Η Στουτγκάρδη έχει ποδοσφαιριστή που δεν είναι αυτός που νόμιζε

Ο 21χρονος Σίλας Γουαμανγκιτούκα της γερμανικής Στουτγκάρδης είναι στην πραγματικότητα ένας άλλος άνθρωπος. Τουλάχιστον ένα χρόνο μεγαλύτερος, όπως ομολόγησε.

Ο Σίλας Γουαμανγκιτούκα της Στουτγκάρδης έχει άλλο όνομα και ηλικία
Ο Σίλας Γουαμανγκιτούκα της Στουτγκάρδης έχει άλλο όνομα και ηλικία MATTHIAS SCHRADER/POOL VIA AP

Ο Σίλας Γουαμανγκιτούκα υπήρξε ένας από τους καλύτερους παίκτες της φετινής Bundesliga. Χάρη στα 11 γκολ που σημείωσε και στις 5 ασίστ που μοίρασε σε 25 αγώνες πρωταθλήματος (μέχρι να υποστεί ρήξη χιαστού), ο 21χρονος επιθετικός αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους που η Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου δεν αντιμετώπισε κίνδυνο υποβιβασμού. Αντιθέτως διεκδίκησε την έξοδό της στην Ευρώπη.

Μόνο που τέτοιος παίκτης δεν υπάρχει. Αυτό που υπάρχει είναι ο Σίλας Κατόμπα Εμβούμπα, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 6 Οκτωβρίου του 1998 και όχι του 1999, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος στους ανθρώπους του γερμανικού κλαμπ! Ο γεννημένος στην Κινσάσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό αναγκάστηκε να παραδεχθεί την αλήθεια και εξήγησε ότι προέβη σε αυτήν τη μεταβολή στοιχείων κατόπιν ενεργειών του ατζέντη του. "Ήταν δύσκολο βήμα για μένα να αποκαλύψω στην ιστορία μου. Μόνο μέσα από την υποστήριξη του νέου συμβούλου μου τόλμησα να το κάνω", ανέφερε σε δήλωση που ανέβηκε στην ιστοσελίδα των Σουηδών.

Σύμφωνα με τον Σίλας, ο ατζέντης που τον πήρε από την πατρίδα του και τον οδήγησε στη γαλλική Αλ το 2017 είχε πρόσβαση στον λογαριασμό και το διαβατήριό του και ήταν αυτός που επέλεξε να αλλάξει τα στοιχεία του. "Λάβαμε αμέσως όλα τα απαραίτητα μέτρα και ενημερώσαμε όλες τις αρχές όταν μας το είπε ο Σίλας. Δημοσιοποιήσαμε την ιστορία για να υπογραμμίσουμε ότι προχωράμε με διαφάνεια", πρόσθεσε ο αθλητικός διευθυντής της Στουτγκάρδης, Τόμας Χίτσλσπεργκερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK