Η ταυτότητα των 3 συμπαικτών - κολοσσών του Γιαννακόπουλου!!

Το Contra.gr έψαξε και σας παρουσιάζει αναλυτικά τις τρεις εταιρίες - Redstone, Bluerock, AECOM - που ανακοίνωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ως συμπαίκτες, με την κάθε μία να είναι από τις κορυφαίες παγκοσμίως στο χώρο της.

Η ταυτότητα των 3 συμπαικτών - κολοσσών του Γιαννακόπουλου!!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τους συμπαίκτες του για το "OAKA Project". Πρόκειται για τρεις εταιρίες "κολοσσούς" που έχουν ενώσει αρκετές φορές τις δυνάμεις τους σε εγχειρήματα που αφορούν τη F1, γήπεδα του NBA του NFL, του MLS, ευρωπαϊκών συλλόγων αλλά και σε πρότζεκτ αγοράς ομάδων!!

To Contra.gr έψαξε και βρήκε την "ταυτότητα" των τριών συμπαικτών του διοικητικού ηγέτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Πρόκειται για τις Redstone, Bluerock και AECOM που συνθέτουν ένα σούπερ κονσόρτσιουμ, με συνεταιρισμούς ήδη σε πολλά τοπ πρότζεκτ στα σπορ.

Το "Γουέμπλεϊ" ανάμεσα στις δημιουργίες της κατασκευαστικής, το funding της Μαρσέιγ, η διαπραγμάτευση για την Μπορντό και η αποτυχημένη απόπειρα για την Μίλαν συμπεριλαμβάνονται στις μπίζνες της επενδυτικής που έχει turnover 2 δισ. την τελευταία 3ετία!

Η σειρά με τις οποίες αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δεν είναι τυχαία και υπάρχει λόγος. Διαβάστε γιατί:

Η REDSTONE που ιδρύθηκε μόλις το 2015 είναι υπεύθυνη για το χρηματοοικονομικό κομμάτι. Είναι δηλαδή ο "σπεσιαλίστας" στην ανεύρεση οικονομικών πόρων για την ανάπτυξη ενός πρότζεκτ. Τα χρήματα αυτά είτε τα επενδύει η ίδια, είτε τα βρίσκει μέσω πιστωτικών οργανισμών, είτε μέρος αυτών που προέρχονται από funds που φτιάχνει. Παρέχει οικονομικές συμβουλές στα media, στα σπορτ, στην κατασκευή γηπέδων ενώ έχει έδρες στο Λονδίνο, τη Βαλένθια, την Ρώμη και το Μιλάνο.

Στις πίστες της F1 αποτελεί το No1 Funding ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρία έχει turnover 2 δισεκατομμυρίων την τελευταία 3ετία και ειδικεύεται στο Sports Business. Το 2017 έχει κάνει δουλειά 60.000.000 ευρώ για την Εσπανιόλ, 45.000.000 ευρώ για την Μαρσέιγ (βρήκε το funding) και διαπραγματεύεται ακόμη deal 175.000.000 ευρώ για τη Μπορντό.

Για το έτος 2018 μπαίνει στην DC Γιουνάιτεντ Ουάσιγκτον, ενώ ενεπλάκη τον Αύγουστο του '17 σε διαγωνισμό (που έχασε απο τους Κινέζους παρά την προσφορά 580.000.000 ευρώ που κατέθεσε) που αφορούσε την αγορά της Μίλαν. Επίσης, τον Ιούνιο του 2017, μπήκε σε διαγωνισμό προσφέροντας 2,2 δις ευρώ για τους Χιούστον Ρόκετς, που επίσης τον έχασε.

Η ταυτότητα των 3 συμπαικτών - κολοσσών του Γιαννακόπουλου!!

Η BLUEROCK, αποτελεί το δεύτερο κομμάτι στο "παζλ" και θεωρείται η μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο σε OPERATION -IMPLEMENTATION -MANAGEMENT- EVENT STADIUM. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Bluerock έχει κληθεί από την κυβέρνηση της Κίνας για να δουλέψει πάνω σε 12 σύγχρονα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Έχει... βοηθήσει σε σχέδια που αφορούσαντο Dragao, την VTB Arena στη Μόσχα, την Vodafone Arena της Μπεσίκτας και έχει εμπλακεί στα πρότζεκτ για το Γουέμπλει του Λονδίνου, το Μαρακανά του Rio de Janeiro, αλλά και σε διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Euro και το Champions League.

Ουσιαστικά η Bluerock ειδικεύεται στην μεγιστοποίηση των κερδών από events και γηπεδικές εγκαταστάσεις με τη διαχείριση κι επίβλεψη σχετικών πρότζεκτ...

Η ταυτότητα των 3 συμπαικτών - κολοσσών του Γιαννακόπουλου!!

Πάμε και στην AECOM που ιδρύθηκε το 1990. Πρόκειται για κατασκευαστικό - αρχιτεκτονικό "κολοσσό" με έσοδα 18,2 δισ το 2017, 95.000 υπαλλήλων, εισηγμένη σε 4 χρηματιστήρια, με πελάτες σε πάνω απο 120 χώρες, η οποία θεωρείται top στον τομέα της υλοποίησης πρότζεκτ που αφορούν αθλητικές εγκαταστάσεις. Τα παραδείγματα τεράστια με πρώτο και καλύτερο το " Γουέμπλεϊ", το " Golden 1 Center" που φιλοξενεί τους Σακραμέντο Κίνγκς , την Μερσέντες Μπενζ 72.000 θέσεων για αγώνες NFL και ποδόσφαιρο, το «Barclays Center» που είναι το γήπεδο των Μπρούκλιν Νετς , αλλά κα το «ΑΤ&Τ Stadium» στο Τέξας που φιλοξενεί αγώνες του NFL. Έχει συμμετοχή και σε projects που αφορούν διεθνή αεροδρόμια, όπως του Σίδνεϊ και του Λος Άντζελες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK