Η ξεκάλτσωτη κωμωδία της Έβερτον δεν τρομάζει τον Αντσελότι

O Tζιμπρίλ Σιντιμπέ έγινε το πρόσωπο του αγώνα μεταξύ Έβερτον και Κρίσταλ Πάλας, ξεχνώντας να φορέσει κάλτσες, λίγο πριν περάσει στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό δεν εμπόδισε την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να συνεχίσει το εντυπωσιακό, νικηφόρο σερί της.

Ο Γκίλφι Σίγκουρντσον της Έβερτον μονομαχεί με τον Ζορντάν Αγιού της Κρίσταλ Πάλας κατά τη διάρκεια αναμέτρησης για την Premier League 2019-2020 στο 'Γκούντισον Παρκ', Λίβερπουλ, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020
Ο Γκίλφι Σίγκουρντσον της Έβερτον μονομαχεί με τον Ζορντάν Αγιού της Κρίσταλ Πάλας κατά τη διάρκεια αναμέτρησης για την Premier League 2019-2020 στο 'Γκούντισον Παρκ', Λίβερπουλ, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 MARTIN RICKETT/PA VIA AP

Βρισκόμαστε στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης της Έβερτον με την Κρίσταλ Πάλας. Το σκορ ήταν 1-0 υπέρ των Ζαχαρωτών και ο Θίο Γουόλκοτ ζήτησε αιφνιδιαστικά αλλαγή. Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, παίκτης που αποκτήθηκε από τη Μονακό, καλούταν από τον προπονητή της ομάδας, Κάρλο Αντσελότι (γνωστό και ως το Βαθύ ΠΑΣΟΚ του ποδοσφαίρου), να μπει στον αγωνιστικό χώρο. Ο νεαρός παίκτης έκανε την κίνηση να τεντώσει την κάλτσα του, λίγο πριν κάνει τα πρώτα βήματά του στο χορτάρι, μια κίνηση σχεδόν αυτοματοποιημένη για κάθε παίκτη που έχει ολοκληρώσει το ζέσταμα και μετρά αντίστροφα τα δευτερόλεπτα για να ακουμπήσει μπάλα για πρώτη φορά. Ο Σιντιμπέ, όμως, δεν φορούσε και τις δυο κάλτσες. Με βλέμμα ταπείνωσης διαπίστωσε τι είχε συμβεί και προσπάθησε να αποφύγει το αντίστοιχο βλέμμα του Αντσελότι, που έμοιαζε να σκέφτεται "θα σε κονιορτοποιήσω αφηρημένε". Η αλλαγή καθυστέρησε μέχρι να φορέσει κάλτσες ο Σιντιμπέ, το περιστατικό έγινε παγκόσμιο viral.

Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να μοιάζει με αποδεικτικό στοιχείο πως η Έβερτον είναι ένας όμιλος παικτών που έχουν οπουδήποτε αλλού το μυαλό τους, εκτός από τον εκάστοτε αγώνα. Παρ' όλα αυτά, ο Αντσελότι έχει καταφέρει να πατήσει reset στη μαυρίλα που επικρατούσε στο 'Γκούντισον Παρκ' μέχρι και τη φυγή του Μάρκο Σίλβα από τα Ζαχαρωτά. Η Έβερτον νίκησε με 3-1 την Κρίσταλ Πάλας, παίζοντας ποιοτικό ποδόσφαιρο και δείχνοντας πίστη στο θαύμα της ανατροπής, που μπορεί να τη φέρει στην πρώτη 6άδα της Premier League. Τα μέχρι στιγμής δείγματα της εποχής Αντσελότι δείχνουν μια ηχηρή ανάκαμψη. Η Έβερτον έχει 5 σερί νίκες, έχει πάρει -έπειτα από 1,5 χρόνο- νίκη με ανατροπή στο σκορ (3-2 κόντρα στη Γουότφορντ), έχει παίκτες όπως ο Ρισάρλιζον, o Γουόλκοτ και ο Ντομινίκ Κάλβερτ Λιούιν που διανύουν περίοδο δαιμονιώδους φόρμας.

H 'εκδίκηση' Αντσελότι

Όταν ζητήθηκε από τον Αντσελότι να σχολιάσει την απερισκεψία του Σιντιμπέ, εκείνος απάντησε λακωνικά "ήταν μια νέα εμπειρία για μένα". Ένας μετρ της ψυχολογίας, επ' ουδενί δεν θα φανέρωνε έστω και το 1% των συναισθηματικών αντιδράσεών του από το περιστατικό του Σιντιμπέ. Ο Αντσελότι, ύστερα από τη θητεία του σε ομάδες όπως η Παρί Σεν Ζερμέν (2011), η Ρεάλ Μαδρίτης (2013) και η Μπάγερν Μονάχου (2015) έχει -μάλλον άδικα- χαρακτηριστεί ως ο προπονητής-διορθωτής, που συνήθως καλείται να βάλει μια πινελιά σε ένα ήδη διαμορφωμένο ρόστερ παικτών, χωρίς έχει δουλέψει την εκάστοτε ομάδα του από την αρχή.

Σε σχετικό άρθρο στον Guardian, o 61χρονος Ιταλός επέστρεψε τον παραπάνω χαρακτηρισμό, τονίζοντας πως η δουλειά του ως προπονητής είναι πάντα ίδια: "Να εξηγήσω τη μεθοδολογία του ποδοσφαίρου στους παίκτες, να δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Μπορεί να συγκρίνει κανείς την τωρινή κατάσταση στην Έβερτον με την Πάρμα. Όταν εργάστηκα στον σύλλογο, έζησα τελείως διαφορετικές εμπειρίες. Εκείνη την εποχή είχαμε νέους παίκτες όπως οι Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Φάμπιο Καναβάρο, Λιλιάν Τιράμ, Ερνάν Κρέσπο. Ήταν μια νεανική ομάδα, με απίστευτη ποιότητα. Δεν νομίζω ότι μπορείς να βάλεις χρονικά όρια στην επιτυχία. Δουλεύουμε κάθε μέρα και η βελτίωση έρχεται". Ίσως αν ο Αντσελότι κερδίσει την πλήρη συγκέντρωση των παικτών του, ακόμα κι εκείνων που πατάνε χορτάρι χωρίς κάλτσες, τότε η Τότεναμ του Ζοζέ Μουρίνιο θα πρέπει να κάνει το κάτι παραπάνω για να διασφαλίσει την 6η θέση στο πρωτάθλημα.

Πρέπει οι γιοι σπουδαίων ποδοσφαιριστών να ακολουθούν τα χνάρια των πατεράδων τους; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK