Ηρακλής: Βλέπουν Αιγάλεω

Ηρακλής: Βλέπουν Αιγάλεω
Πραγματικό χρυσάφι αποδείχτηκε για τον Ηρακλή η νίκη επί του Ιωνικού. Ο «Γηραιός» μετά τη νέα του επιτυχία σταθεροποιείται στην έκτη θέση της βαθμολογίας, παρά το ότι έχει συγκάτοικο τη Χαλκηδόνα, και πλέον φαντάζει ως το φαβορί για την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, δεδομένου πως το πολύ καλό σύνολο του Γιώργου Παράσχου, παρά τη νίκη του επί του ΟΦΗ, δείχνει σημάδια κόπωσης το τελευταίο διάστημα, κάτι που σημαίνει πως αναπόφευκτα θα χάσει βαθμούς στη συνέχεια, ενώ και ο έτερος διεκδικητής της 6ης θέσης Πανιώνιος φαντάζει εγκλωβισμένος στον ίδιο του τον εαυτό.

Από το παιχνίδι του Σαββάτου μπορούν με ασφάλεια να βγουν μερικά πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Καταρχήν είναι πλέον κοινή παραδοχή πως ο Εντερσον Φοφόνκα θα πρέπει να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης, μιας και ο Βραζιλιάνος είναι ένας τόσο προικισμένος ποδοσφαιριστής που πραγματικά αδικείται στα χαφ.

Το επόμενο συμπέρασμα είναι πως ο Κουχάρσκι, παρά τις δάφνες που τον συνόδευαν, δεν μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του την οργάνωση του παιχνιδιού του Ηρακλή, μιας και με τη συμπεριφορά του στον αγωνιστικό χώρο, πλην μερικών εκλάμψεων, δείχνει να είναι ευθυνόφοβος.

Βέβαια ο Ματς Γίνγκμπλαντ γνωρίζει καλύτερα από όλους αυτά τα πράγματα και το απέδειξε με τις αλλαγές που έκανε στο δεύτερο μέρος του αγώνα με τον Ιωνικό, με τις οποίες στην ουσία χάρισε την νίκη στον Γηραιό. Ο Κιάσσος ηρέμησε το άναρχο μέχρι εκείνη τη στιγμή παιχνίδι της ομάδας στο κέντρο, ενώ με την είσοδο του Φοφόνκα στην επίθεση ο Ηρακλής σου έδινε την εντύπωση πως ήταν μια άλλη ομάδα σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Πλέον ο Ηρακλής έχει μπροστά του μια νέα πρόκληση που ακούει στο όνομα του Αιγάλεω. Συστάσεις για το συγκρότημα του Γιώργου Χατζάρα δεν χρειάζονται, όμως οι «κυανόλευκοι» διαθέτουν πολύ καλύτερες μονάδες από τον αντίπαλο τους και αν καταφέρουν να πιάσουν την απόδοση που μπορούν ως σύνολο τότε έχουν όλα τα φόντα για να κατακτήσουν το «τρίποντο», που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν ίσως και κάτι περισσότερο από την 6η θέση.

Πάντως ο Σουηδός τεχνικός του συλλόγου θα πρέπει να βρει λύσεις για αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Αναλυτικά ο κ. Γίνγκμπλαντ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τιμωρημένων Σνάουτσερ, Κιάσσου και Π. Καπετάνου, ενώ τραυματίας είναι και ο Δρούγας. Στον αγώνα δεν θα συμμετάσχει και ο Κένεντι Μπακιρτσίογλου που ταλαιπωρείται από ένα τράβηγμα, ούτως ή άλλως όμως δεν θα έπαιζε αφού όπως έχουμε ξαναπεί πρώτα θα πρέπει να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Στην προπόνηση της Δευτέρας οι Δρούγας, Μπακιρτσίογλου και Στεφανής γυμνάσθηκαν μόνοι τους, ενώ από τενοντίτιδα ταλαιπωρούνται οι Κουχάρσκι και Σελάντερ, σε αριστερό και δεξιό αχίλλειο αντίστοιχα, χωρίς όμως να εκφράζεται η παραμικρή ανησυχία για την κατάσταση τους, κάτι που σημαίνει πως δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής τους στο παιχνίδι με το Αιγάλεω. Ακόμα οι Λαγός και Καπετάνος συμμετέχουν στην αποστολή της Εθνικής ομάδας των Ελπίδων ενόψει φιλικών αγώνων με την Ουκρανία, που θα διεξαχθούν στην Αθήνα

Τέλος φιλική αναμέτρηση με τη Λοκομοτίβ Σόφιας θα δώσει το μεσημέρι της Τρίτης στις 3 μ.μ. ο Ηρακλής στο γήπεδο του Αριστοτέλη Νέας Γωνιάς. Ο κ. Γίνγκμπλαντ αναμένεται να χρησιμοποιήσει κυρίως ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής ως τώρα στις υποχρεώσεις του συλλόγου. Η είσοδος για τους φιλάθλους της ομάδας θα είναι ελεύθερη.

*** Νωρίτερα το απόγευμα είχαμε γράψει πως ο Παναγιώτης Μπαχράμης έμεινε ελεύθερος από τον Ηρακλή. Kάτι τέτοιο δεν συνέβη τελικά, μιας και ναι μεν έγινε μια προσπάθεια από τους διοικούντες τον σύλλογο για να συμβεί κάτι τέτοιο όμως υπήρξε διαφωνία στο οικονομικό μέρος της συμφωνίας(αποζημίωση), με συνέπεια μιας και διανύουμε και την τελευταία μέρα της μετεγγραφικής του Ιανουαρίου να αποφασιστεί ο παίκτης να παραμείνει στον σύλλογο μέχρι το καλοκαίρι.



Ο Τάσος Κατσαμπής φιλοξενήθηκε την Δευτέρα στον Αθλητικό Metropolis και μίλησε για την πολύτιμη νίκη του Ηρακλή επί του Ιωνικού, την πορεία των «κυανόλευκων», αλλά και για τα πα ιχνίδια κυπέλλου με την ΑΕΚ: «Παρουσιάζουμε ένα τελείως διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο με τον Ματς Γίνγκμπλαντ και αυτό φαίνεται και μέσα στο γήπεδο. Εχουμε ικανότατους παίκτες και όλοι μαζί κάνουμε ένα πολύ καλό σύνολο. Στο παιχνίδι με τον Ιωνικό πήραμε δίκαια τη νίκη. Πλέον είμαστε μέσα στους στόχους μας, και στο πρωτάθλημα για έξοδο στην Ευρώπη και στο κύπελλο».


Αναφορικά με την Ευρώπη: «Παίζοντας έτσι όπως παίζουμε τον τελευταίο καιρό, νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου για να βγούμε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Βεβαίως, τα λόγια δεν αρκούν, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε και στις πράξεις. Αν εξαιρέσουμε την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, όλα τα άλλα ματς ήταν πολύ καλά και δείχνουμε ότι θέλουμε πολύ να πετύχουμε τους στόχους μας».


Ο ακρογωνιαίος λίθος της αμυντικής γραμμής του «Γηραιού» συνέχισε μιλώντας για το παιχνίδι με το Αιγάλεω: «Νομίζω ότι όλη αυτήν την εβδομάδα θα δουλέψουμε σκληρά, όπως κάνουμε πριν από κάθε παιχνίδι. Ολα τα ματς είναι δύσκολα, αλλά πιστεύω ότι αν είμαστε πειθαρχημένα, θα πάρουμε τους 3 βαθμούς. Φοβάμαι μόνο τον κακό μας εαυτό, αν είμαστε καλοί δε φοβάμαι τίποτε. Στα Λιόσια ήμασταν κακοί και χάσαμε. Μπορώ να δώσω ακόμα περισσότερα, έμεινα 2 μήνες πίσω λόγω του τραυματισμού μου, αλλά πλέον θα δώσω ότι καλύτερο μπορώ στην ομάδα».


Τέλος, για τις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ στο κύπελλο, τόνισε: «Πέρα από την πρόκριση, θέλουμε να επικρατήσουμε για να σιωπήσουν κάποιοι που μας κατηγορήσανε μετά την ήττα στο πρωτάθλημα από την ΑΕΚ. Εύχομαι να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς, γιατί όχι και τη νίκη, για να έχουμε τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς για την πρόκριση στον επόμενο γύρο».





















News 24/7

24MEDIA NETWORK