Η βοήθεια της Γιουβέντους στη Νοτς Κάουντι εξελίχθηκε σε φιάσκο

Η Νοτς Κάουντι ζήτησε νέες φανέλες από τη Γιουβέντους. Τα εκατέρωθεν συμβόλαια των δυο ομάδων με αθλητικά brands ακύρωσαν κάθε χειρονομία καλής θέλησης.

Juventus' Aljero Elia, right, and Notts County's Ricky Ravenhill fight for the ball during their friendly soccer match on the occasion of the inauguration of Juventus' new stadium in Turin, Italy, Thursday, Sept. 8, 2011. (AP Photo/Massimo Pinca)
Juventus' Aljero Elia, right, and Notts County's Ricky Ravenhill fight for the ball during their friendly soccer match on the occasion of the inauguration of Juventus' new stadium in Turin, Italy, Thursday, Sept. 8, 2011 AP PHOTO/MASSIMO PINCA

Η Νοτς Κάουντι, μια ιστορική ομάδα του Νότιγχαμ που βρίσκεται πλέον σε καθεστώς οικονομικής διάλυσης, έχοντας κατρακυλήσει στον πάτο του βρετανικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, επιχείρησε να ζητήσει μια ενίσχυση από τη Γιουβέντους, ως προς την προμήθεια των φετινών εμφανίσεων, τις οποίες αδυνατεί να πληρώσει. Η βοήθεια αυτή δεν ήταν κάτι τυχαίο, καθώς οι Ιταλοί πριν από 116 χρόνια είχαν απευθυνθεί στον παίκτη της ομάδας Τομ Σάβατζ, ζητώντας του να βρει και να τους αποστείλει εμφανίσεις σε λευκό και μαύρο χρώμα. Η χάρη αυτή, έστω και 116 χρόνια μετά, έπρεπε να ξεπληρωθεί, έπρεπε σαν από μηχανής θεός η 'γηραιά κυρία' να ανταποκριθεί σε αυτήν την παράξενη επανάληψη της ποδοσφαιρικής συγκυρίας.

Η Λίλιαν Γκρίνγουντ, τοπική βουλευτής, μεσολάβησε ώστε το θέμα να φτάσει προς τους Μπιανκονέρι, οι οποίοι προς μεγάλην τιμή απάντησαν άμεσα και θετικά. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής επικοινωνίας της ομάδας, Κλαούντιο Αλμπανέζι, με ανακοίνωση, ανέφερε συνοπτικά την επίσημη θέση της ομάδας και ένα πρόβλημα, που καθιστά την ανταπόδοση της 'χάρης' ανέφικτη.

"Λαμβάνοντας υπόψιν τον μακροχρόνιο δεσμό ανάμεσα στις δυο ομάδες, η Γιουβέντους με μεγάλη χαρά θα ήθελε να βοηθήσει για την προμήθεια νέων εμφανίσεων της βρετανικής ομάδας, για την επικείμενη σεζόν. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον τεχνικό χορηγό μας, την Adidas και εκείνοι με τη σειρά τους έχουν επικοινωνήσει με τη Νοτς Κάουντι, ώστε να μεριμνήσουν για την προμήθεια του εξοπλισμού. Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι η ομάδα έχει μια διετή συμφωνία με την Puma, που δεν τους επιτρέπει να φορέσουν εμφανίσεις άλλου αθλητικού brand. Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Ευχόμαστε τα καλύτερα στη Νοτς Κάουντι για το μέλλον".

Το περιστατικό αυτό ήταν ακόμα μια απόδειξη ότι οι ρομαντικές κινήσεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο προσκρούουν στις συμπληγάδες πέτρες της ελεύθερης αγοράς. Το σίγουρο είναι πως η Γιουβέντους και η Νοτς Κάουντι δεν θα χαλάσουν τη φιλία τους για μερικές φανέλες που δεν θα πληρωθούν ποτέ. Οι περσινές υπάρχουν ακόμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK