Η Τσέλσι μπορεί να 'δώσει' τα λεφτά για τον Ζοζέ Σα

Με λιγότερα από το 1/2 όσων πλήρωσε η Τσέλσι για τον Εντουάρ Μεντί, η Ρεν θα μπορούσε ν' αποκτήσει τον Ζοζέ Σα από τον Ολυμπιακό. Αν τον θέλει όντως. Προς το παρόν ο Πορτογάλος ετοιμάζεται να βάλει πάλι τον πρωταθλητή στους ομίλους του Champions League.

Ο Ολυμπιακός κρατά το πάνω χέρι στην κουβέντα για τον Ζοζέ Σα
Ο Ολυμπιακός κρατά το πάνω χέρι στην κουβέντα για τον Ζοζέ Σα EUROKINISSI SPORTS

Ο Εντουάρ Μεντί θα είναι ο μόνιμος ανταγωνιστής του ("έχω χάσει την αυτοπεποίθησή μου") Κέπα Αριθαμπαλάγα στη θέση του βασικού γκολκίπερ της Τσέλσι. Τελεία και παύλα. Η ενημέρωση από τον Φρανκ Λάμπαρντ πως ο Σενεγαλέζος γκολκίπερ "περνάει ιατρικά" προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιό του δεν αφήνει περιθώρια ανατροπών και επικυρώνει, χωρίς ενστάσεις, τη συμφωνία με τη Ρεν για την απόκτησή του.

Η Τσέλσι μπορεί να 'δώσει' τα λεφτά για τον Ζοζέ Σα

Η μετάβαση του Μεντί στο 'Στάμφορντ Μπριτζ' δεν αφορά μονάχα την πίεση που θα βάλει στον 25χρονο Βάσκο των 80 εκατομμυρίων ευρώ (όσα δηλαδή είχε κοστίσει η απόκτησή του από την Αθλέτικ Μπιλμπάο πριν από 2 καλοκαίρια) μήπως και βελτιώσει τις χείριστες επιδόσεις του, αλλά και την προσπάθειά του να καταφέρει κάτι σχεδόν αδιανόητο: να γίνει -στα 28 του- το Νο1 των 'μπλε' τη στιγμή που πριν από 5 χρόνια ήταν άνεργος, βρισκόταν μεταξύ δύο ομάδων της τέταρτης κατηγορίας και αμφέβαλλε τρομερά για τον εαυτό του. Ενδιάμεσα ήρθε ένα τηλέφωνο από τη Μαρσέιγ για να κλείσει απλώς την 4άδα των γκολκίπερ, η ένταξή του στη Ρεμς ως αναπληρωματικός, η μονιμοποίησή από τη σεζόν 2017-18 και η μετακόμισή του στη Ρεν πέρυσι το καλοκαίρι.

Με τις ευλογίες του Πετρ Τσεχ ο οποίος θεωρεί τον Μεντί ως μια εξαίρετη περίπτωση για τα γκολκπόστ, οι Λονδρέζοι πήραν την απόφαση να ξοδέψουν ένα ποσό της τάξεως των 24 εκατομμυρίων και να υπερβούν τα 250 στο σύνολο εφέτος το καλοκαίρι για να ενισχύσουν μια κομβική θέση. Είχαν ήδη πληρώσει πολλά για τον Χάβερτζ, Βέρνερ, Τσίλγουελ και Ζίγετς. Η Ρεν αξίωνε περισσότερα (μεταξύ 35-40) για έναν γκολκίπερ με 76.3% επιτυχίας στις επεμβάσεις του (αντί του 53.5% του Κέπα) και 1 γκολ ανά 114 λεπτά, αλλά αφού η προσφορά των 'μπλε' ανέβηκε, πήραν την απόφαση να την αποδεχθούν άνευ άλλης χρονοτριβής. Παρόλο που ήταν, βάσει αριθμών, ο κορυφαίος στη Γαλλία.

Προφανέστατα το κενό στο ρόστερ θα πρέπει να καλυφθεί μ' έναν τερματοφύλακα που θα λογίζεται βασικός. Ο Ρομέν Σαλέν αγωνίστηκε στο 2-1 επί της Μονακό, για τη Ligue 1, αλλά στα 36 του έχει το ρόλο ενός αξιόλογου δεύτερου και τίποτα παραπάνω, ενώ ο Κογκολέζος Πεπέ Μπονέ δεν έχει ενηλικιωθεί ακόμα (τον Φλεβάρη κλείνει το 18) για να σηκώσει το βάρος της πρώτης επιλογής σ' ένα σύνολο που θα παίζει στους ομίλους του Champions League, ως η τρίτη ομάδα της κατάταξης ενός πρωταθλήματος που διακόπηκε. Χρήματα πια υπάρχουν διαθέσιμα στα ταμεία και έχουν βγει στην αγορά και χτυπούν πόρτες. "Δεν είναι μυστικό ότι ψάχνουμε παίκτη, αλλά δεν μπορώ να σας δώσω ονόματα", ανέφερε ο προπονητής Ζιλιέν Στεφάν.

Ο Γερμανός Κέβιν Τραπ της Άιντραχτ, με θητεία στην Παρί Σεν Ζερμέν, έχει απορριφθεί ήδη λόγω κόστους (5 εκατομμύρια ετησίως), αλλά η λίστα δεν στερείται επιλογών. Στη Γαλλία λένε πως ο Αλφρέντ Γκομίς αποτελεί προτεραιότητα, διότι γνωρίζει το περιβάλλον της Γαλλίας, μόνο που τα 10 εκατομμύρια που αξιώνει η Ντιζόν κρίνονται πολλά για την περίπτωσή του.

Πώς εμπλέκεται ο Ολυμπιακός

Οκταψήφιο είναι την ίδια ώρα και το ποσό που ζητάει ο Ολυμπιακός για τον Ζοζέ Σα. Που είναι επίσης στη λίστα υποψηφίων. Με τη ρήτρα απελευθέρωσης στα 13 εκατομμύρια οι 'ερυθρόλευκοι' θα ήταν παράδοξο να πέσουν κάτω από το όριο των δέκα για να παραχωρήσουν τον Πορτογάλο πορτιέρε. Ναι μεν προέρχεται από τον τραυματισμό στο χέρι του και το όποιο ενδιαφέρον άλλων ομάδων οπισθοχώρησε σε πρώτη φάση, ωστόσο το αδιαμφισβήτητο Νο1 των Πειραιωτών προέρχεται από μια διετία με 43 'clean sheets' σε 80 παιχνίδια και ορισμένες εντυπωσιακές επεμβάσεις στο Champions League που τον διαφήμισαν σε κάθε γωνιά της Ευρώπης: από τη Ρωσία ως την Ισπανία.

Άρα οι Γάλλοι δεν μπορούν να είναι οι προνομιούχοι της υπόθεσης. Ούτε να έχουν το αβαντάζ. Αν πράγματι τον θέλουν και δεν χρησιμοποιούν την περίπτωσή του ως διαπραγματευτικό ατού, θα πρέπει να δαπανήσουν ένα μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που εξασφάλισαν από την Τσέλσι για τον Εντουάρ Μεντί. Τα +10 είναι μια καλή αρχή. Διαφορετικά ο Σα, με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2023, θα βγάλει πιθανότατα άλλη μια χρονιά στο μεγάλο λιμάνι της χώρας. Αυξάνοντας ενδεχομένως την αξία του. Πόσο μάλλον στην περίπτωση οι Πειραιώτες προκριθούν έναντι της Ομόνοιας. Στα ματς με την οποία πρόκειται να κάνει την επανεμφάνισή του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK