Η πρόταση για Πούκι και η κίνηση για Καστάινος!

Σε δύο ταμπλό και με σχεδόν την ίδια...δύναμη χτυπάει ο Παναθηναϊκός προκειμένου να ενισχυθεί ποιοτικά στη θέση του φορ. Ποια είναι ακριβώς η πρόταση για τον Πούκι, τι γίνεται με τον Καστάινος, γιατί "κάηκε" του Αρμεντέρος και ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας για το κλείσιμο της δουλειάς.

Η πρόταση για Πούκι και η κίνηση για Καστάινος!
Luc Castaignos pukki

Ο Παναθηναϊκός «φορτώνει» τις… μηχανές του για να κλείσει το αργότερο έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας το θέμα του βασικού στράικερ και κινείται ταυτόχρονα σε δύο «μέτωπα», επικεντρώνοντας τις προσπάθειές του στους Τεέμου Πούκι και Λουκ Καστάινος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η υπόθεση του Φινλανδού επιθετικού της Μπρόντμπι, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2018, είναι (χρονικά) ένα βήμα πιο… μπροστά, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως έχει «κλειδώσει» ή υπάρχει τελική συμφωνία. Ανθρωπος του Παναθηναϊκού βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής (28/7) στην Κοπεγχάγη και απ’ το μεσημέρι του Σαββάτου (29/7) ξεκίνησε έναν πρώτο κύκλο επαφών με την Μπρόντμπι, προκειμένου να ξεκινήσουν επίσημη διαπραγμάτευση για την αγορά του 27χρονου άσου.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως η πρώτη προσφορά από τους «πράσινους» ήταν 600.000 ευρώ σε δύο δόσεις, εντούτοις η δανέζικη ομάδα σε πρώτη φάση έχει ξεκαθαρίσει πως αξιώνει κάτι παραπάνω απ’ τα διπλάσια. Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου και πιθανότατα θα συνεχιστεί και την Κυριακή, με νέα πρόταση από την πλευρά του Παναθηναϊκού που έχει ως «σύμμαχό» του και τον ποδοσφαιριστή.

Ο Πούκι φέρεται να τα έχει βρει ήδη με τους «πράσινους» για 3ετές συμβόλαιο με κλιμακωτά αυξανόμενες απολαβές (550-600-650.000 ευρώ) και μαζί με τον μάνατζέρ του Κάλε Σορμούνεν, έχουν ήδη ζητήσει απ’ την Μπρόντμπι να βρει μία «φόρμουλα» συμφωνίας με τον Παναθηναϊκό, αφού ο Φινλανδός θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στο «τριφύλλι».

Η νέα πρόταση των «πράσινων», όπως αναφέρουν μανατζερικές πηγές, δύσκολα θα υπερβεί τις 700.000 ευρώ, συν κάποια μπόνους στόχων και συμμετοχών του παίκτη με τον Παναθηναϊκό κι από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός θα περιμένει την απάντηση των Δανών μέχρι το βράδυ της Δευτέρας.

ΤΟΣΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΣΤΑΪΝΟΣ

Την ίδια ώρα, στο «κάδρο» βρίσκεται εξίσου δυνατά και το όνομα του Λουκ Καστάινος της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Οι πληροφορίες του Contra.gr αναφέρουν πως μέσα στο σαββατοκύριακο θα υπάρξει επαφή του Παναθηναϊκού ΚΑΙ με τον πορτογαλικό σύλλογο, για την αγορά του Ολλανδού επιθετικού, τον οποίο έχει προκρίνει με «θέρμη» ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του, μαζί με τον Πούκι, θεωρώντας πως ταιριάζει απόλυτα με το στιλ παιχνιδιού της ομάδας.

Η περίπτωση του 25χρονου φορ είναι εξίσου δύσκολη, ωστόσο το γεγονός ότι είναι εκτός πλάνων της Σπόρτινγκ, μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός παράγοντας, καθώς και τα «λιοντάρια» θέλουν να απαλλαγούν απ’ το συμβόλαιό του, με μία ξεκάθαρη λύση πώλησης κι όχι με κάποιον «δανεισμό». Για τον Καστάινος ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να προσφέρει τα ίδια χρήματα που δίνει για τον Πούκι σε αρχικό στάδιο (600.000 ευρώ) και μένει να φανεί μέσω της πρώτης διαπραγμάτευσης που θα γίνει, εάν θα βρεθεί σημείο προσέγγισης ανάμεσα στα δύο κλαμπ.

Τόσο η υπόθεση του Πούκι, όσο κι αυτή του Καστάινος δύσκολα θα ξεκαθαρίσουν (οριστικά) με τελικές συμφωνίες μέσα στο σαββατοκύριακο, αφού οι «πράσινοι» θα περιμένουν τις τελικές απαντήσεις από Μπρόντμπι και Σπόρτινγκ τη Δευτέρα.

Από εκεί και πέρα, όπως όλα δείχνουν έχει «καεί» πλέον η υπόθεση του Σάμουελ Αρμεντέρος (μολονότι και γι’ αυτόν είχε δώσει απόλυτα θετική εισήγηση ο Ουζουνίδης), καθώς οι αξιώσεις της Χεράκλες για την πώλησή του δεν πέφτουν κάτω απ’ τα 2 εκατ. ευρώ. Ποσό… απαγορευτικό για οποιαδήποτε άλλη συζήτηση με τους «πράσινους».

News 24/7

24MEDIA NETWORK