Η συζήτηση με τον Θέμη Καίσαρη

Ο Θέμης Καίσαρης συνομίλησε τους αναγνώστες του Contra.gr για τα τρομακτικά επεισόδια στο Σερβία - Αλβανία και τις επιπτώσεις που κρύβουν, για το στραπάτσο της Εθνικής Ελλάδας με τη Βόρεια Ιρλανδία, για τον Κλαούντιο Ρανιέρι και το μέλλον του και για τους νεαρούς διεθνείς.

Η συζήτηση με τον Θέμη Καίσαρη

Ο διάλογος

12:52
Σε λίγα λεπτά, ο Θέμης Καίσαρης ανοίγει τον διάλογο με τους αναγνώστες του Contra.gr. Στείλτε τις ερωτήσεις σας.
13:04
Καλησπέρα σε όλους. Κανείς δεν είπε πως θα νικούσαμε εύκολα τη Β. Ιρλανδία, αλλά κανείς δεν περίμενε να δει την Εθνική να κατεβαίνει για να παίξει κάτι που δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο. 
13:06
Νεκταριος : καλησπέρα θέμη,δε μπορώ να συνειδητοποιήσω πως κατέβηκε αυτή η 11αδα,με βάση των όσων είδαμε όμως,ίσως πρέπει πλέον να δώθει χρόνος στο φορτούνη από τον ολυμπιακό γιατί γέμησε το κέντρο άτεχνους,ο σκόνδρας επίσης σίγουρα θα ήταν καλύτερος του βύντρα πο είναι ντροπή τόσα χρόνια να μη ξέρει να βγάλει μια σέντρα.όσο για την επίθεση,θα προτιμούσα ένα δίδυμο με μητρο-καρέλη,ή κλαους καρέλη,κ επίσης να μπει ο τόρο πιο μπροστά,είναι ο μόνος που έχει το ένας με έναν
13:08
Δεν έχει νόημα να λέμε πως έπρεπε να παίξει ο ένας αντί του άλλου. Είναι σαφές πως ο Ρανιέρι δεν είχε προφανείς λύσεις, όπως δεν είχε και στη Φινλανδία. Και χθες θα έπρεπε να επιλέξει πράγματα που ξέραμε πως δεν θα είναι οι καλύτερες δυνατές επιλογές. 
Το πρόβλημα είναι πως αυτό που επέλεξε δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Και όταν κάτι δεν υπάρχει, δεν γίνεται να λειτουργήσει. 
13:09
Μπάμπης : 4-2-4??? Τι στο καλό είχε στο μυαλό του ο Ιταλός??
13:11
Ήταν πραγματικά σοκαριστική επιλογή. Όταν ανακοινώθηκε η ενδεκάδα έλεγα πως μετά το ματς θα πρέπει να ρωτήσουν τον Ρανιέρι ποια ομάδα στον κόσμο παίζει έτσι. 
13:12
Νικος : το προβλημα ειναι οτι δεν εχουμε επιθετικους και χαφ της προκοπης
13:14
Νίκο αυτή είναι παλιά κουβέντα. Απ'το 2008 λέμε πως δεν βγάζουμε χαφ ισάξια μ'αυτά που αποχώρησαν (Μπασινάς, Ζαγοράκης), πως δεν έχουμε ταλέντο μεσοεπιθετικά, κτλ. 
¨Όμως, με όλα αυτά η Εθνική πήγε σε τρεις διοργανώσεις, πέρασε δύο μπαράζ, πήρε δύο φορές την πρόκριση απ'τον όμιλο. 
Δεν είναι θέμα υλικού η μία ισοπαλία σε τρία ματς με Ρουμανία, Φινλανδία, Β.Ιρλανδία. 

13:15
karras13 : Ο τελευταίος που κατέβασε 4-2-4 στο Καραϊσκάκη ηταν ο Πεσέιρο στο 4-0 που οδηγησε στην πολυμετοχικότητα. Λες να γίνει και στην επό τίποτα?
13:17
Μακριά την πας τη βαλίτσα.
13:17
μιχαλης : Θεμη για μεν δεν ειναι αποκλειστικα υπευθηνος ο ρανιερι.οι γυρω του ειναι οι βασικοι.ο ανθρωπος κλειστικε τελευταια στιγμη, δεν γνωριζει τους παιχτες, υπηρχε απραξια στο πρωταθλημα και πολλα αλλα.οσο για το συστημα τοσα χρονια παιζουμε με επιθετικους στα ακρα, τωρα μας πειραξε;απο την εποχη γιαννακοπουλου εχουμε να δουμε καθαρο εξτρεμ.
13:19
Για όλα όσα αναφέρεις, ο Ρανιέρι είχε άλλοθι. Έκανε λάθη τα οποία προέκυπταν απ'τους παίκτες που του έλειπαν, απ'το γεγονός πως δεν ήξερε καλά αυτούς που έχει, κτλ. Το χθεσινό δεν έχει δικαιολογίες. Αν έβαζε τον Σαμαρά στα δεξιά πχ, θα λέγαμε πως οκ, δεν τον ξέρει καλά, πήρε μια λάθος απόφαση. Το να παίξεις με δύο μέσους και τέσσερις φορ δεν είναι απόφαση που έχει άλλοθι. 
13:20
τασος : αγγλια-ουρουγουαη 1-3. αγγλια 4-2-4. δεν ειχα το ρανιερι στο ιδιο τσουβαλι με ροι χοντσον....
13:20
Ούτε εγώ τον είχα. Και αρνούμαι να τον βάλω, παρά το χθεσινό. 
13:21
φωτης : φιλε θεμη νομιζω πως η κουβεντα για τα συστηματα μπορει να γινεται μονο για την εθνικη μπασκετ. αυτα τα παιδια δεν ξερουν μπαλα. να κοντρολαρουν σωστα, να πασαρουν σωστα, να σουταρουν σωστα. ειναι δε και σε κακη αγωνιστικη κατασταση. δεν μπορουν ν τρεξουν να πηδηξουν να τζατζαρουν, δηλαδη αν κατεβαζαμε το ιδανικο σχημα και κερδιζαμε 1-0 απο κανενα κορνερ θα ειμασταν οκ?
13:23
Είναι τεράστιο λάθος να πιστεύεις πως οι διατάξεις και οι τακτικές δεν παίζουν ρόλο. Την Εθνική στο Μουντιάλ δεν την είδες; Ίδια ήταν με την Κολομβία, ίδια με την Ακτή; Στο Euro δεν την είδες; Ίδια ήταν με την Τσεχία, ίδια με την Ρωσία;
Ένας λόγος παραπάνω, αφού δεν είναι σε καλή κατάσταση κάποιοι απ'αυτούς, αφού υπάρχουν τραυματισμοί, να χρησιμοποιηθεί κάτι ορθολογικό. 
Και ναι, θα ήμασταν οκ αν κερδίζαμε 1-0 με κακή εμφάνιση. 
Θα ξέραμε τι έγινε και γιατί, θα κερδίζαμε χρόνο, θα περιμέναμε βελτίωση στη συνέχεια. 
13:25
kanapedakias : Το προηγούμενο επιτελείο που μας πηγε στις τελευταίες διοργανώσεις κρίθηκε αποτυχημένο και για αυτό απομακρυνθηκε;Γιατι έπρεπε να φύγουν όλοι γύρω απο το Σάντος;Η ομοιογενεια που είχαμε που χάθηκε ξαφνικά;
13:26
Δεν κρίθηκε αποτυχημένος ο Σάντος.Δεν τα βρήκε στο οικονομικό και αποχώρησε. Ο Βόκολος σίγουρα δεν έπρεπε να φύγει και να αφήσει στη μέση το έργο που έκανε στις μικρές εθνικές. 
13:27
Σπύρος : 1ον: Ξαφνικά βαφτίστηκε φορ ο Σαμαράς για να τα ρίξουμε όλα στον Ρανιέρι. Και 2ον: Η αλλαγή του Κλαους στο ημίχρονο και η "λογική" 11αδα του δευτέρου ημιχρόνου, άλλαξε κάτι στην εικόνα;
13:31
Φορ που εδώ και χρόνια φέρεται ως δεκάρι είναι ο Σαμαράς. Θες να τον πούμε δεκάρι; ΟΚ, παίξαμε με δύο μέσους, ένα δεκάρι που ποτέ δεν λειτουργεί ως τρίτος χαφ και τρεις σέντερ φορ. Είσαι εντάξει μ'αυτό; Είναι κάτι που αναγνωρίζεις ως σύγχρονη ποδοσφαιρική τακτική;
Και που βρήκες τη "λογική" στην αλλαγή στο ημίχρονο; Δεν ξέρουμε πως ο Σάμαρης δεν είναι επιτελικός; Δεν είδες στον αγώνα με τη Φινλανδία πως το Ταχτσίδης, Μανιάτης, Σάμαρης δεν προσφέρει τίποτα δημιουργικά;
Ή νομίζεις πως είναι εύκολο να συνέλθει μια ομάδα όταν έχει αφεθεί έτσι για ένα ημίχρονο;
13:32
Panos : 4-2-4 δεν το ρισκάρεις ούτε αν παίζεις Football Manager, πόσο μάλλον σε σημαντικό αγώνα. Στις παλιότερες ομάδες του τι συστήματα έπαιζε;
13:33
Πετρος : ο Σαμαρας εκανε συγκλιση στο κεντρο. Περισσοτερο 10ρι επαιζε παρα αριστερο εξτρεμ. Θυμηθειτε την πασα στον καρελη. Καλο ειναι μη πετατε ενα 4-2-4 ετσι αλογιστα. Μαλλον 4-2-1-3 ηταν
13:33
Ναι, προφανώς. Δεν αλλάζει κάτι. 
13:34
Στράτος : Στο Α ημίχρονο είδαμε τον Αθανασιάδη σε 1-2 φάσεις και επίσης έβγαινε εκτός περιοχής, ενώ ο Μήτρογλου δεν έκανε τίποτα μαλιστα σε μια φαση δεν κυνήγησε καν την μπάλα...Ποιον έπρεπε να βγάλει;
13:36
Δεν περίμενα καν πως θα ξεκινήσει ο Μήτρογλου. Το ρεπορτάζ έλεγε πως ο Ρανιέρι ήταν ικανοποιημένος, γιατί ο Κλάους έκανε όσα του είχε ζητήσει στη Φινλανδία. Χθες τους εξέθεσε και τους δύο, ειδικά τον Μήτρογλου. 
13:36
ΚοκκινοςΚοφιτσας : Γιατι πολλα πρωτοσελιδα τα βαζουν με τον Σαρρη; Προπονητη της Τσελσι εφερε, τι να κανει δηλαδη, να κατεβασει ενδεκαδα αυτος;
13:37
Εδώ και χρόνια η Εθνική συνδέεται με την ηγεσία της ΕΠΟ, με ο,τι συνεπάγεται αυτό. 
13:38
μακης : ναι ειδαμε και οταν παιξαμε 4-3-3 ρε Θεμη. και ποιον να βαζε στο κεντρο αν οχι τον Σαμαρη; πες ονομα
13:40
Το έγραψα και πριν. Σε αρκετά πράγματα δεν είχε τις επιλογές που θα έπρεπε, όταν πχ του λείπουν Λάζαρος και Κονέ και ο Σαμαράς είναι σε κακή κατάσταση. Αλλά και στη Φινλανδία τα είχε και κάτι έκανε. Αφού είχε Μάνταλο-Φορτούνη ήταν αναγκασμένος να επιλέξει κάποιον. Ακόμα και τον Σαμαρά και να στείλει πχ τον Μαυρία ή τον Σάλπι στα άκρα. Να παίξει η Εθνική με σχήμα που ξέρει και ο,τι γίνει. 
13:42
μπαλλαδορος : τι σημασια εχει αν ξεκινησε ο Α 'η ο Β παικτης? απο αμπαλλους ποδοσφαιριστες μην περιμενετε να φτιαχτει ομαδα στην εθνικη...αυτο ειναι το ελληνικο ποδοσφαιρο και η γυμνια του φανηκε επιτελους , για να προσγειωθουν καποιοι εκει που πρεπει.
13:43
Ναι φίλε, άμπαλοι και άσχετοι έχουν πετύχει όλα αυτά απ'το 2008 μέχρι και το καλοκαίρι. Και εσύ τα έλεγες χρόνια, αλλά ήρθε η ώρα με έναν αγώνα να νιώσεις πως δικαιώθηκες και τόσα χρόνια δεν έκανες λάθος, ήταν απλώς τυχεροί. 
13:45
Βασίλης : Δεν είναι τυχαίο οτι είδαμε τους παίκτες με υψηλοτερη τακτική παιδεία (Σωκράτη, Τοροσίδη, Μανιάτη) ουκ ολίγες φορές να αφήνουν τη θέση και το ρόλο τους στο γήπεδο για να δημιουργήσουν. Αναλυτικότερα, ο Σωκράτης κατέβαζε μπάλα για να "απλώσει" το κέντρο, να δώσει παίκτη παραπάνω και να εκβιάσει τελικές πάσες, ο Τόρο πήγε υπερβολικά πολλές φορές στο 1ν1, από το 1ο λεπτό (δεν αποκλείω να ζήτησε σκόπιμα αλλαγή ο Βύντρα στο σημείο αυτό) και ο Μανιάτης έπαιζε στην ουσία τέρμα έξω δεξιά, με ορισμένες φορές να παριστάνει το 10, όπως στην μπαλία που έβγαλε στον Κλάους από βαθιά.
13:45
Συμφωνώ. 
13:47
Σπυρος : θεωρω το δημοσιευμα του contra που δεν κανει κριτικη σε παικτες απαραδεκτο. Πρωτοι υπευθυνοι ειναι οι παικτες. Ακομα και αν φταιει το συστημα, οι παικτες ηταν αψυχοι και νευρικοι απο την αρχη. Αλλα και οταν γυρισε το συστημα σε 4-3-3 παλι δεν παιχτηκε μπαλα. Τι; ηταν μπερδεμενοι απο το πρωτο ημιχρονο; Φτανει με την ασυλια στους παικτες, μονιμως στο απυροβλητο
13:48
Οι παίκτες δεν είναι στο απυρόβλητο. Το δημοσίευμα εξηγείται όλο σ'αυτό το κείμενο και μπορείς να το διαβάσεις
13:48
τασος : θεμη πιστευεις οτι υπαρχει ενα καλο πλανο για την αλλαγη ταυτοτητας της εθνικης?? τοσα χρονια ξενερωναμε με τη μπαλα που παιζαμε,ειδικα σε ηττες. τωρα που θελουμε να παιξουμε proactive, ο ρανιερι μπορει να το υλοποιησει?
13:49
Δεν θέλω αλλαγή ταυτότητας, δεν πιστεύω πως χρειαζόμαστε κάτι διαφορετικό. Αυτοί είμαστε και το μοναδικό μας μέλημα θα πρέπει να είναι πως θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι στο στιλ που θέλουμε να υπηρετήσουμε. 
13:50
πανος21 : Πρέπει να πουμε οτι κυνηγάμε τη 3η θέση και πρόκριση ή τη δημιουργία μιας νέας εθνικής θυσιάζοντας το euro ?
13:52
Οι νέες εθνικές δημιουργούνται ούτως ή άλλως. Δεν χρειάζεται να αποκλειστείς και να παρατήσεις τον όμιλο, γιατί τότε δεν δημιουργείς τίποτα. Με τρεις σερί προκρίσεις ενσωματώθηκαν στην ομάδα ο Σωκράτης, ο Μανωλάς, ο Μανιάτης, ο Σάμαρης, ο Μήτρογλου, κτλ. 
Είναι αδιανόητο να λέμε πως αποκλειστήκαμε και τώρα θα φτιάξουμε κάτι νέο. 
13:52
μπαλλαδορος : τι εχουν πετυχει? αυτα που εχουν πετυχει μικρομεσαιες εθνικες ομαδες?
13:54
Ναι, να δίνουν το παρόν σε μεγάλες διοργανώσεις και να κερδίζουν παίκτες που είναι καλύτεροι απ'αυτούς. Αυτό κάνουν οι μικρομεσαίοι. Κι εσύ αυτό το ονομάζεις γύμνια που φανερώθηκε, επειδή δεν μπορείς να δεχθείς πως σ'αυτή τη χώρα κάποιοι είναι καλύτεροι από σένα, έχουν αξιοπρέπεια, φιλοδοξίες και δουλεύουν για την υπέρβαση.
13:55
χρηστος : ο κυριος υπευθυνος ειναι ο σαρρης γιατι μετα απο 7 χρονια ρεχαγκελ και 4 σαντος δεν ειχε την στοιχειωδη ικανοτητα να ψαξει και να βρει εναν προπονητη με παρομοια αγωνιστικη φιλοσοφια που καλως η κακως αυτη ταιριαζει στην ελλαδα και αυτος ρισκαρε φερνοντας εναν εντελως ξενο με την εθνικες ομαδες προπονητη που ουτε καν δεν κρατησε στα πρωτα ματς της σταθερες του σαντος για να παρει τα αποτελεσματα και να κερδισει χρονο Υ.Γ:για μενα πρεπει να παμε σε αλλαγη προπονητη τωρα γιατι το επομενο σημαντικο παιχνιδι ειναι τον μαρτιο και εχουμε χρονο να ανασυνταχθουμε
13:56
Μα ο Ρανιέρι όταν ανέλαβε δήλωσε πως δεν θέλει να αλλάξει τίποτα απ'τη φιλοσοφία που παραλαμβάνει. Κανείς δεν περίμενε μια τέτοια λογική. 
13:57
dionperd : Νομίζω ότι η εικόνα της εθνικής είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού μιας ομάδας υπερσυντηρητικών παικτών που δε βελτιώνονται ατομικά και τακτικά και πιστεύουν βαθειά ότι μόνο ένα τύπο παιχνιδιού μπορούν να παίξουν, κι ενός αψυχολόγητου προπονητή που νόμιζε ότι μπορεί όλα αυτά να τα παραβλέψει και να τους βάλει μια τόσο μεγάλη και αδικαιολόγητη πρόκληση... Ο Ρανιέρι είναι αδικαιολόγητος αλλά και αυτοί οι παίκτες αν τους βγάλεις από αυτό που ξέρουν και θεωρούν ότι μπορούν, δε βγάζουν ούτε πάθος, ούτε εγωισμό, ούτε πρωτοβουλία, ούτε ατομική προσπάθεια και ταλέντο, ούτε προσπαθούν να προσαρμοστούν τακτικά, έστω στις παράλογες απαιτήσεις του προπονητή. Απλά τα χάνουν... Γερά στην άμυνα, αντεπίθεση και στημμένα, και αν αναγκαστούμε να επιτεθούμε, σέντρες και ατομικές ενέργειες από το πλάι είναι το μόνο που θέλουν να παίζουν αυτοί. Και ο Ρανιέρι τους πήγες στο άλλο άκρο! Το 4-2-4 που μόνο καμία Ολλανδία το έχει παίξει στο παρελθόν! Δηλ. η πιο τακτικά σωστή και επιθετική προδοσφαιρική παράδοση!
13:58
Λογικό είναι οι παίκτες να θέλουν να συνεχίσουν να παίζουν με τον τρόπο που ξέρουν. Και πως θα πάει μια εθνική ομάδα απ'το ένα άκρο στο άλλο με 2-3 προπονήσεις πριν από κάθε αγώνα; Σε ποια προπόνηση δουλεύτηκε το χθεσινό σχήμα; 
13:59
kostis : τι σημασία έχει το χθεσινό όταν μετά απο κάθε αγώνα που χάνουμε/δε παίζουμε καλά (στο παρελθον κυρίως) κατηγορούμε παίχτες. κ οχι με απλή κριτική. δημιουργώντας θεωρίες συνομωσίας, κατηγορώντας τους πάντες κ να τρωγόμαστε σαν τα κοκόρια. Αν συνεχίσει αυτό το κλίμα -ασχέτως του χθεσινού ξαναλέω-, θα χάσει την ομορφιά της η ομάδα. βοηθησε Θέμη κ εσυ οντας πιο αντικειμενικός. υπάρχουν κείμενα ορισμένων στο contra που δημιουργούν κλίμα "πολέμου"
14:02
Είμαι οπαδός της Εθνικής και πάντα την κρίνω με ψυχραιμία. Όταν με το 3-5-2 με τη Φινλανδία κάποιοι έκαναν ελαφρές και βιαστικές κρίσεις, ότι τάχα μου παίξαμε με τρεις για να φυλάξουμε το Μέσι της Φινλανδίας, στο κείμενό μου εξήγησα γιατί έγινε αυτή η αλλαγή, τι σκοπό είχε και τι πέτυχε. 
Σήμερα, για πρώτη φορά μετά από αγώνα της Εθνικής, δεν έχω κάνει καμία σχετική ανάλυση, δεν έχω γράψει κουβέντα για την απόδοσή των παικτών. 
Δεν λέω να φύγει ο Ρανιέρι, δεν λεω πως αποκλειστήκαμε, πως δεν μπορούμε πια.

Αλλά είναι ακόμα σοκαριστική η σκέψη πως το 2014 η Εθνική Ελλάδας κατέβηκε να παίξει έτσι σε επίσημο παιχνίδι. 
14:05
seindt : γραφεις οτι εβαλε τον Σαμαρη. Εκει ο Ρανιερι "διορθωνει" σε 4-3-3 και παρολα αυτα στεκεσαι στον Σαμαρη. Ποιον να εβαζε; Τζιωλη-μανταλο-Φορτουνη; Γιατι παντα θεωρειται καλυτερος αυτος που ΔΕΝ επαιξε;
14:08
Βρε συ, δεν θα κρεμάσουμε κάποιον αν βάλει κάποιον και δεν του βγει. Ούτε λέω πως ο Ρανιέρι είχε στον πάγκο τον Μέσι και τον Ρονάλντο. Είχε όμως δύο δεκάρια και στο χέρι του ήταν να επιλέξει αυτόν που εμπιστεύεται περισσότερο. Αν ο παίκτης δεν έκανε κάτι, θα έλεγα οκ, τον έβαλε, δεν του έπαιξε. Την τριάδα Ταχτσίδη, Μανιάτη, Σάμαρη την είδε και στη Φινλανδία, δεν είχε πολλά να δώσει δημιουργικά, γιατί ο Σάμαρης δεν αποδίδει στα μέτρα έξω απ'την περιοχή. 
Εδώ ολόκληρος Τσάβι είχε πρόβλημα όταν ο Ντελ Μπόσκε τον έπαιρνε απ'το κέντρο και τον έβαζε λίγο έξω απ'την περιοχή. 
14:09
chris13 : Ο Ντινας, ο Λαγος και ο Κλωναριδης οπως αλλωστε και ο Κατσουρανης (για εμπειρια παρα τα οσα ακουει) δεν κανουν για αυτην την αθλια εθνικη?? Ποδι τωρα Σαρρη και μαζι του και ο Ρανιερι και να μεινει coach ο Καρα για να δωσει παθος (κατι σαν τον περσινο Αλβερτη). Απο αυτο που βλεπουμε τωρα τουλαχιστον τα αποτελεσματα θα ναι καλυτερα. Τι πιστευεις Θεμη??
14:11
Πιστεύω πως ήταν πάντα αστείο και είναι ακόμα αστείο να λέμε πως πρέπει να στηριχθεί η Εθνική σε παίκτες που δεν κάνουν τη διαφορά ούτε στις ομάδες τους. 
Ο Καραγκούνης και Κατσουράνης έτσι έπαιξαν στην Εθνική; Έκαναν μισή σεζόν και φόρεσαν τη φανέλα; 
Δεν είναι talent show οι εθνικές ομάδες, η θέση πρέπει να είναι ακριβή. 
14:12
ματτος : ειχαμε πει στη super ball πριν το μουντιαλ πως με τον σαντος οι συλλογικες διαμαχες εχουν μεινει οσο περισσοτερο μπορουν εξω απο την εθνικη.. βλεπεις αυτο να αλλαζει τωρα?
14:14
Οι συλλογικές διαμάχες μπήκαν και στο Μουντιάλ. Η ομάδα κόντεψε να διαλυθεί απ'αυτές, άντεξε μόνο και μόνο γιατί το παλιό οικοδόμημα ήταν πολύ ισχυρό. 
Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν έχω τέτοια πίστη για την τωρινή πραγματικότητα. 
14:14
GREG : ΜΕ ΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ ΦΡΕΣΚΑ ΤΡΞΙΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 1-1.ΜΕ ΤΗΝ Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ 0-2.ΑΠΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΙΚΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΑΒΑΝΙ ΤΟ ΚΑΛΟΛΑΙΡΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΚΟΜΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!
14:15
Χρήστος : Μόνο εγώ ελπίζω πραγματικά σε αυτή την ομάδα?Μόνο εμένα μ' αρέσει ο Ρανιέρι?εντάξει κακό σχημα χθες,αλλά έχει πάρει πολλά πιτσιρίκια που έχουν ταλέντο και πρέπει να πάρουν παιχνίδια,δε φοβάται να ρισκάρει και δεν επηρεάζεται απο κλίκες...Έχει "καρύδια" που λέμε...εγώ πάντως πιστεύω σ' αυτή την ομάδα.Θέλει το χρόνο της...
14:20
Τα πιτσιρίκια κλήθηκαν λόγω απουσιών. Δεν είναι talent show η Εθνική. Απ'τη στιγμή που ήταν υγιής ο Κονέ με το Λάζαρο, δεν υπήρχε κανένας λόγος να κληθεί και να ξεκινήσει ο Μάνταλος. 
Δεν φταίει το παιδί για την ήττα, δεν κακίζω τον παίκτη. 
Αλλά δεν έπρεπε ποτέ να ξεκινήσει αυτή η κουβέντα, να πάρουμε εκείνον, να πάρουμε τον άλλον. 
Για να παίζεις στην Εθνική θα πρέπει να σ'έχουμε δει να κάνεις τη διαφορά, να έχεις διάρκεια. 
Νομίζετε πως είναι εύκολο να μαζέψεις μερικούς καλούς την Τρίτη, να πάτε για παιχνίδι την Παρασκευή και να κερδίσετε. 
14:20
παρης13 : Θεμη πιστευεις θα βοηθουσε επιθετικα ο κλωναριδης σε αυτην την εθνικη με χαφ τους σαλπιγγιδη,σαμαρα που δν εχει κλεισει ουτε 90λεπτο και μαυρια των 0 συμμετοχων στην αγγλια
14:21
Ο Κλωναρίδης δεν παίζει στον Παναθηναϊκό για να παίζει ο Πέτριτς. 
14:22
Dimis : Αν είδατε και της άλλες ομάδες θα βλέπατε πος και αυτές στραβοπατισαν για αυτό νομίζω πος θέλει λίγο χρόνο ακόμα ο ρανιερι ! Έχουμε ακόμη 7 παιχνίδια δεν χάθηκε τίποτα!
14:22
Το μόνο που μοιάζει να έχει χαθεί είναι η ταυτότητα της ομάδας. Αν την βρούμε ξανά, τότε θα δούμε και τα υπόλοιπα. 
14:23
χρηστος : ο ρανιερι σε οποια ομαδα πηγε ηθελε να παιξει ποδοσφαιρο κυριαρχιας κατι εντελως αντιθετο με αυτο που εφερε την ελλαδα στην επιτυχιες και στο top 15 της καταταξης
14:25
ΟΚ. Και ποδόσφαιρο κυριαρχίας είναι κάνω τρεις προπονήσεις και βάζω τρεις φορ και τον Σαμαρά, χωρίς να το έχω δουλέψει ποτέ;
Ποδόσφαιρο κυριαρχίας ήταν πάντα αναγκασμένη να παίξει η Εθνική σ'αυτά τα παιχνίδια με τα προκριματικά. Δεν τα κέρδιζε; Είχε πρόβλημα, έκανε γκέλες;
14:25
χρηστος : ναι δεν ειναι talent show η εθνικη... γι'αυτο επαιξε ο μανταλος με μια σεζον στην ξανθη επειδη πηγε στην αεκ ο καρελης που ακομα δεν ειναι βασικος στον παο και ο διαμαντακος που ειχε 2-3 γκολ σε φιλικα του οσφπ...
14:26
Αυτό λέμε ρε Χρήστο. Δεν φταίνε τα παιδιά που χάσαμε στην πρεμιέρα, αλλά οι κλήσεις τους άνοιξαν όλη αυτήν την κουβέντα του "να, παίζουν τα πιτσιρίκια, γίνεται ανανέωση, να πάρουμε και τον τάδε". Αστεία πράγματα είναι αυτά. 
14:27
μιχαλης : και σου ξαναλεω τοσα χρονια με σαμαρα και σαλπιγγιδη στα ακρα δεν εχει γινει ουτε μια σεντρα σωστη.εχουν κολλησει σε αυτους.ξερω οτι δεν εχουμε πολλους ακραιους ελληνες αλλα γιατι δινουν ευκαιριες σε μεσους νεους και σε μπακ και οτι αλλο θες και οχι σε ακρα.εχει και αλλες ομαδες η ελλαδα.
14:30
Σαμαράς και Σαλπιγγίδης ξεκίνησαν μαζί μόνο στο πρώτο ματς. Και μ'αυτούς πορευτήκαμε τόσα χρόνια, άσχημα πήγαμε;
14:32
Νίκος : ΘΕΜΗ καλησπέρα, σε ρωτάω , ξεκάθαρα, πιστεύεις ότι η Λύση σε πρώτη φάση τουλάχιστον, είναι η απόλυση του Ιταλού? Ή μήπως ένα διαφορετικό πλαισίωμα στο τεχνικό ΤΙΜ από έμεπιρους -πλην- Καραγκούνη που θα τον βοηθήσουν επί της ουσίας στο Πάντρεμα που πάει να κάνει? Γιατί μέχρι σήμερα βλέπουμε ξεκάθαρα ότι ο Μπούσουλας του Ρανιέρι είναι "ΑΓΡΟΝ ΑΓΟΡΑΖΑ". θα ήθελα τη γνώμη οου.
14:33
Θεωρώ άκομψο να γράφεται/λέγεται δημόσια πως ένας προπονητής πρέπει να χάσει τη δουλειά του. Όσο σκληρή κριτική κι αν κάνω σε κάποιον που θεωρώ ακατάλληλο (τελευταία περίπτωση ο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό), δεν έχω πει ποτέ πως πρέπει να φύγει και δεν θα το κάνω ούτε και τώρα. 
14:35
Δημήτρης : Καλήσπέρα Θέμη. Πιστεύεις ότι μπορούμε (και κυρίως προλαβαίνουμε) να αντιστρέψουμε την κατάσταση και να προκριθούμε στα τελικά του Euro είτε με Ρανιέρι είτε με κάποιον άλλον προπονητή?
14:37
Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Η Εθνική που ξέραμε θα μπορούσε να τελειώσει τον όμιλο μόνο με νίκες. 
Μόνο που οι νίκες είναι το πιο δύσκολο πράγμα. Το να κερδίζεις παντού και πάντα, ανεξαρτήτως συνθηκών, είναι τεράστια κατάκτηση. 
Και το καταλαβαίνεις όταν το χάνεις, όταν ξαφνικά δεν νικάς, ό,τι κι αν κάνεις στο χορτάρι. 
14:38
chris13 : Θεμη σε αυτο με τον Κλωναριδη εισαι τελειος λαθος. 1ον) Ο Κλωνα εχει αποδειξει οτι βοηθαει πολυ περισσοτερο την ομαδα οποτε ερχεται απο τον παγκο, 2ον) Τι λιγοτερο εχει απο τον Μανταλο ή τον Φορτουνη που δεν εχει ακουμπησει μπαλα φετος, 3ον) Στο ποδοσφαιρο για καθε παικτη υπαρχουν ειδικοι ρολοι δεν χρειαζεται να μπαινει καποιος στην 11αδα και να γινεται κατευθειαν ηγετης. Σε αυτο που λες εισαι τελειως λαθος
14:40
Ο Κλωναρίδης έχει αποδείξει πως βοηθάει απ'τον πάγκο επειδή ποτέ δεν του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει πολλά σερί παιχνίδια ως βασικός και τον Γενάρη έφεραν και τον Πέτριτς. 
Για όλους ισχύει το ίδιο: για να παίξεις στην Εθνική θα πρέπει τουλάχιστον να κάνεις τη διαφορά στην ομάδα που αγωνίζεσαι και σε μεγάλη διάρκεια. 
14:40
ΓΙΩΡΓΗΣ : Όσον αφορά το γεγονός στη Σερβία εγω θα πρότινα αποκλεισμό και των 2 ομοσπονδιών για χρόνια...
14:41
Η ευθύνη της Αλβανικής ομοσπονδίας ποια είναι;
14:42
ματτος : θεμη..τι εχεις να πεις για το οτι: καλως ή κακως παιρνει τον μανταλο.. μπραβο του.. τον βαζει βασικο.. στο επομενο ματς τον καλει τελευταια στιγμη επειδη τραυματιστηκε ο κονε..Αποφασιζει να μην καλεσει τον γκεκα για φινλανδια,β.ιρλανδια.ΟΚ.. επιλογη του..βαζει δυο το ενα γκολ μετα το αλλο ο γκεκας.. τον καλει και μετα απο δυο μερες τον αφηνει παλι εξω.. ΓΙΑΤΙ?
14:43
Έλα ντε. Λάθη που διορθώνονται με λάθη.
14:44
Lakhc : Μετά τον Στέφενς ήρθε ο δεύτερος καλύτερος τουρίστας! Ρανιέρι! Όσο υπάρχουν αυτοί οι "άνθρωποι" στην ΕΠΟ και γενικά παντού στην Ελλάδα δεν θα πάμε ποτέ μπροστά! Ότι έχτιζαν με τόσο κόπο και ιδρώτα από το 2004 το γκρεμίζουν μέσα σε 2 εβδομάδες! Θέμη να σε ρωτήσω κάτι; Γιατί όλοι επευφημούν τον Καραγκούνη και ξεχνούν και το Ζαγορ;
14:45
Ο Ζαγοράκης έγινε πολιτικός, τι να τον κάνουμε; Να τον φωνάξουμε να βγάλει λόγο;
14:46
dionperd : Θέμη διαφωνώ. Αν η ταυτότητά μας είναι να υποτιμάμε το ταλέντο των παικτών, να μη ζητάμε να βελτιωθούν, και όταν χρειάζεται να βάλουμε γκολ στην Κόστα Ρίκα με 10 παίκτες να βασιζόμαστε στις ατομικές ενέργειες του Λάζαρου και του Χολέμπας, και ξαφνικά να διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν, ε δε μου αρέσει αυτή η τεμπέλικη ταυτότητα. Δε λέει κανείς να στραφούμε 180 μοίρες, ούτε από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε κάθε παιχνίδι να είναι ένα αλλοπρόσαλλο πείραμα, όπως κάνει ο Ρανιέρι. Αλλά, ούτε το άλλο άκρο των αλλεργικών με τα ρίσκα Ρεχάγκελ και Σάντος. Πρέπει να μάθουμε να πιέζουμε ψηλά ομάδες που είναι χειρότερες από εμάς, πρέπει να αναδείξουμε ακραίους που να έχουν το 1 εναντίον 1 και να σκοράρουν και χαφ που ΚΑΙ να μαρκάρουν ΚΑΙ να δημιουργούν ΚΑΘΕΤΑ. Δε θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά πρέπει να το ζητάμε από τους παίκτες κι όχι να τους βλέπουμε μόλις σκοράρουν, με όποιον και να παίζουν, είτε στη Φινλανδία είτε ακόμη και στο Καραισκάκη, να κάθονται πίσω και να σπεκουλάρουν στο λάθος του αντιπάλου. Ας παίζουμε έτσι με ανώτερους αντιπάλους. Αλλά πρέπει να αλλάξουμε την ταυτότητα αυτή και να την εκσυγχρονίσουμε/βελτιώσουμε.
14:47
Όλα όσα ζητάς τα κάναμε τα τελευταία έξι χρόνια. 
14:47
john : ρε θεμη ουτε ο σαλπιγγιδης λογω τεχνικης ουτε ο σαμαρας λογω ταχυτητας μπορουν να παιξουν στο πλαι, αυτο το βλεπει ο οποιοσδηποτε. και οτι τοσα χρονια παιζουμε με αυτους δε σημαινει πως αποδιδουν εκει. ειδικα ο σαμαρας συγκλινει παντα. κατι σαν τον φουστερ στον οσφπ
14:49
Ποιος έπαιζε δηλαδή στο πλάι όταν πήραμε το Euro; Ποιος έπαιρνε τη γραμμή, όπως ζητάς; Εδώ και χρόνια η Εθνική δεν έπαιρνε πλάτος απ'τους παίκτες της επίθεσης, αλλά απ'τους ακραίους μπακ. 
14:49
Δημήτρης : Τραγικο να ειμαστε σε αντιθεση με τη κληση του Καρελη στην Εθνικη ομαδα.Ο Νικος ηταν ισως ο καλυτερος μασ παικτης στα παιχνιδια με Φινλανδια και Ιρλανδια,απιστευτα τρεξιματα και μπροστα και πισω.Αυτος ο παικτης ειναι οτι χρειαζοταν η εθνικη ομαδα τοσα χρονια.Και εμεις ειμαστε αντιθετη με την κληση του!
14:51
Δεν του χρεώνουμε τα αποτελέσματα, προς θεού. Αλλά εντάξει, μην τον βγάλεις καλύτερο παίκτη. Για να ντουμπλάρει τον έβαλε ο Ρανιέρι στη Φινλανδία και ο Καρέλης απέτυχε σ'αυτό. 
Με τη Β. Ιρλανδία δεν θα τον κρίνω, όπως και κανέναν άλλον, αφέθηκαν στο χορτάρι για να εκτεθούν. 
Ο Καρέλης είναι φορ και τέτοιους έχουμε ήδη δύο, τον Μήτρογλου και τον Αθανασιάδη, έστω κι αν ο ένας είναι σε κακή κατάσταση. 
14:52
gkantzos : an einai na doume kapoia stigmi ontos podosfero protoboulias kai oxi opos tosa hronia mono pathos kai poli logo mpala tha prepei o kosmos na dosei xrono sto opoindipote dikakrimeno proponiti.
14:54
Με ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας η Εθνική δεν έκανε γκέλα σε τόσες προκριματικές φάσεις.
Με ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας έπαιξε με τη Ρωσία, ήθελε μόνο τη νίκη, άρα δεν μπορούσε να περιμένει πίσω, και νίκησε μια ομάδα που ήταν αήττητη για 16-17 παιχνίδια. 

Μπορεί το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας να μην ήταν η ταυτότητα της ομάδας (και καλώς δεν ήταν), αλλά μια χαρά τα καταφέρναμε σ'αυτό που δεν είναι το φόρτε μας. 
14:55
Κώστας : Μπορεί η εθνική να μην είναι τάλεντ σόου όμως σαφώς θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν και το μομέντουμ των παιχτών. Κάποιοι πρέπει να μείνουν εκτός γιατί τώρα δεν μπορούν να βοηθήσουν και κάποιοι άλλοι ακόμα και αν δεν έχουν δείξει διαχρονικότητα στην απόδοση τους πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Τον παν άλλωστε σε αγώνες στην αρχή της σεζόν είναι το αποτέλεσμα ξέρωντας οτι υπάρχουν είτε θέματα τραυματισμών είτε θέμα φορμαρίσματος.
14:58
Πολύ σωστά. Αυτό έγραψα και στα δύο κείμενα μετά τους δύο τελευταίους αγώνες. Τραυματισμοί και κακή κατάσταση ποδοσφαιριστών ήταν δεδομένο πως θα οδηγήσουν σε επιλογές που δεν θα ήταν οι καλύτερες δυνατές.
Γι'αυτό πχ είδα με ψυχραιμία όσα έγιναν στη Φινλανδία. Ήθελε ο κόουτς τρεξίματα στο πλάι πάνω στα μπακ του αντιπάλου, κανένα πρόβλημα, έβαλε Μαυρία-Καρέλη. Όπως και αν έπαιξαν, υπήρχε μια λογική. 
Τρεις σέντερ φορ και ο Σαμαράς δεν είναι λογική, είναι τίτλος για ταινία. 
15:00
γιαννης : Θεμη μια φραση για το ματς σερβια-αλβανια και τα γεγονοτα που εγιναν?
15:01
Αιώνια Βαλκάνια. Εθνικισμός, έχθρα, τσαμπουκάδες, έλλειψη ψυχραιμίας. 
15:02
σαχι : θεμη κανεις λαθος εδω,ο Ρανιερι αναλαμβανοντας ειπε πως θα παιξει πιο νεανικο και πιο γρηγορο ποδοσφαιρο,καμια σχεση πλεον με την υπαρχουσα νοοτροπια
15:02
Το γρήγορο δεν σημαίνει απαραίτητα και διαφορετικό. Αλλά θα κοιτάξω να βρω τις ακριβείς δηλώσεις. 

News 24/7

24MEDIA NETWORK