Ισόπαλο το ντέρμπι της "δυτικής όχθης"

Στην «λευκή ισοπαλία» 0-0 έμειναν Ατρόμητος και Αιγάλεω, σε ένα παιχνίδι που έλειψαν οι καλές φάσεις μπροστά στα καρέ των δυο ομάδων αλλά είχε πάθος και δυνατές μονομαχίες. Με δέκα παίκτες τελείωσαν τον αγώνα οι δυο αντίπαλοι λόγω αποβολής του Γελαδάρη και τραυματισμού του Αγρίτη.

Ισόπαλο το ντέρμπι της "δυτικής όχθης"


Ρεπορτάζ: Νίκος Γιαννόπουλος
Στην « λευκή ισοπαλία» 0-0 έμειναν Ατρόμητος και Αιγάλεω, σε ένα παιχνίδι που έλειψαν οι καλές φάσεις μπροστά στα καρέ των δυο ομάδων αλλά είχε πάθος και δυνατές μονομαχίες. Με δέκα παίκτες τελείωσαν τον αγώνα οι δυο αντίπαλοι λόγω αποβολής του Γελαδάρη και τραυματισμού του Αγρίτη.

Οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με σαφή διάθεση να ελέγξουν τον χώρο του κέντρου. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο του και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, χωρίς όμως να μπορέσει να το επιτύχει. Το Αιγάλεω αντέδρασε καλά στη πίεση των γηπεδούχων και αναζήτησε την γρήγορη αντεπίθεση, με κύριο γνώμονα τους Ποπόφ και Μανουσάκη.

Η πρώτη καλή φάση ανήκει στους φιλοξενούμενους, όταν στο 13’ ο Ποπόφ «έκλεψε» την μπάλα στο κέντρο, ξεκίνησε μια κούρσα 30 μέτρων και με μια ωραία μπαλιά βρήκε στην άλλη πλευρά τον Μανουσάκη. Εκείνος έκανε το κοντρόλ, έπιασε το δυνατό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, όμως, η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.

Η απάντηση του Ατρόμητου ήρθε στο 19’ όταν η εκτέλεση ενός φάουλ από τον Σωτήρχο κατέληξε πάνω στο τοίχος των παικτών του Αιγάλεω, ο Γελαδάρης στην επαναφορά έκανε τη σέντρα και ο Καραδήμος έπιασε το σουτ στην κίνηση, όμως, την τελευταία στιγμή ο Ψωμάς με το κεφάλι έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.

Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι «μάχες» μεταξύ των 22 παικτών περιορίστηκαν στον χώρο του κέντρου. Στο 31’ ο Κούτσης εκμεταλλεύτηκε κάποιες κόντρες που υπήρξαν έξω από την περιοχή του Αιγάλεω, εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ το οποίο ωστόσο κατέληξε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Σιντιμπέ.

Ο Ατρόμητος έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 38’ όταν ο Καραδήμος από δεξιά έκανε μια ωραία σέντρα, ο Δήμος έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι αλλά η μπάλα κατέληξε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του πορτιέρο των φιλοξενουμένων.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Όμο ξεκίνησε μια κούρσα λίγο κάτω από το κέντρο του γηπέδου, μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να αποφύγει τον Κούτση που τον καταδίωκε, εκείνος με προβολή βρήκε το πόδι του Νιγηριανού μεσοαμυντικού όμως ο διαιτητής Καλόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες του πάγκου του Αιγάλεω.

Τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση ενώ μετά από ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Καραδήμου πάνω στον Όμο υπήρξε μια μικρή ένταση μεταξύ του μέσου του Ατρόμητου και του Ζαπρόπουλου του Αιγάλεω, με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν άμεσα και να ηρεμούν τα πνεύματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιώργος Παράσχος πέρασε στον αγώνα τον Κορακάκη στη θέση του Ντόε και ο Καραδήμος μετακινήθηκε στην αριστερή μεριά του κέντρου. Η πρώτη καλή φάση δημιουργήθηκε στο 46’ όταν μετά από μια ωραία συνεργασία των παικτών του Ατρόμητου ο Καραδήμος βρέθηκε μόνος έξω από την περιοχή του Αιγάλεω αλλά το σουτ που δοκίμασε πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Σιντιμπέ.

Στο 49’ ο Καραδήμος έκανε την μπαλιά από αριστερά, ο Δήμος κατέβασε την μπάλα στον Ζαχαρόπουλο, εκείνος με την μία βρήκε τον αφύλακτο στα δεξιά Κορακάκη, το σουτ όμως του Έλληνα μέσου κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο του Αιγάλεω.

* Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπήρχαν στο ύψος της Θηβών, στα όρια των δήμων Αιγάλεω-Περιστερίου, προκειμένου να αποφευχθεί η μετακίνηση οπαδών του Αιγάλεω στο γήπεδο του Ατρόμητου.

* Μεταξύ των φιλάθλων που παρακολούθησαν την αναμέτρηση βρισκόταν και ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης.

* Αρκετοί «κατάσκοποι» βρέθηκαν στις κερκίδες του σταδίου του Περιστερίου. Μεταξύ αυτών ο Δημήτρης Μάρκος για την ΑΕΚ και ο Ανδρέας Νινιάδης για τον Ολυμπιακό.

* Ο Ηλίας Μανίκας προκάλεσε με ένα άτσαλο μαρκάρισμα τον τραυματισμό του Ανέστη Αγρίτη, ωστόσο, αμέσως ζήτησε συγνώμη απο τον ποδοσφαιριστή του Αιγάλεω.

* Ο επιθετικός του Αιγάλεω, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει υποστεί ρωγμώδες κάταγμα κοντά στον αστράγαλο, αλλά η ακριβής γνωμάτευση θα γίνει τη Δευτέρα (31/10), μετά τις εξετάσεις που θα υποβληθεί.

Στο 59’ δημιουργήθηκε μια περίεργη φάση από την οποία παραλίγο να υπάρξει γκολ για το Αιγάλεω. Ο Μανουσάκης έκανε φάουλ στον Μικέ κοντά στη γραμμή του κόρνερ, ο Καλόπουλος υπέδειξε την παράβαση, ο αμυντικός του Ατρόμητου βιάστηκε να την εκτελέσει και η μπάλα κατέληξε πλάγιο άουτ για τους φιλοξενούμενους. Ο Παπουτσής εκτέλεσε γρήγορα, βρίσκοντας τον Φωτάκη μόνο του μέσα στη περιοχή των γηπεδούχων αλλά το σουτ του μέσου του Αιγάλεω κατέληξε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε εκ νέου με τις δυο ομάδες να μην δημιουργούν καλές φάσεις και να περιορίζονται σε κάποιες «μονομαχίες» στο κέντρο του γηπέδου. Στο 75’ ο Τσάτσος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (είχε περάσει ένα λεπτό νωρίτερα στη θέση του Μανουσάκη) βγήκε στην αντεπίθεση, με ωραία μπαλιά βρήκε στην πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου τον Αγρίτη, εκείνος έκανε ένα ωραίο πλασέ στην κίνηση αλλά ο Μιχαηλίδης με εκπληκτική απόκρουση κράτησε το 0-0.

Στο 82’ ο Γελαδάρης στην προσπάθεια του να κερδίσει την μπάλα κλώτσησε τον αντίπαλο του, ο διαιτητής Καλόπουλος υπέδειξε την παράβαση και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα απέβαλλε από τον αγωνιστικό χώρο τον παίκτη του Ατρόμητου, ο οποίος αποδέχτηκε την απόφαση και έδωσε το χέρι του στον Θεσσαλονικιό ρέφερι.

Στο 89’ ο Αγρίτης προσπάθησε να ξεκινήσει μια κούρσα από τα δεξιά, ο Μανίκας τον «αναχαίτισε» με ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα (δεχόμενος την κίτρινη κάρτα του Καλόπουλου), ωστόσο, ο επιθετικός του Αιγάλεω αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο τραυματίας, αφήνοντας και εκείνος την ομάδα του με 10 παίκτες.


Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Σωτήρχος, Παππάς (70' Μανίκας), Μικές, Ντόε (46' Κορακάκης), Κούτσης, Καραδήμος, Κατεμής (80' Σκαρμούτσος), Ζαχαρόπουλος, Γελαδάρης, Δήμος.

Αιγάλεω: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Ζαπρόπουλος, Ψωμάς, Όμο, Ποπόφ, Εντουσέι, Φωτάκης (88' Χλωρός), Μάριτς, Μανουσάκης (75' Τσάτσος), Νικολόπουλος (54' Αγρίτης).


Διαιτητής: Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)
Σκόρερ: -
Κίτρινες:
Γελαδάρης, Σωτήρχος, Καραδήμος, Μανίκας-Ψωμάς, Ζαπρόπουλος, Νικολόπουλος, Ποπόφ
Κόκκινες:Γελαδάρης
Εισιτήρια: 2644
Εισπράξεις: 28096 ευρώ




News 24/7

24MEDIA NETWORK