Η Τουρκία πανηγυρίζει τον θάνατο αθώων με γκολ

Ελεεινή εντύπωση προκάλεσε η πρωτοβουλία των Τούρκων διεθνών να πανηγυρίσουν το νικητήριο γκολ κόντρα στην Αλβανία με έναν στρατιωτικό χαιρετισμό, επικροτώντας έτσι τον βομβαρδισμό της Συρίας από την χώρα τους και τον θάνατο αθώων. Στα... κάγκελα η UEFA.

Οι παίκτες της Τουρκίας πανηγυρίζουν το παρθενικό τους τέρμα στο Group H της προκριματικής φάσης του Euro 2020, με αντίπαλο την Αλβανία στο 'Loro Borici stadium' (22/03/2019) - AP Photo/Hektor Pustina
Οι παίκτες της Τουρκίας πανηγυρίζουν το παρθενικό τους τέρμα στο Group H της προκριματικής φάσης του Euro 2020, με αντίπαλο την Αλβανία στο 'Loro Borici stadium' (22/03/2019) AP PHOTO/HEKTOR PUSTINA

Η Τουρκία υποδέχθηκε την Αλβανία στο 'Σουκρού Σαράτσογλου' το βράδυ της Παρασκευής (11/10), στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Group H της προκριματικής φάσης του Euro 2020. Ο Τσενκ Τοσούν στο 90' σκόραρε το μοναδικό τέρμα του αγώνα, το οποίο όχι μόνο έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους αλλά παράλληλα τους κρατά στην κορυφή του ομίλου μαζί με τη Γαλλία και στο +6 από την 3η Ισλανδία. Κάτι που σημαίνει πως η Τουρκία είναι πολύ κοντά στην πρόκριση της στα τελικά της διοργάνωσης.

Ωστόσο ο σκόρερ με τους συμπαίκτες του φρόντισαν να επισκιάσουν την χαρά μιας δραματικής νίκης ύψιστης σημασίας, επιλέγοντας έναν άθλιο τρόπο για να πανηγυρίσουν το επίτευγμα τους. Κάνοντας συντρίμμια κάθε έννοια του No Politica. Οι παίκτες της Τουρκίας παρατάχθηκαν μπροστά από την εξέδρα και χαιρέτισαν στρατιωτικά (!) το γκολ τους, επικροτώντας έτσι την εισβολή της χώρας τους στο βόρειο τμήμα της Συρίας, όπου οι πολεμικές συγκρούσεις με τους Κούρδους μαχητές έχουν προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων είναι αθώοι πολίτες και παιδιά.

Η Τουρκία πανηγυρίζει τον θάνατο αθώων με γκολ

Κίνηση που έχει προκαλέσει σάλο και διεθνή κατακραυγή, με την UEFA να είναι στα... κάγκελα. Θα έχει πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε αν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου έχει την πυγμή και την θέληση να επιβάλλει σοβαρή τιμωρία στην Τουρκία, χωρίς να μείνει σε ένα σύνηθες πρόστιμο.

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο καλεσμένος είναι ο Αντρέα Παλομπαρίνι του Sport24 Radio 103,3 για έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό: να αποθεώσει το κάλτσιο. Επιλέγει την καλύτερη Ιταλία που έχει δει και δεν είναι εκείνη του 2006 και παίρνει σαφέστατη θέση στο δίλημμα Ρονάλντο - Ζιντάν. Oi Κώστας Μπράτσος και Λευτέρης Ελευθερίου σχολιάζουν τα 'κοψίματα' πρωτοκλασάτων παικτών από τον Γιον φαν'τ Σιπ στην Εθνική Ελλάδας, ενώ αποφαίνονται και στο ποιος εκ των Παναθηναϊκού ή Άρη θα μείνει εκτός playoffs.

News 24/7

24MEDIA NETWORK