Η... Παρί υιοθετεί την Τσαπεκοένσε!

Η ιστορία του μυστηριώδη Εμίρη που πήγε Βραζιλία για την Τσαπεκοένσε έμοιαζε με ΤΟ παραμύθι των ημερών αλλά δεν ήταν. Η αποκάλυψη από 2 μεγάλα Δίκτυα για τον ιδιοκτήτη της Παρί, Αλ-Τανί και το τριπλό σενάριο (αγοράς-δωρεάς-χορηγίας) για την είσοδο των Καταριανών στο βραζιλιάνικο σύλλογο.

Η... Παρί υιοθετεί την Τσαπεκοένσε!
seixis

Λίγες ημέρες μετά το αεροπορικό δυστύχημα που αφάνισε την ομάδα της Τσαπεκοένσε, υπήρξε πλήθος δημοσιευμάτων για παίκτες, προπονητές, παράγοντες, εταιρίες, ακόμα και άλλες ομάδες που ήθελαν να βοηθήσουν με τον ένα ή άλλο τρόπο τον βραζιλιάνικο σύλλογο. Κάποιες από αυτές τις ιστορίες ήταν αληθινές, κάποιες ήταν στη σφαίρα της υπερβολής και κάποιες αποδείχθηκαν... παραμυθάκια περισσότερο για... λαϊκή κατανάλωση λόγω της τρομακτικής δημοσιότητας που στήθηκε γύρω από αυτό το συγκλονιστικό γεγονός.

Εκείνες τις μέρες λοιπόν, γράφτηκε πως η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν έτοιμη να προσφέρει οικονομική βοήθεια 40.000.000€ στην Τσαπεκοένσε. Αμέσως η "είδηση" αναμεταδόθηκε με απίστευτη ταχύτητα στο διαδίκτυο και λίγες ώρες αργότερα διαψεύστηκε από τους Γάλλους. Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, τόσο το ESPN όσο και η Globo δίνουν μία νέα διάσταση στην ιστορία, η οποία αποδεικνύεται πως δεν ήταν παραμύθι, αλλά έχει ισχυρές δόσεις αλήθειας.

Αρχικά δημοσίευμα του ESPN έκανε λόγο για ταξίδι-αστραπή γνωστού Σεΐχη στην Βραζιλία με σκοπό να επισκεφτεί την Τσαπεκοένσε. Το θέμα δεν διαψεύστηκε και η Globo κατάφερε να πάει ένα βήμα παρακάτω, αποκαλύπτοντας το όνομα του που δεν είναι άλλο από τον Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Τανί.

Η... Παρί υιοθετεί την Τσαπεκοένσε!

Ο Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Τανί υπήρξε Εμίρης του Κατάρ από το 1995 μέχρι και το 2013 και στην ιδιοκτησία της οικογένειας του υπάρχουν, εκτός από άλλες επιχειρήσεις, ομάδες με πιο γνωστή την Παρί Σεν Ζερμέν.

Κάπου εδώ αρχίζει σιγά-σιγά να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Σύμφωνα με την Globo, το πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση που δένει όλες τις πληροφορίες μαζί, είναι ο νέος προπονητής της Τσαπεκοένσε Βάγκνερ Μαντσίνι. Εμφανίζεται κατά κάποιο τρόπο σαν ο άνθρωπος που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο για την είσοδο των Καταριανών στον βραζιλιάνικο σύλλογο.

Από εκεί και πέρα ένα έξτρα κίνητρο για το ενδιαφέρον του Χαμάντ Αλ Τανί για την Τσαπεκοένσε ήταν και ο... Κάιο Τζούνιορ. Ο αδικοχαμένος στο αεροπορικό δυστύχημα Βραζιλιάνος τεχνικός είχε καθίσει στον πάγκο της Αλ-Γκαράφα από το 2009 μέχρι το 2011. Είναι η ομάδα στην οποία ο Χαμάντ Αλ Τανί υπήρξε βασικός χορηγός και επενδυτής και εκεί συνδέθηκε με φιλία με τον εκλιπόντα.

Όπως αναφέρει η Globo το deal είναι πιθανό να συμβεί με τρεις τρόπους:

1) Μέσω δωρεάς (κάτι που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες)

2) Μέσω χορηγίας/επένδυσης

3) Αγορά του συλλόγου από την οικογένεια του!

Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, όπως και στο αρχικό δημοσίευμα πριν λίγες ημέρες, οπότε καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι. Οι συμπτώσεις όμως είναι πολλές και τα στοιχεία φανερώνουν το ενδιαφέρον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK