Ίντερ – Ρέιντζερς

Ίντερ – Ρέιντζερς
Οι ομάδες που έκαναν το πρώτο βήμα πρόκρισης στη πρεμιέρα του όγδοου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Μιλάνο. Η Ίντερ, η οποία δεν είχε πρόβλημα απέναντι στη Πετρζάλκα στη Μπρατισλάβα, υποδέχεται τη Ρέιντζερς που μπορεί να χρειάστηκε ένα γκολ του Σωτήρη Κυργιάκου πέντε λεπτά πριν το τέλος αλλά κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Πόρτο και να συνδυάσει με νίκη την επιστροφή της στον κορυφαίο διασυλλογικό θεσμό.

Οι Ιταλοί έχουν πανηγυρίσει δύο φορές κατά το παρελθόν απέναντι στους Σκωτσέζους. Το 1964, στα προημιτελικά του Πρωταθλητριών, η νίκη με 3-1 στο Μιλάνο δεν άφηνε πολλά περιθώρια στους "μπλε" και αυτό αποδείχθηκε από το 1-0 της ρεβάνς, το οποίο δεν ήταν αρκετό. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1984, με τους "νερατζούρι" να επικρατούν 3-0 στο ματς του "Τζιουζέπε Μεάτσα". Οι "Διαμαρτυρόμενοι" κατάφεραν στη Γλασκώβη να πάρουν εκείνοι τη νίκη με 3-1 αλλά το εκτός έδρας γκολ του Αλεσάντρο Αλτομπέλι ήταν αρκετό για να καταλήξει σε ιταλικά χέρια η πρόκριση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι καλείται να αντιμετωπίσει τέσσερα προβλήματα τα οποία δεν είναι απρόοπτα. Ο αναπληρωματικός κεντρικός αμυντικός Σίνισα Μιχάιλοβιτς είναι τραυματίας, όπως ο αρχηγός και βασικός δεξιός μεσοαμυντικός Χαβιέ Ζανέτι αλλά και ο αμυντικός μέσος Κριστιάνο Ζανέτι. Τιμωρημένος μετά την αποβολή του στη Μπρατισλάβα είναι ο βασικός επιτελικός μέσος, Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν. Ερωτηματικό το αν ο ικανότατος τεχνικός θα παρουσιάσει την ενδεκάδα με τρεις επιθετικούς που είδαμε απέναντι στη Φιορεντίνα ή θα επανέλθει σε ένα πιο λογικό 4-4-2.

Από την άλλη, ο Άλεξ ΜακΛίς καλείται να αντιμετωπίσει την απουσία του ανθρώπου που εν πολλοίς πήγε το περσινό πρωτάθλημα στη τροπαιοθήκη του συλλόγου. Ο Ισπανός φορ, Νάτσο Νόβο, αποχώρησε από το χαμένο παιχνίδι με τη Χαρτς και το ιατρικό τιμ απεφάνθη πως η επέμβαση στο πόδι που θα τον κρατήσει οκτώ εβδομάδες μακριά από τα γήπεδα είναι επιβεβλημένη. Πάντως, ο 26χρονος δεν είχε αρχίσει καλά τη χρονιά εφέτος και είναι χαρακτηριστικό πως ερχόταν από τον πάγκο κατά κύριο λόγο. Την θέση του στην επίθεση αναμένεται να πάρει ο Φράνσις Τζέφερς, ο οποίος θα συνοδεύσει τον Ντάντο Πρσο.

Πιθανές συνθέσεις
Ίντερ: Σέζαρ, Κόρντομπα, Ματεράτσι, Σάμουελ, Ζε Μαρία, Στάνκοβιτς, Πιζάρο, Σολάρι, Καμπιάσο, Αντριάνο, Μάρτινς.
Ρέιντζερς: Βατερέους, Ρίκσεν, Κυργιάκος, Ροντριγκέζ, Μέρεϊ, Φέργκιουσον, Ρέι, Ναμουσί, Μπούφελ, Τζέφερς, Πρσο.

Διαιτητής: Κύρος Βασσάρας (Ελλάδα)

News 24/7

24MEDIA NETWORK