κοινό και να εξηγώ τι έγινε σε κάθε ματς. Το ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο πάθος, κάτι που σημαίνει πολλά για τους fans. Ανυπομονώ να γίνω ξανά ένα κομμάτι της Premier League, κοντά στους τηλεθεατές της, μέχρι να επιστρέψω στον προορισμό μου, που είναι η καθοδήγηση μιας ομάδας εντός γηπέδου".

Κάπου εδώ αξίζει να τονίσουμε ότι θα επιστρέψει σε ένα πάνελ ανθρώπων που δεν τον συμπαθούν ιδιαίτερα. Ειδικά οι Νέβιλ και Κάραχερ έχουν κατά καιρούς 'φλογισμένες' διαφωνίες σχετικά με τις επιλογές του Πορτογάλου, όσο βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον βετεράνο στόπερ της Λίβερπουλ να έχει καταδικάσει τις επιλογές του σε παίκτες και συνολικά την τεχνική ηγεσία του. Από την πλευρά του, ο Νέβιλ τον έχει κριτικάρει έμμεσα, ως έναν 'σταρ των πάγκων' που ποτέ δεν μπήκε στο πνεύμα και δεν κατανόησε τις ανάγκες της ομάδας.

Η συνάντηση του Μουρίνιο με τους δυο βετεράνους, μέσα σε ένα πάνελ τροπαιούχων, all-star παικτών, δεν φαίνεται πως θα εξελιχθεί σε κάτι 'απλό' και με φιλειρηνικές προθέσεις. Ο Special One βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να θυμίσει γνωστό τηλεσχολιαστή/πρώην προπονητή που έγινε viral με ατάκες όπως "ΤΑΠΑΝΤΑΟΛΑ" και έφτιαχνε συστήματα με ρεβίθια πάνω σε τσόχα. Εκτός αν αυτό αποδειχθεί όντως το βήμα που χρειάζεται, για να επιστρέψει στους πάγκους των ομάδων της Premier League. Ο χρόνος θα δείξει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK