Ηρακλής: Φιλική νίκη

Ηρακλής: Φιλική νίκη
Ούτε σε φιλικό δεν ανέχεται την ήττα πλέον ο Ηρακλής. Οι «κυανόλευκοι» έδωσαν την Τρίτη το προγραμματισμένο τους παιχνίδι με την Λοκομοτίβ Σόφιας στο γήπεδο της Νέας Γωνιάς επικρατώντας με 2-1 επί της αντιπάλου τους. Ο Ματς Γίνγκμπλαντ παρέταξε την ομάδα του με πολλούς νέους παίκτες, ενώ από την πρώτη ομάδα έπαιξαν μόνο οι Κιάσσος, Π. Καπετάνος, Πουρσανίδης και Νατσούρας, ενώ κάτω από τα δοκάρια καθόταν ο Κελπέκης. Συμμετοχή στο δεύτερο μέρος είχε και ο Διλμπέρης. Το σκορ του αγώνα άνοιξε στο 60' ο Παπαποστόλου, ενώ η Λοκομοτίβ ισοφάρισε με πέναλτι του Τοπούζοφ στο 65'. Στο 84' ο Παντελής Καπετάνος διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Κελπέκης, Νατσούρας, Παπαζαχαρίας, Σνάουτσερ, Γεροντίδης, Κιάσσος, Πουρσανίδης, Διαμαντίδης, Δουλγέρογλου, Παπαποστόλου, Παντελής Καπετάνος. Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι Μίλσεν (υπό δοκιμή), Διλμπέρης, Γιώργος Νέκος, Παπαζούδης, Σεμιρτζίδης, Κουκουλέκης

Λοκομοτίβ Σόφιας: Μανόλοφ, Μαρκόφ, Στεφάνοφ, Ντόμπρεφ, Βεντίνοφ, Τοπούζοφ, Κογιούλοφ, Ιβάνοφ, Κάπτιεφ, Μπόνεφ, Σιμόνοφ



Οσοι δεν πήραν μέρος στο φιλικό προπονήθηκαν νωρίτερα. Οι Παναγιώτης Δρούγας, Κένεντι Μπακιρτσίογλου, Κώστας Στεφανής και Τσέζαρι Κουχάρσκι ακολούθησαν ξανά ατομικό πρόγραμμα. Ο Σουηδός τεχνικός μετά το φιλικό μίλησε για τις εντυπώσεις του στον Αθλητικό Metropolis, ενώ έκανε ειδική μνεία στον Παπαποστόλου που πέτυχε και το παρθενικό τέρμα του αγώνα: «Εγινε ένα καλό παιχνίδι, υπό δύσκολες συνθήκες, λόγω του δυνατού αέρα. Οι νέοι έδειξαν τον καλό τους εαυτό. Συγχαρητήρια στους Κιάσσο, Πουρσανίδη, Νατσούρα, που στήριξαν τα νέα παιδιά και ήταν αυτοί που κέρδισαν το ματς».

Για το νεαρό Παπαποστόλου, ο τεχνικός του Ηρακλή ανέφερε: «Προσπάθησε πολύ και πέτυχε ένα καλό γκολ. Πραγματικά πολύ όμορφο τέρμα. Ο παίκτης έχει δρόμο μπροστά του». Τέλος, για την επερχόμενη αναμέτρηση με το Αιγάλεω. δήλωσε: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για το μέλλον. Με νίκη φτάνουμε το ίδιο το Αιγάλεω. Θα δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό όπως με κάθε αντίπαλο».

*** Σε απολογία κλήθηκε η ΠΑΕ Ηρακλής εξαιτίας του κέρματος που χτύπησε τον διαιτητή της αναμέτρησης με τον Ιωνικό.



Στο μεταξύ στον Αθλητικό Metropolis φιλοξενήθηκε και ο Εντερσον Φοφόνκα , που δικαίως αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο στα τεκταινόμενα στον «Γηραιό» τις τελευταίες μέρες. Ο Βραζιλιάνος φορ μίλησε για:

Τα δυο γκολ κόντρα στον Ιωνικό:

«Ο Φοφόνκα ήταν πάντα εδώ. Πάντοτε προσπαθώ για το καλύτερο για την ομάδα. Για το φάουλ δεν είμαι σπεσιαλίστας, αλλά με πολλή προπόνηση τα καταφέρνω. Νιώθω καλύτερα αν παίζω πιο μπροστά, αλλά μπορώ να γυρνάω πίσω και να μαρκάρω. Βεβαίως, πάντα είναι και θέμα τύχης για να πετύχεις ένα γκολ. Ο τερματοφύλακας έκανε λάθος και εγώ το εκμεταλλεύτηκα. Ο σέντερ-φορ πρέπει πάντα να προσέχει. Εχουμε πολλούς και καλούς παίκτες. Ηρθαν το καλοκαίρι Μαχλά, Κουχάρσκι, το σημαντικό είναι κερδίζει η ομάδα, ο ένας βοηθάει τον άλλο, έμεινα εγώ στον πάγκο και δεν είπα τίποτα. Πρέπει όλοι έτσι να σκεφτόμαστε. Ολοι περιμέναμε ότι θα πηγαίναμε καλύτερα στην αρχή, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάναμε ήττες που δεν τις αξίζαμε. Ανέβηκε η ψυχολογία με τον Γίνγκμπλαντ».


Για την αποβολή του κόντρα στην Χαλκηδόνα, που τον στέρησε από την ομάδα του για πέντε αγωνιστικές αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος:

«Για την κάρτα με Χαλκηδόνα, έκανα ένα λάθος, χτύπησα αντίπαλο γιατί ήθελα να πάρω την μπάλα να παίξουμε γρήγορα γιατί ήταν 1-1 και θέλαμε τη νίκη. Ολα τα παιχνίδια εντός έδρας με τη βοήθεια του κόσμου πρέπει να τα κερδίζουμε και ότι περισσότερο μπορούμε εκτός να το πάρουμε. Ο κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει. Ο καθένας έχει το στυλ του».


Για τη συνέχεια της ομάδας στο Κύπελλο:

«Προσπαθούμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Με ΑΕΚ θέλουμε να πάμε καλά για να δώσουμε έναν τίτλο στην ομάδα, αλλά είναι πολύ δύσκολο, έχουμε έναν μεγάλο αντίπαλο μπροστά μας να ξεχάσουμε την εμφάνιση με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Θα παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο και είναι 180 λεπτά».

























News 24/7

24MEDIA NETWORK