Η περιπέτεια και το "ευχαριστώ" του Δημήτρη Μόρα

Ο Δημήτρης Μόρας, αδερφός του Βαγγέλη, ο οποίος πάσχει από λευχαιμία και δίνει την δική του μάχη σε νοσοκομείο της Μελβούρνης, θέλησε μέσω ενός βίντεο να ευχαριστήσει όσους του συμπαραστέκονται καθημερινά στην περιπέτεια της υγείας του.

Η περιπέτεια και το "ευχαριστώ" του Δημήτρη Μόρα

Ένα πολύ περίεργο παιχνίδι επιφύλασσε η μοίρα στον Δημήτρη Μόρα, αδερφό του Βαγγέλη Μόρα που βρίσκεται με την Εθνική Ελλάδος στην Βραζιλία. Ο Μόρας (σ.σ. ο πρεσβύτερος) τον Απρίλη βρέθηκε στην Αυστραλία για διακοπές επισκεπτόμενος κάποια ξαδέλφια του.

Μια εβδομάδα μετά και από την στιγμή που ένιωθε κάποια αδιαθεσία επισκέφθηκε στο νοσοκομείο για κάποιες "προληπτικές" εξετάσεις. Όπως αποδείχθηκε όμως τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά. Μετά από δυο μέρες οι γιατροί του νοσοκομείου ειδοποίησαν τα ξαδέρφια του Δημήτρη Μόρα πως ο 34χρονος έπρεπε άμεσα να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Αυστραλίας καθώς έπασχε από καλπάζουσα λευχαιμία. Μάλιστα απαγόρεψαν να ταξιδέψει πίσω στην Ελλάδα καθώς ένα τέτοιο ταξίδι μπορεί να του κόστιζε ακόμα και τη ζωή του.

Ο Δημήτρης Μόρας μπήκε στο κλινική "Alfred" της Μελβούρνης και άρχισε την θεραπεία του ενώ με το που έγινε γνωστό το πρόβλημα που αντιμετώπιζε αρκετοί Έλληνες ομογενείς τον επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο για να του συμπαρασταθούν και να τον βοηθήσουν όπως μπορούν.

Στο πλευρό του μάλιστα βρέθηκε και Αντώνης Ρέμος στο πλαίσιο συναυλίας που έδωσε στην Αυστραλία καθώς όταν έμαθε για την ιστορία του Δημήτρη Μόρα θέλησε να τον επισκεφθεί και να του συμπαρασταθεί ενώ ο ίδιος ο Μόρας του έδωσε ως δώρο μια φανέλα του αδερφού του Βαγγέλη από την Ελλάς Βερόνα.

"Save Moras" και το "ευχαριστώ"

Την ίδια ώρα αρκετοί φίλοι, γνωστοί αλλά και τελείως άγνωστοι στον Δημήτρη Μόρα τον επισκέπτονται καθημερινά ενώ κάποιοι εξ αυτών με ενέργειες τους προσπαθούν να τον βοηθήσουν και κάνουν διάφορες εκδηλώσεις για να μαζέψουν χρήματα που χρειάζονται ενώ έχουν και το σλόγκαν: "Save Moras".

Γι' αυτό τον λόγο ο ίδιος ο Δημήτρης Μόρας θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους του συμπαραστέκονται μέσω ενός βίντεο που έφτιαξε και ανέβασε στο διαδίκτυο με σκοπό να παίξει και σε ένα "event" αν αυτός δεν κατάφερνε να δώσει το παρών.

Στο βίντεο περιγράφει την κατάσταση της υγείας του και ευχαριστεί όλους όσους έχουν σταθεί στο πλευρό του προκειμένου να βγει νικητής από την μάχη που δίνει με την ζωή.

"Γεια σας παιδιά, είμαι ο Δημήτρης, για όσους δεν με ξέρετε δεν νομίζω να έχω αλλάξει πολύ από την φωτογραφία. Έχασα βέβαια μερικά κιλά αλλά είμαι καλύτερα τώρα. Ήθελα να κάνω αυτό το βίντεο σε περίπτωση που δεν μπορώ να έρθω στο "event", αν δεν μου το επιτρέψουν οι γιατροί. Για αυτό και θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Θα πω μερικά λόγια μόνο για μένα. Ήρθα εδώ πριν δυόμιση μήνες, για διακοπές και να δω τα ξαδέλφια μου και μετά από μια εβδομάδα δεν ένοιωθα καλά και έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο για να κάνω κάποιες εξετάσεις.

Μετά από δυο μέρες κάλεσαν τον ξάδερφο μου οι γιατροί για να του πουν ότι είχα καλπάζουσα λευχαιμία και έπρεπε να νοσηλευτώ. Για να σας πω την αλήθεια όταν το άκουσα πρώτη φορά έπαθα σοκ. Όταν κάνεις διακοπές δεν περιμένεις να σου διαγνώσουν μια τέτοια ασθένεια. Μετά από δυο μέρες έπρεπε να μπω στο νοσοκομείο για να αρχίσω χημειοθεραπείες.

Έμεινα έκπληκτος όταν όσο πέρναγαν οι μέρες επειδή πολλοί άνθρωποι που έμαθαν το νέο ήρθαν στο νοσοκομείο για να μου συμπαρασταθούν. Επίσης εντυπωσιάστηκα όταν κάποιοι άνθρωποι έφτιαξαν αυτό το "Σώστε τον Μόρα", δεν ξέρω πως να το πω, ένιωσα έκπληκτος που με υποστήριξαν με αυτόν τον τρόπο. Επειδή το να έρχεσαι από μακριά είναι πολύ δύσκολο. Και είμαι ευγνώμων σε αυτούς τους ανθρώπους που ήρθατε εδώ και με στηρίξατε.

Όσο είμαι στο νοσοκομείο συνειδητοποίησα κάποια πράγματα. Συνειδητοποίησα πόσο ευγνώμων είμαι που βρίσκομαι σε αυτή τη χώρα για να καταπολεμήσω τη λευχαιμία γιατί στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά. Είμαι ευγνώμων, είμαι "ευλογημένος από τον Θεό" που είμαι εδώ για να ολοκληρώσω την θεραπεία μου. Θέλω να σας πω από τα βάθη της καρδιά μου ευχαριστώ".