Η πιο περίεργη εβδομάδα του Διαμαντάκου έκλεισε με νέο γκολ

Ο Δημήτρης Διαμαντάκος έκλεισε την εβδομάδα με το 9 γκολ του στη φετινή σεζόν της Ζανκτ Πάουλι. Το προηγούμενο Σάββατο έχανε πέναλτι σε συντριβή, την προηγούμενη Τρίτη... έφυγε από τη γερμανική ομάδα.

Η πιο περίεργη εβδομάδα του Διαμαντάκου έκλεισε με νέο γκολ

Roller coaster. Μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν οι τελευταίες 7 ημέρες στην επαγγελματική καριέρα του Δημήτρη Διαμαντάκου. Ο Έλληνας επιθετικός της Ζανκτ Πάουλι βρέθηκε από τα χαμηλά στα ψηλά μέσα σε μία εβδομάδα, με την ελπίδα να μην πάει ξανά κάτι τελείως λάθος. Προς το παρόν, το Σάββατο ήταν μια καλή μέρα για εκείνον, αφού σημείωσε το 3ο τέρμα του σε 6 παιχνίδια πρωταθλήματος (έστω και με μια διακοπή 2,5 μηνών λόγω... ανωτέρας βίας).

Τι έζησε ο 27χρονος διεθνής σε αυτό το διάστημα της μιας εβδομάδας; Το ημερολόγιό του πάει κάπως έτσι:

Σάββατο 23 Μαΐου: Η Ζανκτ Πάουλι αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ντάρμστατ, μία ομάδα που στον πάγκο της έχει έναν Έλληνα, τον Δημήτρη Γραμμόζη. Οι γηπεδούχοι δίνουν μάχη για να προλάβουν τη Στουτγκάρδη στη 2η θέση που οδηγεί σε επιστροφή στην Bundesliga (η 1η μοιάζει κατειλημμένη οριστικά από την Αρμίνια Μπίλεφελντ), ενώ οι φιλοξενούμενοι κοιτάζουν διαρκώς πίσω τους, αφού κινδυνεύουν να βρεθούν σε δεινή θέση. Η νίκη με 4-0 της Ντάρμστατ ήταν από μόνη της δυσάρεστη για τον Διαμαντάκο. Το γεγονός ότι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 61', με το σκορ στο 1-0, και όταν έστησε την μπάλα στη βούλα για να εκτελέσει πέναλτι στις καθυστερήσεις το σκορ είχε φτάσει σε επίπεδο συντριβής, έκανε πιο πικρή τη γεύση. Όταν, δε, απέτυχε να μετατρέψει το πέναλτι σε γκολ, τα συναισθήματά του για εκείνο το Σάββατο ήταν ξεκάθαρα συναισθήματα απέχθειας.

Τρίτη 26 Μαΐου: Ύστερα από 5 χρόνια στη Γερμανία (Καρλσρούη 2015-2017, Μπόχουμ 2017-2018, Ζανκτ Πάουλι 2018-σήμερα), οι φήμες ήθελαν τον Διαμαντάκο να ετοιμάζει 'βαλίτσες' για άλλη χώρα. Εκείνη τη μέρα, ο ατζέντης του, Θεόφιλος Καρασαββίδης, επιβεβαίωσε στο κροατικό "24 Sata" πως ο πελάτης του όντως τα είχε βρει σε όλα με τη Χάιντουκ. "Ο Δημήτρης θα είναι παίκτης της Ζανκτ Πάουλι μέχρι τις 30 Ιουνίου και στη συνέχεια θα μετακομίσει στη Χάιντουκ. Η Χάιντουκ είναι σπουδαίο κλαμπ, γνωστό σε όλη την Ευρώπη, το οποίο συμμετέχει κάθε χρόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Βρισκόμασταν σε επαφές για αρκετό διάστημα και όταν μας κάλεσε ο Ιβάν Πορομπίγια (σ.σ. τεχνικός διευθυντής της ομάδας) δεν το σκεφτήκαμε δεύτερη φορά", εξήγησε ο άλλοτε επιθετικός του Ολυμπιακού, του Πανιωνίου και της Εθνικής Ελλάδας, μεταξύ άλλων.

Σάββατο 30 Μαΐου: Όντας έτοιμος πια να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του, ο Διαμαντάκος παίρνει φανέλα βασικού από τον Γιος Λουχουκάι. Στο 55ο λεπτό της εκτός έδρας συνάντησης με την Καρλσρούη, σε μία φάση όπου η μπάλα έμεινε στον αέρα περισσότερο από το συνηθισμένο, είδε τον Ντάνιελ Γκόρντον των γηπεδούχων να ετοιμάζεται για το λάθος. Όσο ο Τζαμαϊκανός στόπερ έκανε κακή κεφαλιά προς τα πίσω, ο Διαμαντάκος καιροφυλακτούσε και την κατάλληλη στιγμή πήρε την κατοχή της μπάλας. Ο εξερχόμενος Μπένγιαμιν Ούπχοφ δεν είχε καμία τύχη, με τον Έλληνα επιθετικό να περνάει την μπάλα από πάνω του και στη συνέχεια, χωρίς να την αγγίξει ξανά, να την προφυλάσσει μέχρι εκείνη να καταλήξει στα δίχτυα.

Ο Διαμαντάκος άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και μπορεί 2 λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι να ισοφάρισαν με τον Τζερόμ Γκόντορφ στο τελικό 1-1, ωστόσο το 9ο φετινό τέρμα του Έλληνα επιθετικού έδωσε κι άλλους πόντους στην ομάδα του. Για όσο αυτή είναι η Ζανκτ Πάουλι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK