Η πρώτη μεταγραφή στην μετά Σερ Άλεξ εποχή μίλησε για την "μαύρη" σεζόν χωρίς τον Σκωτσέζο τεχνικό

Ο μέσος που επιλέχθηκε από τον Ντέιβιντ Μόγες και που έκτοτε πέρασε πάνω από 5 χρόνια στους "Κόκκινους Διαβόλους".

Great Britain and Ireland's manager Sir Alex Ferguson takes to the touchline alongside The Rest of the World's manager Carlo Ancelotti before the Unicef Match for Children charity football match between a Great Britain and Ireland team and a Rest of the World team at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Saturday, Nov. 14, 2015. (AP Photo/Jon Super)
(AP Photo/Jon Super) AP

Ο Φελαϊνί μοιράστηκε τα συναισθήματά του για την πρώτη σεζόν στο Μάντσεστερ όταν ακόμη ήταν νωπή η ιστορική αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Η Γιουνάιτεντ έψαχνε απεγνωσμένα για ποιοτικές μεταγραφές, όμως η πρόταση του Μόγιες για την υπογραφή των πρώην αστέρων της Έβερτον, Λέιτον Μπέινς και Μαρουάν Φελαϊνί, έναντι 36 εκατομμυρίων λιρών, απορρίφθηκε γρήγορα. Ο Σκωτσέζος διάδοχος του Σερ Άλεξ αναγκάστηκε τελικά να συμβιβαστεί με την υπογραφή μόνο του Φελαϊνί, ο οποίος μετακόμισε στο Ολντ Τράφορντ έναντι 27,5 εκατομμυρίων λιρών την ημέρα λήξης της προθεσμίας τον Αύγουστο.

Valencia midfielder Geoffrey Kondogbia, left, fights for the ball with ManU midfielder Marouane Fellaini during the Champions League group H soccer match between Manchester United and Valencia at Old Trafford Stadium in Manchester, England, Tuesday Oct. 2, 2018. (AP Photo/Jon Super)
(AP Photo/Jon Super) AP

Ο Βέλγος στην πρώτη του σεζόν δυσκολεύτηκε πολύ, όπως επίσης και η ομάδα συνολικά, και ο Μόγιες αποχώρησε τον Απρίλιο του ίδιου έτους αφήνοντας τη Γιουνάιτεντ στην έβδομη θέση. Βέβαια, ο Φελαϊνί εν τέλει θα ανέβαινε αγωνιστικά με την έλευση του Λουίς φαν Χάαλ και παρέμεινε στον στον σύλλογο μέχρι τα μέσα του 2019.

Ο Φελαϊνί μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στην πρώτης του σεζόν στο Ολντ Τράφορντ περιγράφοντας έτσι και το κλίμα που επικρατούσε τότε στην ομάδα.

Οι δηλώσεις

"Ο πρώτος χρόνος στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν πολύ δύσκολος για μένα, επειδή ήμουν η πρώτη μεταγραφή μετά την εποχή του Φέργκιουσον και δεν ήταν εύκολο.

"Είμαι ειλικρινής και πάντα έλεγα ότι ο πρώτος χρόνος ήταν πολύ δύσκολος για μένα, αλλά και για την ομάδα. Είχαμε μια κακή σεζόν. Ήταν εφιαλτική για μερικούς μήνες.

"Δεν ήταν καθόλου εύκολο και, όταν βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση, και ψυχολογικά δεν είναι καλό, δεν είναι εύκολο.

"Έπαιξα πέντε χρόνια στην Έβερτον, τα πήγαινα καλά, με σέβονταν όλοι. Μετά πηγαίνεις σε έναν μεγάλο σύλλογο και είναι δύσκολο ψυχολογικά, καθώς το ποδόσφαιρο σου δεν είναι το ίδιο.

"Ξέρετε, για μένα ήταν η χειρότερη σεζόν στην καριέρα μου, η πρώτη μου χρονιά στο Μάντσεστερ. Μετά από αυτό, ήταν πολύ, πολύ καλύτερα.

"Δεν θα επέκρινα ποτέ τον Ντέιβιντ Μόγιες, γιατί μου έδωσε την ευκαιρία μου στην Αγγλία. Έπαιξα, υπό τις οδηγίες του, σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια στην Έβερτον, μετά την μεταγραφή μου από τη Στάνταρντ Λιέγης το 2008".

Διαβάστε περισσότερα

Μεταγραφική ευκαιρία που δεν χάνεται, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουνάιτεντ εντόπισαν τον παίκτη που λειτουργεί σαν βάλσαμο στην καρδιά του προπονητή

Κάποιος "νεαρός" ξεπέρασε αθόρυβα τον Ράιαν Γκιγκς και ονειρεύεται κούπα

News 24/7

24MEDIA NETWORK