Η ποινή της Λάτσιο για την Άννα Φρανκ που άργησε τρεις μήνες

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για τη Λάτσιο που συνεχίζει να πληρώνει, χωρίς ν' απομονώνει, το ισχυρό γκρουπ των φασιστοειδών της εξέδρας.

Η ποινή της Λάτσιο για την Άννα Φρανκ που άργησε τρεις μήνες

Κοντεύουν 90 ημέρες απ' όταν οι φασίστες οπαδοί της Λάτσιο βεβήλωναν την εικόνα της Άννα Φρανκ και ντύνοντάς την με τη φόρμα της Ρόμα συνέδεαν το αντιεβραϊκό με το ποδοσφαιρικό μίσος τους.

Επισήμως η διοίκηση της ιταλικής ομάδας είχε ζητήσει συγγνώμη για το συμβάν και είχε οργανώσει καμπάνια κατά του αντισημιτισμού - ρατσισμού με στόχο να ευαισθητοποιήσει και ν' αποστασιοποιηθεί από το "πέταλο". Οι ίδιοι οι παίκτες της είχαν φορέσει t-shirt με το πρόσωπο της Γερμανίδας Εβραιοπούλας που έχασε τη ζωή της σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, έχοντας προλάβει να γράψει το ημερολόγιό της.

Επειδή πάντως η υπόθεση έλαβε προεκτάσεις και δεν κρύφτηκε κάτω από το χαλί, έφτασε η ώρα των συνεπειών. Με καθυστέρηση αλήθεια είναι, αφού μεσολάβησαν τρεις μήνες. Παρόλα αυτά η πράξη δεν θα μείνει ατιμώρητη.

Μετά την εξέταση όλων των δεδομένων, ο εισαγγελέας της ολυμπιακής επιτροπής πρότεινε την επιβολή ποινής αποκλεισμού της έδρας της Λάτσιο για δύο αγώνες και πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Ok, δεν είναι η πλέον αυστηρή ποινή. Είναι κάτι πάντως...

News 24/7

24MEDIA NETWORK