Η Παρί γίνεται τσίρκο για κλείσιμο και δεν φταίει ο Νεϊμάρ

Η Παρί επιχειρεί συστηματικά να καταστρέψει το ποδόσφαιρο και από τα πολλά "μπλινγκ μπλινγκ" τυφλώθηκε/κουφάθηκε και δεν βλέπει τα προφανή. Ο Νεϊμάρ των 222.000.000 ευρώ την κάνει ρεζίλι. Ο Βραζιλιάνος κατάφερε να δικαιώσει έως και τον αντιπαθή Εμπαπέ.

A Brazil soccer fan wears glasses with a name of Brazil's Neymar prior to the start of the World Cup quarterfinal soccer match between Croatia and Brazil, at the Education City Stadium in Al Rayyan, Qatar, Friday, Dec. 9, 2022. (AP Photo/Darko Bandic)
Εικόνες από το Μουντιάλ 2022 AP PHOTO/DARKO BANDIC

Η Παρί Σεν Ζερμέν χάνει από την Μπάγερν Μονάχου στο Παρίσι, δυσκολεύεται να περάσει τη μεσαία γραμμή, προβληματίζει και ο ηγέτης του συνόλου (διότι αυτός είναι κι όχι ο Μέσι), Κιλιάν Εμπαπέ βγαίνει και λέει πως οι συμπαίκτες του οφείλουν να προσέχουν τον ύπνο τους και το φαγητό τους. Δεν είπε δα και κάτι αυταρχικό ο αντιπαθής για πολλούς Γάλλος. Και δεν τα είπε και τυχαία όπως φάνηκε στη συνέχεια.

Ε, τον αντιπαθή Κιλιάν, λοιπόν, κατάφερε να δικαιώσει ο Νεϊμάρ μόλις σε μερικές ώρες. Την επομένη των δηλώσεων τα διεθνή Μέσα κατακλύζονται από βίντεο και φωτογραφίες με τον Νεϊμάρ να παίζει πόκερ και σαν μην έφτανε αυτό διέρρευσε κι ένα καρέ που τον δείχνει με τους φίλους του να κάθεται σ' ένα ταχυφαγείο.

Ο Νεϊμάρ έχει αποφασίσει να κάνει περισσότερο τον τουρίστα παρά τον ποδοσφαιριστή

Προσοχή, το στιγμιότυπο δεν ήταν α λα παπαράτσι, ο Βραζιλιάνος πόζαρε. Δικαίωμά του είναι να κάνει ό,τι θέλει ξεκάθαρο αυτό. Η πρόκληση είναι που μετράει διότι κάνοντας όλα αυτά ενώ ο Εμπαπέ μερικές ώρες πριν έχει πει τ' αντίθετα θες να προκαλέσεις. Αυτό, τουλάχιστον, σκέφτονται όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Το θέμα, όμως, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι ο Νεϊμάρ. Καλά τους κάνει που λέει ο λόγους. Τον χρυσοπλήρωσαν, τον κανάκεψαν, τον ανέχτηκαν κι αυτός έχει αποφασίσει να κάνει περισσότερο τον τουρίστα παρά τον ποδοσφαιριστή. Παρακάτω.

Με την Παρί τι γίνεται; Διότι το οικονομικό/μεταγραφικό φέρσιμο της συγκεκριμένης ομάδας, περισσότερο από την Σίτι κιόλας, έχει κάνει το ποδόσφαιρο μεγαλύτερη φούσκα από αυτή που ήδη ήταν.

Ένα κάρο παίκτες, ατελείωτα χρήματα και στην τελική μηδέν πλάνο. Διότι τι να το κάνεις το πρωτάθλημα όταν παίζεις μόνος σου (πλην ελαχίστων σεζόν που υπήρξε πίεση) και απελπισμένα χρόνια τώρα προσπαθείς να κατακτήσεις το Champions League με παίκτες που μοιάζουν να σκέφτονται την κονόμα παρά τη δόξα.

Η Παρί είναι "Μπάτε σκύλοι αλέστε"

Η Παρί είναι αυτή που έχει επενδύσει τα πάντα εκτός από την επικοινωνιακή της πολιτική. Μπάτε σκύλοι αλέστε. Τ' αποδυτήρια είναι ορθάνοιχτα, όλα στο φως. Ο Νεϊμάρ ο ίδιος ήταν αυτός που πριν από το ματς με τους Γερμανούς είχε πει ότι δεν είναι δυνατόν όλα όσα συμβαίνουν στ' αποδυτήρια να καταλήγουν στον Τύπο.

Και μην πείτε πως αυτά συμβαίνουν παντού. Εάν θες να τα μαζέψεις τα μαζεύεις ή τα καμουφλάρεις έστω. Στο Παρίσι δεν ασχολείται κανείς. Φαίνεται άλλωστε και από το πώς βγαίνει συχνά πυκνά στα μίντια και το φαινόμενο Εμπαπέ. Μηδέν προστασία. Ο Γάλλος έχει παρουσιαστεί ως τεχνικός διευθυντής, ως περιέργος ως ως ως. Είναι εκεί, όμως, και σπάνια σέρνεται στο γήπεδο.

Επί της ουσίας η Παρί οφείλει απέναντι στην επένδυσή της και απέναντι στο ποδόσφαιρο να μαζευτεί και να οργανωθεί. Ο Λουίς Κάμπος είναι καλός στη δουλειά του και ο Γκαλτιέ δεν είναι ο σταρ προπονητής, χαμηλοί τόνοι.

Χρήματα υπάρχουν, ταλέντο στην ίδια τη χώρα ατελείωτο. Λες και δεν έχει υπομονή. Λες και πέτυχε κάτι ιστορικό πληρώνοντας τους κορυφαίους. Ίσως αυτή η ομάδα είναι καταδικασμένη να πετύχει με τη βοήθεια των σπλάχνων της.

Κι όλα αυτά εάν οι Καταριανοί δεν την κάνουν για καμιά άλλη ομάδα. Πολλές είναι προς πώληση τελευταία, ειδικά στην ελκυστική και πλουσιότερη ποδοσφαιρικά Αγγλία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK