Η Τσέλσι βρήκε το πιο ισχυρό άλλοθι για να γλιτώσει τον Μεντί από την αγγαρεία

Ο Εντουάρ Μεντί είχε κληθεί στην εθνική Σενεγάλης, αλλά δεν θα ταξιδέψει στην Αφρική γιατί θα χειρουργηθεί στο δόντι.

Ο Εντουάρ Μεντί στον αγώνα πρωταθλήματος της Τσέλσι με την Κρίσταλ Πάλας
Ο Εντουάρ Μεντί στον αγώνα πρωταθλήματος της Τσέλσι με την Κρίσταλ Πάλας NEIL HALL/ POOL VIA AP

Αν σήμερα ερωτηθούν 10 προπονητές, είναι βέβαιο πως οι 9 εξ αυτών θα εμφανιστούν κάθετα αντίθετοι με τα διαλείμματα των συλλογικών διοργανώσεων για χάρη των εθνικών συγκροτημάτων αυτήν την εποχή. Όσοι ιδίως απασχολούνται σε ομάδες με ανοικτές υποχρεώσεις και διεκδικούμενους στόχους πριν από την τελική ευθεία της σεζόν τρέμουν στην ιδέα ότι κάποιος από τους (βασικούς ως επί το πλείστον) ποδοσφαιριστές που θα στερηθούν περί τις 10 ημέρες υπάρχει έστω και μία στο εκατομμύριο, πέραν της έξτρα κόπωσης που θα κουβαλά από τα ταξίδια που μεσολαβούν, να χτυπήσει όσο λείπει και να γυρίσει τραυματίας. Ή να ασθενήσει από κορονοϊό, διότι εξακολουθούμε να ζούμε σ' εποχή πανδημίας, και να πρέπει να τεθεί σε καραντίνα για εύλογο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα για τη διακοπή του Μαρτίου, ουκ ολίγοι τεχνικοί εξέφρασαν ανοικτά τις ενστάσεις τους, ψάχνοντας το πώς θ' αποφευχθεί η αφαίμαξη των ρόστερ μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας. Για τον Εντουάρντ Μεντί τουλάχιστον ο Τόμας Τούχελ εξασφάλισε χαρτί γιατρού. Οδοντιάτρου για να είμαστε πιο ακριβείς, μια και ο 29χρονος Σενεγαλέζος τερματοφύλακας της Τσέλσι προγραμματίστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση προκειμένου ν' αποκαταστήσει ένα πρόβλημα που τον ταλάνιζε καιρό και ως εκ τούτου δεν θα ταξιδέψει στην πατρίδα του για τις δύο (άνευ βαθμολογικού ενδιαφέροντος) αναμετρήσεις των 'λιονταριών' στα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής απέναντι στο Κονγκό εκτός και στην Εσουατίνι (πρώην Σουαζιλάνδη) εντός.

Η εξήγηση του Τούχελ

"Θα μείνει μαζί μας γιατί θα χειρουργηθεί στο δόντι του. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει και γι' αυτό το κάνουμε τώρα", ανέφερε ο Γερμανός προπονητής, αλλά ήταν αναμενόμενο να προκληθούν ερωτηματικά για τη σοβαρότητα της κατάστασης και κυρίως το timing που επιλέχθηκε από το αγγλικό κλαμπ για να προχωρήσει η όλη διαδικασία.

Φυσικά οι οι 'μπλε' φρόντισαν να καλύψουν τα νώτα τους για παν ενδεχόμενο, καθώς ο Μεντί δεν ήταν καν στην αποστολή για τη κυριακάτικη αναμέτρηση του Κυπέλλου με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Τη θέση του στο νικηφόρο 2-0, που ούτως ή άλλως θα έπαιρνε όπως συμβαίνει σταθερά στα ματς του ιστορικού θεσμού, πήρε ο Ισπανός Κέπα Αριθαμπαλάγα ενώ στον πάγκο κάθισε ο βετεράνος και τρίτος στην ιεραρχία Βίλι Καμπαγέρο. Από την πλευρά του ο Τούχελ ευχήθηκε να έχει τον Μεντί διαθέσιμο για το πρώτο παιχνίδι των Λονδρέζων μετά τη διακοπή, στις 3/4 με τη Γουέστ Μπρομ στο 'Στάμφορντ Μπριτζ', αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται απλώς για μια επέμβαση ρουτίνας, αλλά για μια κατάσταση που ήταν υποχρεωτικό να αντιμετωπιστεί τη δεδομένη περίοδο προκειμένου να μην την κουβαλά στο υπόλοιπο της χρονιάς - όταν δηλαδή θα κριθούν οι τίτλοι και τα πλασαρίσματα. Ίσως πάντως ο Σενεγαλέζος να μην προλάβει το παιχνίδι του επόμενου Σαββάτου, εφόσον πρόκειται για επέμβαση περιοδοντίτιδας.

Δεν είναι κρυφό πως ο Γερμανός τον έχει ανάγκη τον Μεντί και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να ρισκάρει οτιδήποτε στην παρούσα φάση. Προφανέστατα η συνολική αμυντική λειτουργία των Λονδρέζων έχει βελτιωθεί απ' όταν ανέλαβε τα ηνία, αντί του Φρανκ Λάμπαρντ, μια βελτίωση που αντανακλάται στο αήττητο των 14 αγώνων (10-4-0), με αφετηρία εκείνο το 0-0 με τη Γουλβς για την Premier League στις 27/1. Το δίχως άλλο όμως ο Μεντί, που αποκτήθηκε κατ' εισήγηση του Πετρ Τσεχ το περασμένο καλοκαίρι, είναι ο πυλώνας αυτής της πορείας. Ειδάλλως δεν θα είχε αντέξει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του 11 φορές στη διάρκεια αυτού του εκθαμβωτικού σερί, η οποία έφερε σταδιακά την Τσέλσι στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, στα ημιτελικά του Κυπέλλου και στα προημιτελικά του Champions League με στόχο να προχωρήσει παραπέρα.

Τα δόντια έχουν ακυρώσει συμφωνία

Είναι γεγονός πως μια σωστά διαμορφωμένη και περιποιημένη οδοντοστοιχία εκτιμάται ότι βοηθά τους ποδοσφαιριστές. Σε παλαιότερη έρευνα από το Διεθνές Κέντρο Στοματικής Υγείας είχε διατυπωθεί το συμπέρασμα πως η απόδοσή τους επηρεάζεται, περισσότερο ή λιγότερο, από τα προβλήματα της στοματικής κοιλότητας, διότι σ' άλλους προκαλούνται πονοκέφαλοι και σ' άλλους δυσκολία στον ύπνο. Στην ίδια μελέτη είχε καταγραφεί πως 4/10 παίκτες των αγγλικών ομάδων αντιμετώπιζαν φθορά στα δόντια, κυρίως λόγω της κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφών με ζάχαρη, αλλά και του διαρκούς ανοίγματος του στόματος κατά τη διάρκεια των προπονήσεων ή των αγώνων, με συνέπεια την εισροή ξηρού αέρα. Ένα ποσοστό 10% μεγαλύτερο απ' αυτό που αντιστοιχούσε στο ίδιο ηλικιακό γκρουπ του γενικού πληθυσμού.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι μια μεταγραφή από την Πόρτο στη Μίλαν, είχε τιναχθεί στον αέρα επειδή ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Αλί Σισοκό διεγνώσθη με πρόβλημα στα δόντια. Ποτέ δεν εξακριβώθηκε αν αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος και όχι κάποια υπαναχώρηση από τις εμπλεκόμενες πλευρές, αλήθεια είναι πάντως ότι τελευταία χρόνια οι ποδοσφαιριστές μεριμνούν, ακόμη περισσότερο, για τη σωστή υγιεινή του στόματός τους, διορθώθουν τα όποια, γενετικά ή μη, προβλήματα προκύπτουν και έχουν προσθέσει τους οδοντιάτρους, περιοδοντολόγους και οδοντοτεχνίτες στο τιμ που τους περιποιείται. Ο Μεντί δεν ήθελε να ταλαιπωρείται άλλο και η Τσέλσι εκμεταλλεύτηκε την περίσταση, γλιτώνοντάς τον από διπλή ταλαιπωρία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK