Matchday Τετάρτης 26/2: Η Ρεάλ έμεινε στον Ίσκ(ι)ο του Ντε Μπράινε

Ο Κέβιν Ντε Μπράινε πήρε από το χέρι την Μάντσεστερ Σίτι και την οδήγησε στη νίκη με σκορ 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο 'Santiago Bernabeu' για την φάση των '16' του Champions League. Την ίδια ώρα η Γιουβέντους με μηδέν on target τελικές, ηττήθηκε στην έδρα της Λυών με 1-0.

Ο Κέβιν Ντε Μπράινε με ένα γκολ και μια ασίστ, οδήγησε την Μάντσεστερ Σίτι σε θρίαμβο (1-2) επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο 'Santiago Bernabeu', για την πρώτη αναμέτρηση των ομάδων στους 16 του Champions League. (26/02/2020) - AP Photo/Manu Fernandez
Ο Κέβιν Ντε Μπράινε με ένα γκολ και μια ασίστ, οδήγησε την Μάντσεστερ Σίτι σε θρίαμβο (1-2) επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο 'Santiago Bernabeu', για την πρώτη αναμέτρηση των ομάδων στους 16 του Champions League. (26/02/2020) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Στο 'Santiago Bernabeu' η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχθηκε την Μάντσεστερ Σίτι, ίσως στο πιο αμφίρροπο ζευγάρι της φάσης των '16' του Champions League. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με θρίαμβο των φιλοξενούμενων και με τη σφραγίδα του σπουδαίου Κέβιν Ντε Μπράινε. Του κορυφαίου παίκτη της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα τη φετινή σεζόν.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε δίχως τέρματα. Η Σίτι είχε τις ευκαιρίες, η Ρεάλ την κατοχή μπάλας, κανείς όμως δεν έφτασε στο γκολ. Ο Κουρτουά στο 21' έδιωξε σωτήρια την προσπάθεια του Ζεζούς, ο Έντερσον απάντησε στο 30' σε κεφαλιά του Μπενζεμά. Τρία λεπτά αργότερα οι 'πολίτες' έχασαν τον Λαπόρτ και στις καθυστερήσεις μια μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν, με τον Καζεμίρο να διώχνει τη μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα των 'μερένγκες'.

Στο 56' ήταν πάλι ο Κουρτουά αυτός που σταμάτησε τον Ζεζούς και με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, το 'Santiago Bernabeu' σηκώθηκε στο πόδι. Ο Βινίσιους τροφοδότησε τον Ίσκο και αυτός με άψογο πλασέ νίκσε τον Έντερσον για το 1-0 στο 60'. Η Σίτι πήρε τη μπάλα στα πόδια της, δυσκολευόταν να ασκήσει πίεση με συνέπεια στα αντίπαλα καρέ, αλλά είχε τον Ντε Μπράινε.

Ένα χορευτικό του Βέλγου στο 78' προηγήθηκε της ασίστ στον Ζεζούς, που την τρίτη και φαρμακερή νίκησε τον Κουρτουά για το 1-1! Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Στέρλινγκ κέρδισε το πέναλτι από τον Καρβαχάλ και ο Ντε Μπράινε με ψύχραιμο χτύπημα από τα 11 βήματα, σκόραρε για το 1-2 της Σίτι στο 83'. Τρία λεπτά αργότερα ο Ράμος ανέτρεψε τον Ζεζούς και αποβλήθηκε. Κάπου εκεί τελείωσε το έργο.

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε θριαμβευτικά από την Μαδρίτη και πλέον στο δικό της γήπεδο θα κληθεί να προστατέψει το προβάδισμα της, παίρνοντας το εισιτήριο για την προημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ne... Tousart pas

Στο 'Parc Olympique Lyonnais', η Λυών υποδέχθηκε την Γιουβέντους και κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα πριν την ρεβάνς στο Τορίνο. Οι γηπεδούχοι με γκολ του Τουσάρ στο 31' έφτασαν στην επικράτηση με σκορ 1-0. Οι 'μπιανκονέρι' είχαν μπάλα και τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, αλλά η άμυνα της Λυών ήταν καλά προσαρμοσμένη στον Ρονάλντο και την παρέα του.

Η κατοχή μπάλας έφτασε στο 61% για την ομάδα του Μαουρίσιο Σάρι, που κατέγραψε 15 τελικές, αλλά καμία εξ αυτών δεν ήταν στον στόχο! Λες και μπροστά από την εστία του Λόπες υπήρχε μια πινακίδα που έγραφε... ne touche pas. Και έτσι συνέβη, αφού η Γιουβέντους δεν άγγιξε την προοπτική της ισοφάρισης και με αυτό το χάντικαπ του ενός γκολ θα κληθεί να ανατρέψει τα δεδομένα στο σπίτι της.

Εμπαπέ ή Χάαλαντ; Ποιος είναι καλύτερος; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK