H μόνη Ίντερ που θα 'γκρεμίσει' τη Γιουβέντους από την κορυφή είναι η ομάδα γυναικών

Την ώρα που η γυναικεία ομάδα της Ίντερ ενισχύεται για να ρίξει τη Γιουβέντους από την κορυφή, η ανδρική παλεύει ν' απαλλαγεί από τον Μάουρο Ικάρντι για να κινηθεί αναλόγως.

Ο Ρονάλντο με αντίπαλο τον Ντ'Αμπρόζιο, στο πρόσφατο φιλικό της Γιουβέντους με την Ίντερ
Ο Ρονάλντο με αντίπαλο τον Ντ'Αμπρόζιο, στο πρόσφατο φιλικό της Γιουβέντους με την Ίντερ YANG LEI/XINHUA VIA AP

Την 1η Αυγούστου, με συμπληρωμένους δύο μήνες από την έναρξη της θερινής μεταγραφικής περιόδου, το πιο δαπανηρό απόκτημα της Ίντερ είναι ο Αυστριακός (με Ελληνίδα μάνα) Βαλεντίνο Λαζάρο, ένας χαφ 22 εκατομμυρίων από τη Χέρτα. Το πιο 'ηχηρό' δε ο (ελεύθερος από την Ατλέτικο Μαδρίτης) 33χρονος Ουρουγουανός Ντιέγκο Γοδίν.

Θα συμφωνούσες πως με τέτοιες κινήσεις, βάζοντας στην εξίσωση ακόμη και τον Ματέο Πολιτάνο που ήρθε (ήταν δανεικός και αγοράστηκε) από τη Σασουόλο ή τον Ιονούτ Ράντου από την Τζένοα, ο Αντόνιο Κόντε ένα σύνολο που θ' ανταγωνιστεί τη Γιουβέντους δεν μπορεί να φτιάξει. Χωρίς μάλιστα την ανοχή της εξέδρας. Όσο μάλιστα οι αξιώσεις για την παραχώρηση του Μάουρο Ικάρντι και του Ράτζα Ναϊνγκολάν, οι οποίοι δεν εντάσσονται στα πλάνα του Ιταλού προπονητή, παραμένουν στα ύψη, τόσο η ευελιξία των 'νερατζούρι' θα είναι περιορισμένη, μένοντας πολύ πίσω στην κούρσα του τίτλου.

Τούτη την περίοδο αν μια ομάδα δείχνει ικανή να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία από τη 'βέκια σινιόρα' και να διεκδικήσει με ίσες πιθανότητες το τρόπαιο στη Serie A, αυτή είναι η γυναικεία ομάδα της Ίντερ. Παρόλο που είναι νεοφώτιστη στην πρώτη κατηγορία, έρχεται με πολλή ορμή και μεγάλες φιλοδοξίες. Πρωτοσυστήθηκε μόλις πέρυσι, αλλά κατακτώντας τον τίτλο με 21 νίκες και 1 ισοπαλία (το 2-2 με τη Λάτσιο) σε 22 αγωνιστικές, συνδυαστικά με τα 87-12 τέρματα, βρέθηκε άμεσα στην ελίτ, έχοντας τερματίσει 14 πόντους μακριά από τη δεύτερη Έμπολι.

Πλέον το σύνολο που ανέλαβε να συνθέσει ο Ατίλιο Σόρμπι, βοηθός στην εθνική Ιταλίας, δημιουργείται προκειμένου ν' αρπάξει τα πρωτεία από το κλαμπ του Τορίνο, το οποίο την τελευταία διετία έχει κυριαρχήσει εντός των τειχών με 3 εγχώριους τίτλους (δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο).

Μόλις την Πέμπτη μάλιστα η Ίντερ ανακοίνωσε την ταυτόχρονη προσθήκη 5 διεθνών παικτριών. Η πιο γνωστή απ' όλες είναι η Ζιλί Ντεμπεβέρ, αμυντικός της Γκινγκάμπ και στέλεχος της εθνικής Γαλλίας. Ταυτόχρονα, αποκτήθηκαν η πολυσύνθετη Φινλανδή Άνα Αούβινεν από την Ελσίνκι, η Τσέχα μεσοεπιθετικός Έβα Μπαρτόνοβα από τη Σλάβια Πράγας, η Πορτογαλίδα στράικερ Αντρέια Νόρτον από τη γερμανική Σαντ και η Βελγίδα χαφ Έλα βαν Κερκχόβεν από την Άντερλεχτ. Μία προς μία δηλαδή, καθώς όλες τους είναι διεθνείς με τα εθνικά συγκροτήματα των πατρίδων τους.

Η αρχηγός Ρετζίνα Μπαρέζι, κόρη του Τζουζέπε και ανηψιά του μεγάλου Φράνκο, ήξερε καλά τι έλεγε όταν υποστήριζε πως "θέλουμε να πετύχουμε τους μέγιστους δυνατούς στόχους".

News 24/7

24MEDIA NETWORK